Pomoc oko drzaca kaisa

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
fearless

Pomoc oko drzaca kaisa

Post by fearless » 03 Nov 2009, 21:32

Desio mi se jedan defekt sa bassom. U toku sviranja mi se iscupao drzac za kais na gornjem rogu. Iscupao se ceo sraf i ne moze ponovo da se zasrafi. Sta da radim?

P.S. Ako admini smatraju da tema ne treba da bude ovde, neka je premeste, nisam znao gde da je stavim...

michabass

Re: Pomoc oko drzaca kaisa

Post by michabass » 03 Nov 2009, 22:22

Stavi nešto duži šraf...
Ako nemaš onda uzmi drvenu čačkalicu i kani kap drvofiksa u rupicu i uguraj čačkalicu, sačekaj da se osuši lepak 24 časa i zašrafi sa starim šrafom...

pozdrav!!
:ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 04 Nov 2009, 00:22

Postoji i proverena fora sa kanapom, onim tankim, ruznim, braonsivim, sto se koristi za uvezivanje paketa. Obmotas ga oko srafa, dobro natopis lepkom za drvo i zavrnes u rupu. Drzi ko ludo, jedino sto ces ga tesko vise odvrnuti...

fearless

Post by fearless » 04 Nov 2009, 12:22

Hvala obojici na odgovorima... ;) Mada, sad sam se nesto setio kad je Bozha pomenuo kanap... Da probam da stavim umesto kanapa onu tezinu sto se stavlja kod vodovodnih cevi? Slicno je kanapu, ali mislim da bi bolje "leglo"...

T - Rex

Post by T - Rex » 04 Nov 2009, 14:25

fearless wrote:Hvala obojici na odgovorima... ;) Mada, sad sam se nesto setio kad je Bozha pomenuo kanap... Da probam da stavim umesto kanapa onu tezinu sto se stavlja kod vodovodnih cevi? Slicno je kanapu, ali mislim da bi bolje "leglo"...
To se valjda zove "kucina".

michabass

Post by michabass » 04 Nov 2009, 16:39

pa da to što koriste vodoinstalateri je lanena kučina, a ovo za pakete je običan kanap od konoplje... najbolje je sa čačkalicom jer je isti materijal kao telo gitare...

pozdrav!

p.s. specijalni pozdrav za T-rex-a!! de si brate?! :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Nov 2009, 17:00

T - Rex wrote:To se valjda zove "kucina".
Ja znam da to zovu i kudelja, i kučina, i težina. Pri tom, ovo težina sam čuo samo kod južnjaka, i akcenat je na prvom slogu, ne na drugom kao kad ovu reč koristiš kad hoćeš da kažeš koliko je nešto teško. Inače i ja bih glasao za čačkalice u ovom slučaju.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 04 Nov 2009, 21:31

Ja sam resio tako sto sam tu rupu skroz napuino piljevinom, i samo malo teze usrafio. To je po meni najbolji nacin, drvo na drvo.

Cope

Post by Cope » 08 Nov 2009, 13:42

DJ_MY_SOUL wrote:Ja sam resio tako sto sam tu rupu skroz napuino piljevinom, i samo malo teze usrafio. To je po meni najbolji nacin, drvo na drvo.
Ovo je najbolje rešenje, samo u piljevinu dodati malo tutkala, zamesiti, dobro napuniti rupu, i sačekati da se osuši (24h na sobnoj temperaturi). Zatim malom burgijom ili tankim šilom probušiti rupicu i vratiti stari šraf (ako je dobar).

Imao sam sličan problem sa oblajznulim rupicama šrafova za čivije, a rešio sam ga tako što sam čačklaicom namazao epoxy po zidovima rupica. Sad drži ko bog.

Post Reply