Handmade/Custom basevi kod nas

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

sirac-šunka
vragolan

Re: Handmade/Custom basevi kod nas

Post by sirac-šunka » 14 Dec 2010, 07:47

stevalegro wrote:Nego da se vratimo na temu...
Pogledajte i hand made basove u susednim zemljama, moze da se nadje svasta zanimljivo. Ja konkretno od sveg srca mogu da preporucim http://www.wtbasses.net/models.aspx instrumenti im rade besno
P.S ima li neko iskustva sa basevima Steve Nimcevica i "pantic i sin" ?
Steva je malo jeftiniji koliko sam čuo. Neka okvirna cena mu je oko 1200 evra. Vizuelno mi njegovi modeli više prijaju od Vučkovih. Jedino što sam čuo od druga koji je probao njegov bas jeste da deluje pomalo nezgrapno, glomazno i da je za njegov ukus vrat predebeo. Stvar ukusa, siguran sam da mnogima njegove gitare savršeno leže. Kasnije se ovaj moj drugar na kraju odlučio da pravi bas kod Žana i Joce. Šta će da ispadne od toga, videćemo pa možda budem u prilici da stavim ovde neki komentar.

Pantić i sin mi deluje najoriginalnije i najviše bih voleo da probam njihove gitare. Jedino mi se ne dopada toliko hardver koji koriste, ali to se da dogovoriti.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 14 Dec 2010, 09:34

Meni naprimer izgled uopste nije bitan, bitan mi je samo zvuk i svirljivost. Po meni najbolji handmade basssevi u celom svetu su od Jens Rittera.

http://www.ritter-instruments.com/

Svaki deo pravi sam posebno. Uveo je toliko inovacija da verujem da je 10 godina ispred svih ostalih majstora. Ali ono sto ga cini posebnim jeste zvuk. O_O Ali zato najeftiniji 4000eur, i verujem da je lista cekanja sacuvaj boze.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 11 Feb 2011, 17:45

stevalegro wrote:ima li neko iskustva sa basevima Steve Nimcevica i "pantic i sin" ?
Danas sam (na guitar Expo) probao onaj zeleni cetvorozicani sto se vec dosta dugo vrti na KupujemProdajem. Po prilicno dobra izrada, kombinacija razlnovsnih sto metalnis sto drvenih komponenti, sve lepo spakovano i usukano - spremno da gruva! Bašče je lagano, svirljivo, ima lep zvuk, lepo izgleda. Cena je 1000eur rece mi covek, e sada, da li je to cena uoci sajma ili nije - ne znam. Jedina zamerka jeste u dizajnu, izrezana je komora u telu koja je cista dizajnerska fora, nije poenta u akustici u opste. Gitare i basevi imaju taj izrez i to je jedino sto mi se ne svidja, ostalo je solidno, mozda i vise nego solidno

Post Reply