Iskreno nikad se ne bih odlucio za rucni rad nekog naseg majstora posto sam cuo ovu astronomsku cenu i iskreno na prvi pogled nemam nekog poverenja. Mislim da su cene prenapumpane iz razloga sto su malo ispod cenovnog ranga polovnog Sadowsky-ija cija cena novog odlazi poprilicno i na ime ne samo na ulozen rad i materijal. Ali Sadowsky pravi gitare vise od 30 godina sto opravdava njegovu cenu. Ne vidim kako domaci majstori mogu opravdati ovoliku cenu.
ovo je poenta,hvala sto si sve ovo napisao umesto mene..a o zvucima gitara iz susare i hrdjavog i mracnog doba 70.godina gde su bukvalno jolane izlazile iz fenderove fabrike cemo na nekoj drugoj temi.
Iskreno nikad se ne bih odlucio za rucni rad nekog naseg majstora posto sam cuo ovu astronomsku cenu i iskreno na prvi pogled nemam nekog poverenja. Mislim da su cene prenapumpane iz razloga sto su malo ispod cenovnog ranga polovnog Sadowsky-ija cija cena novog odlazi poprilicno i na ime ne samo na ulozen rad i materijal. Ali Sadowsky pravi gitare vise od 30 godina sto opravdava njegovu cenu. Ne vidim kako domaci majstori mogu opravdati ovoliku cenu.
ovo je poenta,hvala sto si sve ovo napisao umesto mene..a o zvucima gitara iz susare i hrdjavog i mracnog doba 70.godina gde su bukvalno jolane izlazile iz fenderove fabrike cemo na nekoj drugoj temi.
Ti bre Groove cesce menjas misljenje nego garderobu Do skora su ti bili iskljucivo Fenderi iz 70. dobri, a ovi novi sranja koja ne vrede 500e, sada je ocigledno po tebi sve sranje sem tvog zlatnog MM-a, daj dogovori se prvo sam sa sobom pa onda deli misljenja po forumu.
Tako je, Fenderi iz 60,70 su odlicni instrumenti,ovi novi mislim da sigurno ne vrede toliko koliko pise u prodavnici..i ostajem pri tom stavu(a ako mislis na to da sam rekao da do 2k eura moze svasta dobro da se kupi, mislio sam na stare fendere naravno izmedju ostalog,tako da pozivanje na to mozes odmah da eliminises)..ja ne znam sta tebi tu nije jasno? Kad sam rekao da samo MM valja, a sve ostalo je sranje? Jel treba da prihvatim da je 2k eura za vud gerilu ok cena pa da lepo ovde svi budemo na prst u dupe ili cemo da imamo razlicita misljenja a da pri tom nema flejma i ostalih gluposti?
U je, moraću da se pojavim na jednom okupljanju forumaškom, da se upoznam i slikam sa svima vama, kada postanete poznati da mogu da se falim po Fejsbuku.
O čemu se ovde i zbog čega polemiše.
Uopšte ne trebamo da govorimo o ceni kastom bejseva kod nas. Neko napolju naplaćuje 6-7 k USD za kastom bejs? A da li vi znate da je prosečna plata u Amerike 3k USD? Što bi reklo da svaki prosečni pajvan može sebi u 6 meseci da uzme jedan do jaja kastom ovo ono (naravno ako dođe na red kod majstora). Prosečna plata u Srbiji 330 jura, bejs kod Vučka 1.5k jura. Drugari moji, velika je to lova za naše uslove.
Tako da srazmerno situaciji, Vučko više vredi od majstora u Amerike. Ali kao što neko reče, skup materijal, carine i porezi, kapiram ja da se čovek tu i ne ugrađuje nešto preterano. Ja u ovom trenutku svog života ne bih imao muda da pazarim ili pravim bejs kod njega ili bilo koga drugog. Nit znam dovoljno šta bih voleo, nit znam kako bi promena kog parametra uticala na zvuk, a iskreno, ni ne daju mi se tolike pare za bejs u ovom trenutku.
Da se razumemo, ja sam poprilično siguran da Vučko radi odlično gitare, i da imam stan u BGu, auto, završen fakultet i platu od kilo ipo jura zaboo bih i ja jedan singl kat. E, da, i da imam ozbiljan bend koji radi autorsku muziku. Verujem da Kvočka zna šta hoće, i bilo bi mi baš drago da zabode jedan bejs koji mu se sviđa . Za ostale ne znam, nisam vas nikada upoznao i ne znam kako svirate.
Na kraju krajeva, bitno je da ti je toplo oko srca kada sviraš. I onako sviraš za svoju dušu. Ja nisam neki svirač (nisam nikakav ako ćemo iskreno), ali bih radije bio razbijač sa Afiniti Skvajerom nego ovo što sam sada sa bejsom od 2k+ jura.
I ponovo: Ja imam plastičnog prdećeg Fendera iz najgorih Fenderovih serija iz 78 godine i zbog toga plačem svaki dan. Od sreće. Jer kada okinem ton na ovom mom krljavom berindžeru sa žicama starim najmanje godinu dana meni bude toplo oko srca. Raznežim se sav.
groove wrote:Tako je, Fenderi iz 60,70 su odlicni instrumenti,ovi novi mislim da sigurno ne vrede toliko koliko pise u prodavnici..i ostajem pri tom stavu(a ako mislis na to da sam rekao da do 2k eura moze svasta dobro da se kupi, mislio sam na stare fendere naravno izmedju ostalog,tako da pozivanje na to mozes odmah da eliminises)..ja ne znam sta tebi tu nije jasno? Kad sam rekao da samo MM valja, a sve ostalo je sranje? Jel treba da prihvatim da je 2k eura za vud gerilu ok cena pa da lepo ovde svi budemo na prst u dupe ili cemo da imamo razlicita misljenja a da pri tom nema flejma i ostalih gluposti?
Mrsko mi da se ponavljam, posedujem Prec iz 70 i neke i JB iz 2009., tako da dobro znam sta je sta...nemoj jednostavno da pokusavas da plasiras radikalna misljenja, jer je sve ovo veoma relativno.Moj gitarista svira na prs-u od 3500e sa pedalboardom od ca.2000e i Fender reverbom, a ja ustekam squaera u pevey rage od 10w i imam bolji sound jer covek jednostavno nezna i tacka. A za ovu woodgerilu cu ti reci da li vredi 2k eura, ali tek kada budem svirao na njoj,a do tada
Pravda za groova! Stvarno te razumem Rizbo jer delim sa tobom misljenje do odredjene granice. Do pre nekog vremena sam delio tvoje misljenje u potpunosti, ali sam se licno uverio da sam pogresio. Mada, ne mogu da kazem da sam pogresio, jednostavno nisam bio upucen, nisam imao iskustva i sada sam otkrio neku drugu sferu. Licno mislim da je to bas ono sto ce resiti moje istrazivanje pravog komada, pravog zvuka, megalomanskih apetita i vizuelnih pitanja. Ne ponosim bas time jer kao ni drugi nisam bas u poziciji da biram sta hocu jer dzepovi su nam plitki. Ti mozda nemas te potrebe jer jednostavno nisi takva osoba, zadovoljan si i zahvalan sa onim sto imas i imas neke druge teznje u zivotu nego da crtas na papiru kao dete kako ce da izgleda tvoja nova omiljena igracka. Volis proverene stvari, znas da ce sve da radi, da njegova vrednost kao materijalnog dobrog i kao instrumenta nece opasti sto tebi ocigledno mnogo znaci. Inace, da vas obavestim, ako mi se ostvari sve ono sto sam isplanirao i sve krene po planu, pravim bass u martu i trebao bi da je gotov u maju, najkasnije u junu. Trebao bi da igleda ovako nesto http://img593.imageshack.us/img593/5047/55941.jpg
Samo sto ce top biti te izrade samo crvene boje ili ce cak ici bubinga. 6 string ili 5 string, to cemo jos da vidimo, 2 hama sa spliterom, hipshot ili wilkinson i to cemo da vidimo sta bolje legne.
A sada da vam svima kazem da nas je mnogo sa razlicitim misljenjima i da ne verujem da ce iko odstupiti od svog, kao sto necu ni ja od svog. Svaka dalja rasprava nas dovodi do postova sa sve vise texta i sve vise razloga i argumenata zasto ZA i PROTIV. Unistili smo temu i pretvorili u "Koju bas gitaru ne bi zeleli da imate"
radikalno je to sto sam se prenerazio sto wg kosta 2000? treba da potvrdim da je to okej i onda cu biti dobar drug forumas? ne moras odgovarati na ova pitanja, nebitno je...a apro po fendera, ukupno 17 godina sam ih svirao( prec iz 78 sa SD magnetima, i JB iz 77) i ponovicu hiljaditi put da su to po meni vrhunski instrumenti i nemam ama bas ni jednu zamerku na njih,a mogu prakticno oba da se kupe za cenu jedne gore navedene gitare...kako god,nek kupuje ko sta hoce i nek svira sta hoce, tacno me zabole djoka, samo se malo spustite na zemlju, budite realni i racionalni i razmislite kome i za sta dajete 2000 eur, ko sto Pax rece : "Drugari moji, velika je to lova za naše uslove. "
jel ovde izgleda malo i radila metla ili mi se cini da fali podosta mudrijaskih postova?
@Kvocka...sto se mene tice sve je to okej, svako ima svoje favorite i kraj price.
Ma nije bitan instrument uopste, bitno je srce. Ajde sviraj double thumb ili artifical harmonics ili tapping na jolani ili nekom gsr 180 i slicno?! Ne moze da izadje uopste. Instrument je i te kako bitan prvo olaksava ti posao, napredujes i uzivas vise. Bolje to nego zadovoljavanje sa squerima i ostalim sperplocama i instrument je dobar kad te cini srecnim Samo kazem ako se Ritter koji ima tradiciju od 20 godina usudjuje za svoj bass da trazi 4000eur onda mislim da ovde domaci majstori ne bi smeli da predju 1000eur pa ne znam sta nudili.
Zdravo svima,
ja trenutno imam cort action bass
ali mi je ovaj washburn wb-66 zestoko zapao za oko, a uzgred sam ga i probao!
Sta misle ostali o washborn-u wb66?
Hvala!
"Koju bas gitaru bi ste zeleli da imate?"
E pa drugari ja trenutno zelim da imam washburn wb66 .
Ja i ne pomisljam na gitare od 1000 i vise evra!
Ako imate neki savet u vezi ove gitare vi napisite koju!
Mislim da sam probo taj tvoj Washburn jednom prilikom kada sam probao pojačalo u Artsistu... Prodavac mi ga je tutnuo u ruke, inače mi ne bi palo na pamet da uzNem baš njega... I eto bila mi je interesantna gitara. Nije nalik na neke ranije set-in/mahogany bas gitare koje sam probavao, na sličnim gitarama je gotovo nemoguće svirnuti slep, na ovoj je ipak, onako i moglo. Ali generalno jeste gitara malo više predodređena za rock, blues, donekle bi se moglo reći, za trzalicu. Može na njoj da se svira sve, ali ja bih je pazario kad bi mi bila druga gitara, samo ako imam ozbiljan blues ili klasičan rock bend.
S druge strane, ako se ne varam za sličnu kintu imaš Squier Vintage Modified koji je sigurno versatilniji, a zgodniji za razne modifikacije, SD magneti, badass kobilica, bolji potovi i elektronika...
Dakle, zavisi šta ti treba i šta ti srcu drago...
Last edited by sirac-šunka on 13 Dec 2010, 16:03, edited 1 time in total.