Ma ne. Ne cuje se iz pojacala, vec se sama civija cuje, mehanicki, ali je mnogo glasno, pa nervira. Mislim, ja cujem, verovatno jer osecam vibracije, i jer mi je glava dok sviram blizu glave gitare. Kapiram da neko ko slusa ne bi to cuo.Funkd wrote:Cak i kad se ukljucis na pojacalo? Nemoj da me shvatis ironicno, ali, zar to nije i jedino bitno kad pricamo o sound-u..?SonicX wrote:Gresis. Mnogo se cuje, cak i kad se ukljucim na pojacalo. Opcija Cekic ne postoji, jer je problem u mehanizmu unutar civije, a i de bre da unistim gitaru tako?Funkd wrote:Naravno. Ja samo htedoh da kazem da mu tako neces pomoci.![]()
A eto, ti si saznao resenje svog problema. Mada mislim da civija koja zveci ima minimalan uticaj na rezoniranje gitare. Ne moras mozda da kupis novu, uzmi cekic pa probaj da ukucas taj deo i eto ustede...
Primer - jednom prilikom sam dohvatio kolegin bass na suvo, cisto da osetim kako lezi u rukama (handmade bass je u pitanju). Gitara je toliko buzzovala (na svakom je*enom pragu) da sam mislio da je apsoulutno nemoguce svirati je. Posle 5 min ode lik na stage, ukljuci se, ja padnem na dupe kakav zvuk cujem.![]()
Anyway, nisam neko ko je ovde mnogo pametan da ti prica nesto, ne razumem se u equipment previse, ali nemoguce je da ti cujes zveket iz pojacala. Opet, neki pametnjakovic ce se naci pa ce reci da sve to utice na rezoniranje.. da, ako imas toliko prefinjen instrument onda je sigurno i bitno da samo civije imaju tacno odredjenu gramazu i bla bla bla...
Kakav mehanizam civije? Prostiju civiju od bass civije neces naciKoji to bass imas? Problem je sigurno resiv uz pomoc kucnog alata...
Sto se tice "pametnjakovica", lik koji svira veoma dugo mi je jednom rekao da pri snimanju instrumenta za neku pesmu NE sme da se cuje ni rezoniranje jer se na traci cak i to cuje.
Nisam bas neki poznavalac gradnje gitara, pa ne bih prckao ni oko cega. Nemam sad pare za takvo zezanje

Bas kao bas, nije nista posebno. Bolji je od vecine danasnjih u tom cenovnom rangu, ali to je to. Jedina razlika je sto sam mu umesto njegovih orginalnih stavio Bassline Quoterpounder magnete.