Upomoc.....

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Mrd

Upomoc.....

Post by Mrd » 09 Sep 2009, 02:46

Prvo, izvinjavam se ako sam bespotrebno otvorio temu ili na pogresnom mestu...
E sad da ispricam sta mi se desilo:
Imam (jeftinu) kopiju Ibanez GSR200 bas gitare. Primetio sam da je vrat kriv i juce, kada sam menjao zice odlucio sam da o jednom trosku obavim male korekcije na truss rodu. Nakon sto sam obavio zatezanje, vrat se ispravio i zice vise nisu bile previse odvojene i sve je izgledalo super. Medjutim, kada sam stavio nove zice (D'Addario, celicne, 45-100) i nastimao ih primetio sam da mi A zica ne zvuci kako treba. Dakle nije problem u zujanju ili zvecanju, vec jednostavno daje drugi (nizi) ton. Ne verujem da je problem u tome sto su zice nove. Sad, posto nemam pojma nista o tome, da li je mozda problem u intonaciji zice? Ili mozda nesto drugo? Ukoliko je intonacija, bio bih vam zahvalan na kratkom objasnjenju kako da sredim....
Hvala.

zWizart

Re: Upomoc.....

Post by zWizart » 19 Sep 2009, 02:53

i ja sam nov u svemu ovome, ali po tvojoj prichi kazesh da si namestio nove zice i da ti je a zica niza nego shto treba?
mozda je glupo pitanje, ali...

jesi li nashtimovao bass?

cope_ns_89

Post by cope_ns_89 » 20 Sep 2009, 12:27

da li ti je vrat bio kriv PRE nego sto si skinuo zice, ili NAKON sto si skinuo zice?
imam isti bass, meni je vrat bio ok (i jos uvek je, imam ga godinu i po dana)... kad skines zice, vrat se opusti, pa se iskrivi, ali kako stavljas zicu po zicu, tako se nazad zategne... mozda nisi trebao petljati sa vratom...

shule

Post by shule » 20 Sep 2009, 13:18

Kad menjas zice, cim skines prvu, odmah stavi novu, pa drugu, pa novu i tako dalje. Tako sprecavas deformacije vrata koje nastaju prilikom velikog menjanja tenzije.

Post Reply