Markbass: LM250 vs LMII

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Josip

Markbass: LM250 vs LMII

Post by Josip » 12 Oct 2008, 03:41

Ako je neko upucen, da li bi bio ljubazan da mi da neke informacije;
naime, nisam primetio razlike izmedju ove dve glave - osim navedenih:
- LMII je 500w snage a LM250 ima, jel 250w snage. Jedina bitna razlika + eventualno cena (LM250 je cca 470e, a LMII je 200e skuplji)
- LM250 je 500 grama laksi od LMII
- ...

Hvala!

(Ocekujemo brzo javljanje Sirca i Vrabca, secam se da su oni polemisali oko ovoga :) )

sirac-šunka
vragolan

Re: Markbass: LM250 vs LMII

Post by sirac-šunka » 12 Oct 2008, 12:51

Pa upravo tako kako si i ti sam zakljucio, glavne razlike su snaga i tezina. LM250 se i reklamira kao jeftinije resenje za LM II, za basiste kojima ne treba bash 500w snage, pa onda sledi ono kao idelno je za vezbu, probe i manje nastupe i glavno, kazu oni: "ako koristite cabinet od 4ohm dobicete skoro isto snage koliko biste dobili ako bi koristili cabinet od 8ohm sa LM II"

Znaci ostaje ti samo da se zapitas da li ti je potrebno 300/500w ili 150/250w, mada kad bi to premerili nekom napravom i ta voltaza ja napiasana po malo proizvoljno. Hocu da kazem, i Mrakbass kao i svi priozvodjaci, laze po malo... Negde sam na netu nasao da LM II ima ipak nesro kao 260/420w, ili nesto slicno ne secam se sasvim...

Josip

Post by Josip » 12 Oct 2008, 13:38

E to je lepo.
Pa (kad bi se odlucio na LM250) verovatno bi ishao na neki 2x10" kabinet - shto kazesh, na 4 oma (imaju neki Behringeri sa Bugera cone-om, a ima i lepih Eden/Nemesis varijanti, samo malo kostaju - no o tom po tom).
Kontam da mi ne treba LMII, da ce mi LM250 apsolutno odraditi posao. Jel moze LM250 da tera neki 4x10" kabinet (i koji, tj neki koji ima da se uzme kod nas)?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 Oct 2008, 13:52

Probao sam oba pojacala preko iste gitare i kabineta na istoj glasnoci pa cu ti pomoci... :)

Oba pojacala su jako dobra, i bez konkurencije ( za date pare naravno), ali LM 250 malo ubija dinamiku u odnosu na LMII, i mnogo brze ide u kliping.Mislim da bi trebalo da dodas jos para i da kupis LMII jer je po meni bolje pojacalo (em imas 250w vise em sto je bolji po pitanju dinamike)...
Meni fali jos 200 evra i LMII je moj! :) :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Oct 2008, 14:51

Josip wrote:Kontam da mi ne treba LMII, da ce mi LM250 apsolutno odraditi posao. Jel moze LM250 da tera neki 4x10" kabinet (i koji, tj neki koji ima da se uzme kod nas)?
Pa teoretski kako kazu i specifikacije, moz' da stavis bilo sta sto je na 4 ili 8ohm. Nece da smeta ni zvucniku ni pojacalu.
Tal mali Mark 250 + Treveler 102p bi bio lep par. Mozes da stavis i neki 4x10 box, u sistini mozes da iskombinujes bilo sta sa bilo cim, ali bi ipak uz neki jaci 4x10box dobro doslo i jos malo snage. Bilo bi lepo da potrazis u radnji katalog - Markbass Magazine, na kraju ima jedan koristan clanak: "Markbass Tech Tips: Putting Together Your Ideal Rig", eto ti korisni saveti sta sa cime je lepo da se iskombinuje.
Ako bi isao na 4x10 kabinet i ako si se odlucio za Markbass, onda ipak juris neku trajniju varijantu, pa bih i ja, da sam na tvom mestu, stisnuo se jos malo i jurio LM II.

Sto se Behringera tice, malko je grehota da uparis Markbass-a i Behringer-a, zar ne? :)

Meni je mnogo bitno da mi zvucnik bude dobar, trazim neko trajnije resenje, tako da sam Behringera eliminisao iz svog buduceg riga. Jes da kosta svega 15-tak iljada, ali osecam da bi ga zamrzeo posle godinu ili dve, onda bi morao da prodajem, dajem oglase, nerviram se ... Svirao sam na jednoj svirci varijantu sa 4x10ke uz onu Behringerovu glavu, i covece to ne zvuci kao 4x10, ni po moci ni po preciznosti zvuka, mada nisam siguran koja je serija i vrsta zvucnika bila tada u pitanju...

Nemesis ima jedan 4x10 box za ne mnogo para, nesto oko 32000RSD, David Eden 210XLT je preko 55000RSD, Markbass Traveler 102p 52200RSD... To su neke varijante o kojima sad razmisljam. U stvari najradije bi da uhvatim ovaj Traveler 102p, ali kad nisam bio bash blizu trazene sume bilo je par komada na 8ohm (sto meni trenutno treba), a sad kad sam blizu trazene sume, nema nijedan. :( Generalno, plan mi je da prvo pazarim ovaj kabinetic, u medjuvremenu da koristim jedno home made pojacalo koje i nije lose ispalo, zatim Lm II i na kraju 1x15'' kabinet isto Markbass. E onda za klubske svirke imam varijantu LM II+210cab na 300w, a za vece bine, festivale i sl., varijantu LM II+210"+115" na 500w, divno zar ne :mrgreen: I do kraja zivota necu nista da pazarim sto se pojacala tice obecavam. :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 Oct 2008, 15:26

Ja sam napravio skoro identican kabinet kao sto je i Mark napravio (mada sam ga ja malo uvecao da bude vise basa),i moje brige o kabinetu su tu zavrsene (mada za par meseci cu ponovo napraviti jos jedan 2x10)...

Kupis lepo LMII i miran si za ceo zivot :mrgreen:
Ako juris moderan zvuk, naravno

Post Reply