Aktivna bass gitara?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

delakroA
Jazz Café Barman

Re: Aktivna bass gitara?

Post by delakroA » 14 Oct 2009, 20:09

michabass wrote:Skoro svi profesionalni basisti koriste aktivne bas gitare... to valjda nešto govori samo za sebe?

pozdrav!

:ziveli:
ma nemaju oni pojma... :ziveli:
:P :P :P

Bozha

Post by Bozha » 14 Oct 2009, 21:42

michabass wrote:Skoro svi profesionalni basisti koriste aktivne bas gitare... to valjda nešto govori samo za sebe?
Naravno...
Imaju ruku majstora, vrhunski magnet, drvo, zicu, setup... Kad sve to stima, kvalitetan preamp je onih 1% blize savrsenstvu.
Imaju iskustvo da znaju kakav zvuk im treba i osecaj kada im treba. Preamp kontrole na gitari su tu iz prakticnih razloga.
Svaki pro ce i dalje zvucati kao pro na bilo kojoj pristojnoj pasivi...

Za pocetnike i amatere je 'osnovna skola' da nauce da koriste i ono malo pasivnih kontrola i izvuku iz njih pravi zvuk u svakom trenutku. Mene jos uvek volume, tone i mojih 10 prstiju beskrajno vesele! :bambi:

pax404

Post by pax404 » 14 Oct 2009, 21:47

Bozha wrote:Mene jos uvek volume, tone i mojih 10 prstiju beskrajno vesele! :bambi:
:1:

:bow:

:metal:

SteveHarr

Post by SteveHarr » 14 Oct 2009, 22:16

Bozha wrote:
Naravno...
Imaju ruku majstora, vrhunski magnet, drvo, zicu, setup... Kad sve to stima, kvalitetan preamp je onih 1% blize savrsenstvu.
Imaju iskustvo da znaju kakav zvuk im treba i osecaj kada im treba. Preamp kontrole na gitari su tu iz prakticnih razloga.
Svaki pro ce i dalje zvucati kao pro na bilo kojoj pristojnoj pasivi...

Za pocetnike i amatere je 'osnovna skola' da nauce da koriste i ono malo pasivnih kontrola i izvuku iz njih pravi zvuk u svakom trenutku. Mene jos uvek volume, tone i mojih 10 prstiju beskrajno vesele! :bambi:
+100000000000000000

Ista situacija kod mene :D

Post Reply