Danas sam malo obilazio radnje po NisH i u vezi SX-a mogu da kazem sl. Prvo mi je pre par godina Rocket skrenuo paznju na ovu firmu, pohvalivsi njihove gitare, stratove, pre svega, cini mi se, i u jednoj radnji sam naisao na dva strata i jednog telca. Bili su mi tada, a i sada su, jer se posle par godina nisu ni prodali, jednostavno odvratni. Najvise me je iritiralo pola kile poliuretana na vratu po kome ruka nikako ne klizi (bar ova moja sa podebelim znojavim prsticima

). Vrat podebeo mi takodje nije odgovarao... Sve gitare su bile sa maple fingerboard-om i od silnog laka i vrat i grif su imali specificnu zuckastu boju koju nisam vidjao na ostalim gitarama. Nekako je sve to odavalo utasak... onako... bugarski, ta tako kazem, a da me ne razumete pogresno. Finalnu obradu da ne pominjem, kako cesto ovde opisujemo - krsh, sve strci i samo sto ne ispadne. Ja mislim da te gitare za svojih 20-tak iljada na etiketi tesko da ce ikada da pronadju svoje vlasnike...
E danas sam u drugoj radnji uhvatio u ruke jedan SX jazz bass i jedan strat sa rosewood grifom. I kao da to nema veze sa onim opisanim SX-ovima uz one druge radnje. Idalje mi ne lezi podebeo vrat, ali obrada je sasvim korektna. Sve na mestu, finish super, lepo utegnuto i rezonira... Ovo se odnosi i na bass i na strat.
Tako da definitivno ima serija na koje treba obraditi paznju.
Ako nekog zanima, cene su bile oko 19.000 RSD za jazz bass i oko 13.500 za strat. Za te pare bih i rodjenom bratu preporucio ove gitare bez da se razmisljam.
I jos, sada se setih, ranije sam u ovoj (drugo pomenutoj) radnji, takodje uhvatio u ruke jedan SX strat i nije mi se tada dopao zbog neprobranog, moze se reci skart, maple-a koji su iskoristili za vrat. Cvornovatiji i ruzniji vrat nikada nisam video... Ma ne treba generalizovati gitare u ovo danasnje vreme, narocito...