Tiki the Boyler wrote:Ako stavimo ironiju po strani... postaviću ti nekoliko krajnje ozbiljnih pitanja.
Zašto bi neko drugi za tebe skidao pjesmu? Kako misliš naučiti nešto ako samo čitaš tuđe zapise? Šta ćemo sa detaljima (poput offbeat sviranja, specifičnih tehnika i korištenog zvuka instrumenta) koji se baš i ne mogu adekvatno zapisati tablaturama? I na kraju... kako ćeš vježbati sluh i naučiti da slušaš muziku, kako bi bio u stanju da na slušanje prepoznaš harmonska kretanja u kompoziciji, što je recimo veoma bitno u nekim session varijantama i sl. ?!?
Godinama radim kao predavač i ako sam išta naučio, naučio sam da učenicima NIKAD ne treba servirati sve na gotovo!
Ako vidis, pricas o stvarima koje i sam porices. Nije da sada filozofiram, ali od necega mora da se pocne. Daj klincu gotovu tablaturu za "Smells Like Teen Spirit". Nije on kupio bass da bi razbijao glavu kako to treba da ide, nego da bi svirao tu pesmu i osecao se dobro. Nece svako u pocectku da provali da je u losem stimu, sta je dur-mol, kada zica treba da se slepuje a kada popuje. Za sve je potrebno
vreme bilo imao vrhunskog basistu koji ce da te poducava ili guitar pro. Ja sviram (po meni tek) 5 godina: nikada nisam isao na casove (sto je greska), samo sam blenuo u guitar pro. Shvatio sam
vremenom koje tablature su ispravne a koje ne, sto me je dovelo do skidanja pesama na sluh. Ako neko nije razvio tehniku, sluh, stil (itd) svirajuci razne stvari, onda je vreme da se taj lik baci na bubnjeve! (to rade svi moji ortaci-propali gitaristi/basisti)

Tiki, bez ljutnje. Nadam se da razumes sta hocu da kazem, jesi u pravu ali takodje i nisi...