Pomoc oko drzaca kaisa
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Pomoc oko drzaca kaisa
Desio mi se jedan defekt sa bassom. U toku sviranja mi se iscupao drzac za kais na gornjem rogu. Iscupao se ceo sraf i ne moze ponovo da se zasrafi. Sta da radim?
P.S. Ako admini smatraju da tema ne treba da bude ovde, neka je premeste, nisam znao gde da je stavim...
P.S. Ako admini smatraju da tema ne treba da bude ovde, neka je premeste, nisam znao gde da je stavim...
Re: Pomoc oko drzaca kaisa
Stavi nešto duži šraf...
Ako nemaš onda uzmi drvenu čačkalicu i kani kap drvofiksa u rupicu i uguraj čačkalicu, sačekaj da se osuši lepak 24 časa i zašrafi sa starim šrafom...
pozdrav!!

Ako nemaš onda uzmi drvenu čačkalicu i kani kap drvofiksa u rupicu i uguraj čačkalicu, sačekaj da se osuši lepak 24 časa i zašrafi sa starim šrafom...
pozdrav!!

Postoji i proverena fora sa kanapom, onim tankim, ruznim, braonsivim, sto se koristi za uvezivanje paketa. Obmotas ga oko srafa, dobro natopis lepkom za drvo i zavrnes u rupu. Drzi ko ludo, jedino sto ces ga tesko vise odvrnuti...
Hvala obojici na odgovorima...
Mada, sad sam se nesto setio kad je Bozha pomenuo kanap... Da probam da stavim umesto kanapa onu tezinu sto se stavlja kod vodovodnih cevi? Slicno je kanapu, ali mislim da bi bolje "leglo"...

To se valjda zove "kucina".fearless wrote:Hvala obojici na odgovorima...Mada, sad sam se nesto setio kad je Bozha pomenuo kanap... Da probam da stavim umesto kanapa onu tezinu sto se stavlja kod vodovodnih cevi? Slicno je kanapu, ali mislim da bi bolje "leglo"...
pa da to što koriste vodoinstalateri je lanena kučina, a ovo za pakete je običan kanap od konoplje... najbolje je sa čačkalicom jer je isti materijal kao telo gitare...
pozdrav!
p.s. specijalni pozdrav za T-rex-a!! de si brate?!
pozdrav!
p.s. specijalni pozdrav za T-rex-a!! de si brate?!

Ja znam da to zovu i kudelja, i kučina, i težina. Pri tom, ovo težina sam čuo samo kod južnjaka, i akcenat je na prvom slogu, ne na drugom kao kad ovu reč koristiš kad hoćeš da kažeš koliko je nešto teško. Inače i ja bih glasao za čačkalice u ovom slučaju.T - Rex wrote:To se valjda zove "kucina".
- DJ_MY_SOUL
Ja sam resio tako sto sam tu rupu skroz napuino piljevinom, i samo malo teze usrafio. To je po meni najbolji nacin, drvo na drvo.
Ovo je najbolje rešenje, samo u piljevinu dodati malo tutkala, zamesiti, dobro napuniti rupu, i sačekati da se osuši (24h na sobnoj temperaturi). Zatim malom burgijom ili tankim šilom probušiti rupicu i vratiti stari šraf (ako je dobar).DJ_MY_SOUL wrote:Ja sam resio tako sto sam tu rupu skroz napuino piljevinom, i samo malo teze usrafio. To je po meni najbolji nacin, drvo na drvo.
Imao sam sličan problem sa oblajznulim rupicama šrafova za čivije, a rešio sam ga tako što sam čačklaicom namazao epoxy po zidovima rupica. Sad drži ko bog.