najbolji magneti za slap?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Peter

najbolji magneti za slap?

Post by Peter » 21 Feb 2008, 00:26

Sviram Peavey grind bass peticu, magneti su mu ocaj pa bih da ih menjam.Koristim slap i tap tehniku pa me zanima koji magneti su najbolji?
Cuo sam da su dobri EMG?Nesto za zvuk poput basiste mudvayna, infectious grooves-a,mocan,supalj,slapy....... :twisted:Usput sta mislite o ovom basu?

Tiki the Boyler
Urednik

Re: najbolji magneti za slap?

Post by Tiki the Boyler » 21 Feb 2008, 11:04

Vrlo dobar bass, sa vrlo dobrim magnetima - ali je sav u growlu i definitivno nije za slap!
Obzirom da imaš pasivnu elektroniku, teško da će ti pomoći samo promjena magneta. U svakom slučaju, radi se o poprilično skupom zahvatu sa poprilično neizvjesnim ishodom.
Moj ti je predlog da Grinda ne čačkaš puno, jer on sam po sebi dobro radi. To što ti trenutno ne odgovara je druga priča.
Razmisli o kupovini potpuno drugačijeg instrumenta (za fini slap mi prvo pada na pamet Blade Tetra Bass B2), ili... stavi nove žice (tzv. Prokletstvo Slappera) i ubodi bass u Boss LM-3 Limiter Enhancer i rokaj! To ti je puno jeftinije rješenje sa puno izvjesnijim ishodom! :D

Pozdrav!

Peter

Post by Peter » 21 Feb 2008, 12:28

LAZARUS

Post by LAZARUS » 01 Mar 2008, 10:20

slazem se,iz iskustva ti pricam,imao peaveya 5-icu on je ok,ali ne vredi ulagati u njega ako zelis drugaciji ton,ostavi je sa strane,i kupi drugaciji bass :) ili ako nisi bash u kinti ,prodaj, pa...

Post Reply