Gig Bagovi za bas
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Gig Bagovi za bas
hehe, taj rekord stvarno jeste... po velicini, ko da je iz teksasa...
u keca staje kofer na zadnje sedište, bez ikakvog problema.moma 61 wrote:To me podsetilo, kad sam 1996.god. kupovao opel rekord, nisam hteo da platim coveku, dok ne probam da li staje kofer za gitaru na zadnje sediste. A kofer je bas dugacak! Cudio se lik, jer je i opel ogroman auto.. Pozzzzzzz

koliko se sećam, staje i u gepek, ali me nemojte držati za reč.....
ma - sve ima svoju namenu. mada, uopšte nemam ideju zašto bi se vukljao kofer kroz GSP...... decenijama sam teglio kofer, onda se [na moju sreću] raspao i zamenio sam ga gigbag-om. i od tada sam procvetao. za autobus je full ok, za automobil je ok..... držim ga iza prednjih sedišta, u prostoru gde bi došle noge da neko sedi na zadnjoj klupi. tako mi se ne tumba i secam se kad kočim.
takođe - gigbag treba da bude kvalitetan. dobro tapaciran. ne oni flispapiri koji dolaze uz epiphone i slične. to je k'o da nosiš u najlon kesi. za staru gitaru [što je ostala bez kofera] su mi ovi naši f-systems pravili gigbag 'po meri'. i super je ispao. takođe je cool što sa njima možeš sve da se dogovoriš - o džepovima, pregradama itd......
uz noviju sam dobio neki 'emex'. koji je isto duplo tapaciran i vrlo vrlo robustan.
kofer više nikad ne bih kupio. kada bih bio u situaciji da treba da se turiram i da se instument prevozi kombijem uz gomilu druge opreme, napravio bih flight case. 12mm ili 18mm iverica, iznutra tapacirung da se ne mućka.... kofer tu ne pomaže....
- the bassman
Hahahaha, koliki je brate taj kec kad mu kofer lezi u gepeku?gricko wrote:u keca staje kofer na zadnje sedište, bez ikakvog problema.moma 61 wrote:To me podsetilo, kad sam 1996.god. kupovao opel rekord, nisam hteo da platim coveku, dok ne probam da li staje kofer za gitaru na zadnje sediste. A kofer je bas dugacak! Cudio se lik, jer je i opel ogroman auto.. Pozzzzzzz
koliko se sećam, staje i u gepek, ali me nemojte držati za reč.....
ma - sve ima svoju namenu. mada, uopšte nemam ideju zašto bi se vukljao kofer kroz GSP...... decenijama sam teglio kofer, onda se [na moju sreću] raspao i zamenio sam ga gigbag-om. i od tada sam procvetao. za autobus je full ok, za automobil je ok..... držim ga iza prednjih sedišta, u prostoru gde bi došle noge da neko sedi na zadnjoj klupi. tako mi se ne tumba i secam se kad kočim.
takođe - gigbag treba da bude kvalitetan. dobro tapaciran. ne oni flispapiri koji dolaze uz epiphone i slične. to je k'o da nosiš u najlon kesi. za staru gitaru [što je ostala bez kofera] su mi ovi naši f-systems pravili gigbag 'po meri'. i super je ispao. takođe je cool što sa njima možeš sve da se dogovoriš - o džepovima, pregradama itd......
uz noviju sam dobio neki 'emex'. koji je isto duplo tapaciran i vrlo vrlo robustan.
kofer više nikad ne bih kupio. kada bih bio u situaciji da treba da se turiram i da se instument prevozi kombijem uz gomilu druge opreme, napravio bih flight case. 12mm ili 18mm iverica, iznutra tapacirung da se ne mućka.... kofer tu ne pomaže....
Upravu si da je GIG BAG prakticniji za secanje, ali to da je za instrument na bilo koji nacin bolji, ne verujem!
Pogledaj ovaj, sta ovde moze da mucka???

Kako sta moze da mucka, pa ovaj FastFret ima lufta kolko oces. Lose izdizajniran kufer, lose

ogradio sam se za gepek. godine napale....the bassman wrote:Hahahaha, koliki je brate taj kec kad mu kofer lezi u gepeku?
Upravu si da je GIG BAG prakticniji za secanje, ali to da je za instrument na bilo koji nacin bolji, ne verujem!

ne znam koji si ti kec imao, ali meni je u gepek od keca [kad se obori zadnja klupa] stajao bassman 100 box [4x12 piramida], v6b i kofer sa basom. a u trenulicma ludila sam to nosio i fićom, na krovu.

ma, ne kažem da je bigbag bolji od kofera. ako voliš da nosiš kofer - nosi brate mili. ja ne volim. ne vidim poentu. iz stana do auta mi je 100 metara [ako idem peške - liftom nešto manje]. od auta do prostorije manje od 10. koj' će mi moj muka sa koferom!?
anyway - nije meni problem s koferom da li se mućka, nego što je to neko polurešenje između flightcase-a i gigbag-a. nedajbožidare da ti na fenderov kofer , kad kombi prikoči, padne neka lampaška glava ili se zvučnik obori prilikom iznošenja......
ma - ni avionom se ne može transportovati kofer. samo kao ručni prtljag.

- the bassman
Sad mi samo kazi da si taj kabinet + glavu +++secao na bicikli, i to bez problema, pa da odmah odvrnem ovde.gricko wrote:ogradio sam se za gepek. godine napale....the bassman wrote:Hahahaha, koliki je brate taj kec kad mu kofer lezi u gepeku?
ne znam koji si ti kec imao, ali meni je u gepek od keca [kad se obori zadnja klupa] stajao bassman 100 box [4x12 piramida], v6b i kofer sa basom. a u trenulicma ludila sam to nosio i fićom, na krovu.
ma, ne kažem da je bigbag bolji od kofera. ako voliš da nosiš kofer - nosi brate mili. ja ne volim. ne vidim poentu. iz stana do auta mi je 100 metara [ako idem peške - liftom nešto manje]. od auta do prostorije manje od 10. koj' će mi moj muka sa koferom!?
anyway - nije meni problem s koferom da li se mućka, nego što je to neko polurešenje između flightcase-a i gigbag-a. nedajbožidare da ti na fenderov kofer , kad kombi prikoči, padne neka lampaška glava ili se zvučnik obori prilikom iznošenja......
ma - ni avionom se ne može transportovati kofer. samo kao ručni prtljag.

Mada ok je, ja parkiram auto ispred samih vrata, tako da sam dao malo ego-odgovor, meni je ovako najudobnije jednostavno...
nisam, nažalost.... u to doba sam vozio rog marathon de luxe. čelični ram, sfrj varovi.... ne bi jadan izdržao. a i bila je skinuta korpa sa zadnjeg točka.the bassman wrote:Sad mi samo kazi da si taj kabinet + glavu +++secao na bicikli, i to bez problema, pa da odmah odvrnem ovde.
danas, sa ghost-om, bih ga terao do novog sada i nazad, bez frke. jedino, što sam i kutiju i vanglu davno zavalio, pa ne mogu da testiram.

bilokakobilo - fića je super trpeo teret. jedini problem je bio u krivini kad se od pravca SIVa ulazi na brankov most. u full spidu [fićinom 'full spidu'! oko 45-50kmh

- the bassman
Gricko bro, ti si kralj, bas si me slatko nasmejao! Nemoj sad jos da mi pricas o sexualnim dozivljajima u FICI, inace ce poceti da mi se vracaju neke komicne situacije!!!gricko wrote:nisam, nažalost.... u to doba sam vozio rog marathon de luxe. čelični ram, sfrj varovi.... ne bi jadan izdržao. a i bila je skinuta korpa sa zadnjeg točka.the bassman wrote:Sad mi samo kazi da si taj kabinet + glavu +++secao na bicikli, i to bez problema, pa da odmah odvrnem ovde.
danas, sa ghost-om, bih ga terao do novog sada i nazad, bez frke. jedino, što sam i kutiju i vanglu davno zavalio, pa ne mogu da testiram.![]()
bilokakobilo - fića je super trpeo teret. jedini problem je bio u krivini kad se od pravca SIVa ulazi na brankov most. u full spidu [fićinom 'full spidu'! oko 45-50kmh] smo ušli u krivinu, zaboravili da imamo kutiju na krovu, umalo se nismo prevrnuli.

- supersonic
Samo vi nosite gitare u gig-bag-ovima...
pa kad bude ... jao zašto mi je kriv vrat? jao nešto ključevi ne drže dobro, jao gdje sam ovo udario gitaru ... itd...
hard case isključivo ! ! !
pa kad bude ... jao zašto mi je kriv vrat? jao nešto ključevi ne drže dobro, jao gdje sam ovo udario gitaru ... itd...

hard case isključivo ! ! !
Kupio sam Warwick Deluxe gig bag. Kostao me je 3100 din, i zaista mislim da je best buy. Postavljen, sve lepo, debelo i udobno, ima milion dzepova - bas ono sto sam trazio... Preporuka.