DigiTech XBS Bass Squeeze

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Tiki the Boyler
Urednik

Re: DigiTech XBS Bass Squeeze

Post by Tiki the Boyler » 08 Sep 2009, 09:10

Lično ne volim uopštavanja i svrstvanja firmi na loše i dobre. The Mask AE je u pravu kada kaže da su sa X-serijom pedala fino usrali stvar. Reverb i delay mogu proći, ali su im drajvovi i kompresije poprilično loši. Apsurd je da im Bad Monkey (koji je, ruku na srce, sjajna pedala) radi bolje od duplo skupljeg drajva iz X-serije. E sad... oko nove HardWire serije su opet podjeljena mišljenja, mada je krajnji rezultat (po meni) očekivan... napravili su dobar reverb, delay i stereo chorus, ali... kod drajvova im opet nešto fali! (komentar većine gitarista se odnosi na odnos uloženog novca i dobijenog zvuka) Od kompresora su, koliko vidim, ovaj put odustali!

No, da se vratimo na temu... Ja lično ne bih nikad pazario Bass Squezze, iz prostog razloga što na bilo kom (za mene) prihvatljivom podešavanju šumi ko nenormalan. Svaka dalja diskusija na temu zvuka i štatijaznam je suvišna. Boss LMB-3 je opet jedna fina pedalica (ne preskupa), ali je to u osnovi limiter (mnogo agresivnije radi od kompresora) i ne leži u svakom stilu svirke. Ja tako u svom setupu za fingering kompresiju prednost dajem Trace Elliot Dual Compressoru, dok je LMB-3 odličan za slap momente.
Ako tražiš generalnu kompresiju tona, apsolutna preporuka (ali ne baš za male pare) je EBS MultiCOMP. Tonski neutralna pedala, sa razumnim stepenom kompresije, a opet... teško da možeš pretjerati sa njom, što se kod recimo LMB-3 jako lako dešava!

Na kraju priče... jedino će ti proba određenih pedala u konkretnim situacijama dati punu sliku o svemu.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Sep 2009, 09:19

Po ko zna koji put na forumu dostavljam lin(a)k o kompresorima koji je pisao lik koji izgleda jede kompresore, dishe kompresore, vodi ljubav sa kompresorima i izgovara recenice tipa: "Komp komp kompresor kompresor limiter kompresor kompresor lim lim limiter"

http://www.ovnilab.com/

Salu na stranu covek stvarno ima iskustva i zbog njega sam jurio compulator da probam ali ga nisam nashao (Srbija-gle chuda).

Evo do cega je on dosao posle ove "listice":
My top picks so far:

• If you need something cheap, the best ones in my opinion are the BBE Opto-Stomp, DOD Milk Box, Boss LMB-3, Line 6 Constrictor, and Alesis Micro Limiter, pretty much in that order. Others that are pretty good for the price include the Moen Uni-Comp, Alesis Nanocomp, Guyatone ST2, dbx 163X, Behringer DC9, and ART Levelar.

• If you want something a little better than those, but still not expensive, the Carl Martin Classic Opto provides a lot of bang for your money.

• Stepping up in both quality and price, the EBS MultiComp, Demeter Compulator, FEA SMX, and Maxon CP9Pro+ are the pedals I would recommend to most bassists for their excellent tone and action, low noise, and ease of use. The Frantone Sandwich, Barge RC-2/3, T-Rex Comp-Nova, Carl Martin Comp-Limiter, BJFE Pine Green, Pigtronix Philosopher, and modded Boss CS-3 are also worth your attention.

• For rackmount, the Rane DC24, dbx (160X/XT, 166, 1066), Ashly CLX/DPX series, Symetrix 501, Aphex 661/651, and JBL 7110 are all excellent. They each have unique qualities that make it hard to pick one "best" one.

• Tube compressors: my favorites are the CAE V-Comp and the Retrospec Squeezebox. Read this article for more info about tube comps.

• What do I use personally? Right now it's the FEA Dual-Band: so clean, so versatile. Other personal favorites include the Aphex 651, Ashly DPX200, Retrospec Squeezebox, Maxon CP9Pro+, Frantone Sandwich, and ADK CLA-1.

• Limiters: the Aphex 661/651, Maxon CP9 Pro+, Pigtronix Philosopher, Alesis MicroLimiter, Guyatone BL2, Demeter Compulator, new version of the FEA, Ashly DPX/CLX/CL series, and Symetrix 501 all do a pretty good job of cleanly limiting big signal peaks, although the only ones I'd call "really great" at limiting are the Aphex 651/661 and Ashly DPX/CLX.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 Sep 2009, 11:31

Bezveze kada ti smisao zivota postane recenzovanje kompresora ^^

muki17
Urednik

Post by muki17 » 08 Sep 2009, 11:38

sirac-šunka wrote:Bezveze kada ti smisao zivota postane recenzovanje kompresora ^^
:rlol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Sep 2009, 12:40

The Mask AE wrote:...lin(a)k o kompresorima koji je pisao lik koji izgleda jede kompresore...
Dobar sajt, ali neke njegove tvrdnje su mi potpuno nerazumljive:
- "Boss CS-3 je užasan kad nije modifikovan, a kad je modifikovan Humphrey modom radi odlično" - nikad čuo za Humphrey mod, a svi modovi koje znam za CS-3 nisu ekstenzivni niti toliko menjaju karakter pedale (većina ih je potpuno beskorisna, zapravo)
- "Demeter Compulator je najbolji" - u pitanju je bazičan optokomp i kao takav "pumpa" & klipuje sa jačim magnetima.
- "Ross klonovi skidaju bas... Barber TonePress je sjajan po pitanju basa" - TonePress je Ross klon, samo što čovek to ne zna - očigledno je pristrasan.

Duff

Post by Duff » 08 Sep 2009, 12:42

The Mask AE wrote:Kolega, napisah ti gore najbolje cene koje znam. Ukoliko trazi samo za pedalu 60 jura onda nemoj jer je nova 70 (tebi ce sa otkupom i postarinom izaci 65), ali ukoliko trazi 60 za pedalu i napajanje (a ti napajanje nemas) onda je to dobra cena jer je adapter koji dobijas 25 jura.
Ne daje adapter,sa adapterom je 80 evra...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 Sep 2009, 13:08

Lik je definitivno skup. Iz principa nikad ne bih platio polovni komad opreme 60-65 evra, ako je nov 70-80. Sećam se da je Little Mark-a prodavao po neko ceni 30-tak evra manje nego u Mitrosu :grummel_2:
Rocket Roll wrote: Dobar sajt, ali neke njegove tvrdnje su mi potpuno nerazumljive:
- "Boss CS-3 je užasan kad nije modifikovan, a kad je modifikovan Humphrey modom radi odlično" - nikad čuo za Humphrey mod, a svi modovi koje znam za CS-3 nisu ekstenzivni niti toliko menjaju karakter pedale (većina ih je potpuno beskorisna, zapravo)
I ja sam malo bacio pogled na ovaj review, čini mi se da je nešto kao spomenuo da ovaj mod omogućuje širi frekvencijski opseg u području basova, pa je zbog toga kao super za bass gitaru... Mislim, on je ipak sve recenzije pravio prema bas gitari, je l.

BTW, sad pogledah, ostavio je i link za taj mod.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 08 Sep 2009, 13:27

Ko i samo posumnja u istinitost tekstova napisanih na ovnilab.com zavrsice u paklu! Pokajte se gresnici!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 Sep 2009, 13:39

Eto Rocket, je l si čuo!

E i ne samo to, nego ne verujem da će iko ovde moći da vodi normalan i zdrav život ukoliko ne poseduje istine i precizne informacije o tome kako zvuči svaki kompresor ovoga sveta na bass gitari!

Ovnilab.com, HVALA TI!!!!

Duff

Post by Duff » 08 Sep 2009, 13:47

sirac-šunka wrote:Lik je definitivno skup. Iz principa nikad ne bih platio polovni komad opreme 60-65 evra, ako je nov 70-80. Sećam se da je Little Mark-a prodavao po neko ceni 30-tak evra manje nego u Mitrosu :grummel_2:
Rocket Roll wrote:
Pa o tome se radi,u pravu si u potpunosti,sve stoji da je pedala kao nova i ocuvana ali mislim da je preterao sa cenom...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Sep 2009, 14:09

Kajem se u prahu i pepelu Image

The Mask AE

Post by The Mask AE » 09 Sep 2009, 11:46

Kolega napisi ti njemu sledeci sms: "ukoliko resis da spustis cenu na 65 zlatnih sa adapterom okreni me imam lovu". Ovo pali ponekad. Tako sam ja mog motua dobio za vrlo male pare. Trebalo valjda liku za žuto. :grummel_2: Jbg. meni je poslednji put bio oc3 koji je 110 jura za 65 jura (pedala svirana u kuci i neogrebana). Ne moze to tako reci (der) mu! :krstise:
Kajem se u prahu i pepelu Slika
Pepelu slika :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 Sep 2009, 00:02

Nadji jos love i uzmi MultiComp

Post Reply