Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
rimbaldi

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by rimbaldi » 26 Apr 2011, 14:40

Zdravo momčad!

Prvo, molim, nemojte me vuči za uši, ako koje rječi nisu pisane pravilno - **** ga Slovenac sam. :wink:
Slika koju sam stavio nije baš poslednji update ali je jedina, koju imam (porodična, he, he).
Nedugo nazad otišao je od mene onaj plavi OLP a i Spector četvorka. Umesto toga je sada Yamaha TRB5II i jedan 5-žičani fretless.
Na slici su:
akustična petica HARPER
DEAN EDGE HAMMER 10
SPECTOR Q6
SPECTOR ReBop 4 DLX FM - prodano
NICK Thumb 5
OLP (sa SD magnetom, elektronikom i Schaller 3D bridge) - prodano

Znači Solomon je u pravu, onaj Thumb nije Warwick, nego Nick (kako kažeš, lik iz Zagreba pravi te sprave). Moj ima nekih 15 godina, odlična konstrukcija, Bartolini soapbar stari tip magneta, Bartolini preamp, metalni djelovi Warwick. Radi odlično.
Flealip: Dean nije osmožičani, nego deset. Tražio sam ga skoro 3 godine i na kraju našao.

Talasi mržnje, ljubomore ili takvih stvari nemaju smisla, jer na kraju krajeva oprema se može uvjek kupiti, a muzika počinje u mudima pa preko srca ide do prsta na rukama, he, he.

Imate odličan forum i ako nekoga zanima slovenski forum evo linka: http://bass.3.forumer.com/index.php?

Flealip

Post by Flealip » 26 Apr 2011, 16:45

Izvinjavam se, nisam lepo prebrojao :hide:
Odlicna oprema, svejedno :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Apr 2011, 19:01

Ma brate... nije to mrznja sto ti imas, nego sto mi nemamo.. :lol: (nebitno dal' gitaru ili bass ) :ziveli: mala interna forumska zezalica... :XD: nista strasno i nista opasno...

Inace, ovo odakle ide muzika i put do prsta.. evo ti jos jedno :ziveli: ...

Sve je u redu... nadam se da cemo se druziti ovde... :cao:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 26 Apr 2011, 20:21

dobro dosao rimbaldi :ziveli:

ps.
faks wrote:sviras u nekom bendu ??
moze link ?

Cope

Post by Cope » 28 Apr 2011, 17:45

dejankuki wrote:Ma brate... nije to mrznja sto ti imas, nego sto mi nemamo..
:cao:
Stara priča... kad gaža u klubu bude bila malo više od 10 evra, imaće i mali Muja skupu gitaru...

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 28 Apr 2011, 18:20

Cope wrote:
dejankuki wrote:Ma brate... nije to mrznja sto ti imas, nego sto mi nemamo..
:cao:
Stara priča... kad gaža u klubu bude bila malo više od 10 evra, imaće i mali Muja skupu gitaru...
+1 :D

nnkvocka

Post by nnkvocka » 15 May 2011, 16:16

Image
Prodao Ibanez SRX355 i uzeo ovo. Nisam bio najzadovoljniji mogu vam reci. Da se ne lazemo, bas radi super, ali mene su ubile u pojam neke druge cinjenice i stavke koje moraju da se srede da bih iz ovog basa izvukao maximum. Prvenstveno, bass ima flatwound zice koje daju najtuplji zvuk na svetu i ne mozes da namestis svetao (a nabasovan) zvuk. Problem cemo resiti promenom na roundwound zice. Druga stavka je sto je njegov fingerbord od Ebonola sto je...STA? Koliko sam skapirao to je vestacki materijal koji ima neku cvrstinu debljinu silinu i sve sto (ne)treba kao vestacki materijal. Ziveo sam u zabludi da roundwound zice ostecuju fingerbord, ali dobar defret, promena nata, lakiranje ili lepo odradjen komad tu stavku bukvalno pojedu. Problem je sto ja nemam drvo kao fingerbord nego "nesto". Ipak se plasim da ce da ga roundwound zice ostete. Telo je od lipe, vrat od javora, Ibanezov magnet + 2 band EQ. Ona rampa sto je postavljena od magneta do fingerborda znaci dosta, u zavisnosti ko ima kakav stil sviranja. Sve to lepo radi i lepo zvuci, ali kada uzmes perfektno ultimativni komad (cetiri cifre) i sviras ga i onda uzmes ovakvo nesto (tri cifre) i smoris se jer si ocekivao ne znam sta (osecao sam se ko da sam pao s konja na magarca). Spustio sam se iz HEADG u ADGCF :metal: i tada mi je prosvirao u prstima i usima. Nameravam i njega da prodam zbog daljih planova, ali to ce biti za verovatno jedno 2-3 meseca (sto pre to bolje). Od mene uvek neka iznenadjenja ;) Bass imam od cetvrtka, ali sam bio u guzvi tako da se tek sada oglasavam kada imam vremena. Ovaj bass je retko ko svirao ili u opste video uzivo jer je jako slabo trazen (a i nema da se nadje svuda) tako da predpostavljam da ne mozete da podelite svoja iskustva sa mnom, ali bi mi mnogo pomoglo kada bi mi neko rekao ako ista zna o ebonolu i njegovim karakteristikamo.
Specijalan pozdrav i veliko hvala za naseg clana Groove-a (koji nas trenutno gleda odozgo...180km severno od Pančeva) koji mi je omogucio da dobijem ovu (tako sam je nazvao) Crnu Damu.

parker

Post by parker » 16 May 2011, 12:32

cemu uopste sluzi ta ''rampa''

nnkvocka

Post by nnkvocka » 16 May 2011, 12:47

Ona sluzi da ti prst ne propada mnogo duboko prilikom trzanja zice. To nije slucaj samo kod fretless baseva, koristi se i kod obicnih. Propadanje prsta ti omogucava da mnogo naglasis ton, rampa to ne dozvoljava i time ti maltene ogranicava jacinu trzaja - ne mozes jako da trzas, mozes samo jos neznije. Iz toga mozes zakljuciti da ce svaki ton biti jednake jacine ili tiši, a zato lepo otpanjis pojacalo pa lagano.. Kako kazu, cela svirka bassa jeste u prstima - ovo je odlicna vezba za kontrolu i akcentovanje, limitacija i ravnopravnost izmedju tonova

Flealip

Post by Flealip » 16 May 2011, 13:05

Bogami lep je bassic :bravo: Zivo me zanima za sta ces sad da ga menjas :D
Inace, gde si nasao Gerijev model? Kao sto si rekao, nisam ga vidjao po ovim krajevima...

nnkvocka

Post by nnkvocka » 16 May 2011, 13:27

Ne bih ga menjao vec prodao, radio bih Wood Guerilla fretless. Nista ne mora da znaci, to je samo neka moja vizija bla bla bla, ali sasvim je moguce da se to sprovede u delo. Goove je prodavao svoj StingRay5, dobio je ponudu zamene za tog Ibaneza + keš. On je pristao, pa sam ja odma odkupio od njega taj bass i to je to.

the bassman

Post by the bassman » 16 May 2011, 13:49

Nice :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 16 May 2011, 13:52

ali bottom line, nisi baš zadovoljan, e? :?
ne bih nikad rekao da je razlika TOLIKA između onog pravog GW-a

nnkvocka

Post by nnkvocka » 16 May 2011, 14:11

Zice koje su na njemu su malo deblje, sto prouzrokuje visoku tenziju i neudobnost prelikom sviranja iz standardnog stima. Zato sam i naglasio da kada sam ga spustio, sve je bilo potaman! Isto tako sam rekao da sam probao jedan extra full vrh fretless i onda kada uzmes nesto losije, naravno da ce malo da izazove blago razocarenje. Nije to lose, samo sam poceo sebi da postavljam visoke standarde, jbg, ja sam kriv.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 16 May 2011, 15:50

:mrgreen:
:ziveli:

reče prodao bi ga? imam možda mladića koji bi bio zainteresovan, kad bude u opsegu, javni mi cenu pa ćem videti

Post Reply