SWR Triad ili Goliath ?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

SWR Triad ili Goliath ?

Post by Cope » 03 Feb 2011, 23:32

Pozdrav,
-nisam imao prilike do sada nigde da probam ova dva bass kabineta. Jedino što sam ih do sada nebrojeno puta gledao - bolje reći slušao iz publike, dok su na njima svirali kojekakvi planetarni virtuozi... Sve je to meni delovalo fascinantno, a obzirom da je konkretan zvuk išao preko razglasa, opet nemam ideju šta je zapravo suštinski zvuk obe sprave, kada rade bez ozvuke i velike bine, takoreći u kamernom ambijentu. Takođe vidim da postoji i više serija istih - Goliath I, II, III... kao i Triad ...
Obzirom da volim fullrange zvuk, fenderovski-pasivno sam orjentisan, svirkam uglavnom u klubskim ambijentima, uglavnom blues, rock, malo koketiram sa jazz-om i funk-om..., interesuje me mišljenje poznavaoca.

Hvala.

Image

Uploaded with ImageShack.us

the bassman

Re: SWR Triad ili Goliath ?

Post by the bassman » 05 Feb 2011, 16:28

Pa sta te konkretno interesuje? Ja koristim Goliath Jr.III (2x10+horn) u kombinacijiji sa mesa boogie 1x15 cab. Super je, liferuje veoma definisam zvuk.
Eto kao jedinu zamerku bih uzeo tu Foster hornu koja malo vise susti za moj ukus. :cao:

Cope

Post by Cope » 06 Feb 2011, 12:12

the bassman wrote:Pa sta te konkretno interesuje? Ja koristim Goliath Jr.III (2x10+horn) u kombinacijiji sa mesa boogie 1x15 cab. Super je, liferuje veoma definisam zvuk.
Eto kao jedinu zamerku bih uzeo tu Foster hornu koja malo vise susti za moj ukus. :cao:
Horna valjda može da se utiša? Ima potenciometar?

To se i meni činilo na mojoj kutiji da horna malo više "sikće" kada sam odmah pored, ali kada bi se malo odaljio i stao bliže publici, sve bi lepo došlo na svoje.

Ranije sam se pitao šta traži visokotonac na bass kutuji, sada definitivno ne mogu da zamislim da sviram bez nje. Osim na malom kombiću od 30W koji koristim za probe.

the bassman

Post by the bassman » 06 Feb 2011, 15:18

Pa moze ali kad nadrilas neki hi-sound sa dosta drive-a, cuje se malo vise, mada to se naravno u mix-u ne provaljuje uopste. Naveo sam to cisto kao da bi postojalo nesto "negativno", inace bas gotivim taj box :)

Post Reply