U prilici sam da kupim jedan od ova dva procesora. Mislim da sam odlucio koji bih uzeo, ali voleo bih i vas da cujem sta mislite...
Za pocetak, mislim da Line 6 ima bolje amp sim, dok boss ima bolje efekte. Uz to, Line 6 nema balansirani DI, a boss ima...
pozdrav
Line 6 bass podxt live vs Boss GT 10B
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Line 6 bass podxt live vs Boss GT 10B
Stvarno je tezak izbor tj. veoma su slicni pa je definitivna odluka otezana. Samim tim sto u sustini imaju toliko slicne stvari pa ih tek neke pojedinosti razlikuju...
da pokusam ovako.. bez nekih dubljih uporedjenja, vec samo main features..
Line6 POD je uglavnom modeling svega i svacega, veoma je dobar zvukom i ima mnogo dobro resenje za snimanje na kompjuteru.. ( taj famoznu USB i gear box..), mozes da ga kotistis i kao zvucnu kartu na kraju..
Nacin biranja efekata i uopste filozofija mu je da sound gradis oko izbora pojacala... a onda dodajes kvalitetne efekte...
Boss je prvenstveno efekt-processor sa njihovim COSM procesingom, sto znaci da upotrebljavas efekte dok gradis sound.. pa i neke simulacije pojacala. Opremljen je USB, XLR i ostalim koektorima, ali nema nikakav softver kojim dodatno farbas ton u kompjuteru... ali zato imas sve sto ti treba za miksetu ili za pojacalo....
ima jos mnogo toga, ali mislim da je ovo najvaznije...
Dakle ako ti treba dobar procesor za sviranje plus snimanje I obrada na kompjuteru line6 definitivno... a ako ti treba dobar procesor za binu a ne toliko za snimanje onda Boss...
Po meni Boss vise moze da ti pruzi na svirci!
da pokusam ovako.. bez nekih dubljih uporedjenja, vec samo main features..
Line6 POD je uglavnom modeling svega i svacega, veoma je dobar zvukom i ima mnogo dobro resenje za snimanje na kompjuteru.. ( taj famoznu USB i gear box..), mozes da ga kotistis i kao zvucnu kartu na kraju..
Nacin biranja efekata i uopste filozofija mu je da sound gradis oko izbora pojacala... a onda dodajes kvalitetne efekte...
Boss je prvenstveno efekt-processor sa njihovim COSM procesingom, sto znaci da upotrebljavas efekte dok gradis sound.. pa i neke simulacije pojacala. Opremljen je USB, XLR i ostalim koektorima, ali nema nikakav softver kojim dodatno farbas ton u kompjuteru... ali zato imas sve sto ti treba za miksetu ili za pojacalo....
ima jos mnogo toga, ali mislim da je ovo najvaznije...
Dakle ako ti treba dobar procesor za sviranje plus snimanje I obrada na kompjuteru line6 definitivno... a ako ti treba dobar procesor za binu a ne toliko za snimanje onda Boss...
Po meni Boss vise moze da ti pruzi na svirci!
- Tiki the Boyler
- Urednik
U kakvom setupu planiraš koristiti procesor?
Kakvu vrstu muzike sviraš?
Kakvu vrstu muzike sviraš?
Danas mi je iskrsao jedan Roland VBass prilicno jeftino, narucio sam ga preko ebay-a i sad cekam. Tako da vise ne razmisljam o drugim procesorima...
pozzzz
pozzzz