Koju kopiju MM Stingraya mozete da mi preporucite?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Cope

Re: Koju kopiju MM Stingraya mozete da mi preporucite?

Post by Cope » 06 Aug 2009, 15:38

Tiki the Boyler wrote:SX je smeće!

Ako već nemaš pare za StingRay... pazari pomenuti Ibanez ATK. Nije Stingray, ali je firmiran instrument i najbliže što se možeš približiti u tom cjenovnom rangu.
Ne bih se složio za SX. Stigao mi je jedan komad kopije JB iz USA, za cenu od 13.000 dinara sa sve torbom mislim da je u odnosu na ostala vesla u sličnom cenovnom rangu koja se prodaju kod nas ovaj SX neuporedivo bolji. Naravno kada stigne nikako se ne može odmah na binuj jer je gitari potreban jedan dobar finiš - setup, dotezanje šrafčića, štelovanje vrata i žica, itd...
U poređenju sa takvim Squierom iz Mitrosa ili drugih koji prodaju slične komade - nema poređenja :)

U pitanju je SX Jazz Bass Guitar SJB-75 BPN NA , naravno tu kopiju SX-MM nisam ima priliku da vidim pa ne mogu da tvrdim suprotno...

pozz..

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Aug 2009, 22:23

Danas sam malo obilazio radnje po NisH i u vezi SX-a mogu da kazem sl. Prvo mi je pre par godina Rocket skrenuo paznju na ovu firmu, pohvalivsi njihove gitare, stratove, pre svega, cini mi se, i u jednoj radnji sam naisao na dva strata i jednog telca. Bili su mi tada, a i sada su, jer se posle par godina nisu ni prodali, jednostavno odvratni. Najvise me je iritiralo pola kile poliuretana na vratu po kome ruka nikako ne klizi (bar ova moja sa podebelim znojavim prsticima :mrgreen: ). Vrat podebeo mi takodje nije odgovarao... Sve gitare su bile sa maple fingerboard-om i od silnog laka i vrat i grif su imali specificnu zuckastu boju koju nisam vidjao na ostalim gitarama. Nekako je sve to odavalo utasak... onako... bugarski, ta tako kazem, a da me ne razumete pogresno. Finalnu obradu da ne pominjem, kako cesto ovde opisujemo - krsh, sve strci i samo sto ne ispadne. Ja mislim da te gitare za svojih 20-tak iljada na etiketi tesko da ce ikada da pronadju svoje vlasnike...

E danas sam u drugoj radnji uhvatio u ruke jedan SX jazz bass i jedan strat sa rosewood grifom. I kao da to nema veze sa onim opisanim SX-ovima uz one druge radnje. Idalje mi ne lezi podebeo vrat, ali obrada je sasvim korektna. Sve na mestu, finish super, lepo utegnuto i rezonira... Ovo se odnosi i na bass i na strat.

Tako da definitivno ima serija na koje treba obraditi paznju.

Ako nekog zanima, cene su bile oko 19.000 RSD za jazz bass i oko 13.500 za strat. Za te pare bih i rodjenom bratu preporucio ove gitare bez da se razmisljam.

I jos, sada se setih, ranije sam u ovoj (drugo pomenutoj) radnji, takodje uhvatio u ruke jedan SX strat i nije mi se tada dopao zbog neprobranog, moze se reci skart, maple-a koji su iskoristili za vrat. Cvornovatiji i ruzniji vrat nikada nisam video... Ma ne treba generalizovati gitare u ovo danasnje vreme, narocito...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 07 Aug 2009, 13:14

Uopšte nije isključeno da je došlo do zaokreta u politici SX-a! Možda je Fu Đin Ćin prodao fabriku Wang Hu Jangu pa sad rade malo ozbiljnije instrumente.
Kako god... ne mogu suditi o nečemu što nisam probao; ali... onih nekoliko komada koje sam probao su najblaže rečeno odvratni! Krš finiš, playability 0, drvo mrtvo, zvuk očajan...

E sad, opet kažem... možda su neki novi komadi OK...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Aug 2009, 13:33

Bice da je tako. Ja juce sto sam probao ove SX-ove, nemaju blage veze sa onim ranije, kako sam opisao. Sto opet ne iskljucuje mogucnost da ce za par meseci opet da se pojavi krsh serija koja ne vredi ni centa.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Aug 2009, 13:58

cek cek, SX su Spanska firma u Kini ??? http://www.sxguitarspain.com http://www.sxguitarspain.com/sx_factory_tour.htm

meni su se dva bassa koja sam probao cinila solidno

Bozha

Post by Bozha » 07 Aug 2009, 15:20

Solomon wrote:cek cek, SX su Spanska firma u Kini ??? http://www.sxguitarspain.com http://www.sxguitarspain.com/sx_factory_tour.htm
meni su se dva bassa koja sam probao cinila solidno
Par detalja o firmi i review njihovog premium modela

http://www.bassplayer.com/article/sx-sj ... n-06/20700

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 07 Aug 2009, 17:32

Talkbass je poludeo za njihovim gitarama, samo gledam kakve su sve modifikacije radili...Ludji su od mene :lol:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Aug 2009, 18:25

gledao sam i ja na Talkbass-u, stavljanje boljih kobilica, civija, magneta cak sam vidjeo par likova da su stavljali DiMarzio X2N7 :shock: neki cak imaju po 6-7 SX-a

:ziveli:

Cope

Post by Cope » 09 Aug 2009, 19:51

Mislim da sam imao priliku da vidim dotičan primerak SX zvani đubre u nekoj prodavnici u Maršala Birjuzova. Dakle ne gine vam sečenje prstiju o neobrađene pragove....
Ovo što je meni stiglo nema veze sa tim. Nebo i zemlja... :):):)

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 10 Aug 2009, 21:22

probao sam 2 sx-a...MM Stingray kopiju i kopiju Jazz-a...e sad ta 2 komada su bila solidna za svoju cijenu...ali ako bih se odlučio za uzimanje jednog od ta 2 sigurno bi tu bilo modifikacija...
neki gore su upravu...stvarno neki komadi koji ulete su tesko sranje... :povrac:

Post Reply