Koje kombo pojačalo preporučujete u rangu 30W, drajver od 10" ili 12" , obavezno sa hornom.
Da li ima smisla uzimati 12" u malolitražnom kabinetu?
Da li aluminijumski bass drajveri imaju znatno hladniji ton od papirnog?
Moj izbor bi izgledao otprilike ovako, a voleo bi da čujem i savet iskusnijih, pa da prelomim:
1. Roland Cube - (jedino sam njega imao priliku da čujem od sobe preko klubova pa do studija) i svuda radi korektno.
2. Peavey - nikada manjka snage.
3. Vox
4. Beringher
5. ? ? ?...
namerno sam temu stavio u bass gitara, jer ne želim da mi sole pamet gitaroši i ostali harmonikaši...
bass pojačalo 30w?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: bass pojačalo 30w?
Roland Cube 30 je najpostenije pojacalo, od svih navedenih, i dan danas ga koristim za kucno vezbanje, a moze i u studio jer je jako tih a ima korektan zvuk.Ti proceni da li ti se daje 285 evra za kombo od 30w, ja idalje mislim da vredi.
Da ti slucajno nisi isao u Lisinski za kontrabas?
- sirac-šunka
- vragolan
1) Mozda da pogledas jos i nesto ovako, trebalo bi da ih ima jos uvek na Konjarniku:

2) Sve zavisi od efikasnosti i kvaliteta zvucnika. Mislim da ne bi trebalo uporedjivati dva razlicita proizvoda - combo-a za bass, razlicitih proizvodjaca sa aspekta obima zvucnika. Tj, rekao bih, postoji mogucnost da efikasniji zvucnik u bolje konstruisanom boxu (bez obzira na zapreminu tog boxa) daje bolji ton i ako je manjeg precnika. Ako se vec dvoumis izmedju dva proizvoda istog proizvodjaca, ako mozes uzmi veci
, mislim, ako nemas problema sa secanjem, losu kicmu ne daj Boze i sl.
3) Mene sama ideja aluminijuskog zvucnika apsolutno odbija. Trebalo bi da se dobije kao neki bombastican zvuk i ostalo, ali ko to jos koristi, Hartke i Behringer? Ja vise volim "topliji" zvuk kartona, a i kazu ljudi da ovi Behringerovi alu zvucnici, npr. (boxovi sa oznakom BA) crkavaju samo tako, i uvek bih se pre opredelio za karton.

2) Sve zavisi od efikasnosti i kvaliteta zvucnika. Mislim da ne bi trebalo uporedjivati dva razlicita proizvoda - combo-a za bass, razlicitih proizvodjaca sa aspekta obima zvucnika. Tj, rekao bih, postoji mogucnost da efikasniji zvucnik u bolje konstruisanom boxu (bez obzira na zapreminu tog boxa) daje bolji ton i ako je manjeg precnika. Ako se vec dvoumis izmedju dva proizvoda istog proizvodjaca, ako mozes uzmi veci

3) Mene sama ideja aluminijuskog zvucnika apsolutno odbija. Trebalo bi da se dobije kao neki bombastican zvuk i ostalo, ali ko to jos koristi, Hartke i Behringer? Ja vise volim "topliji" zvuk kartona, a i kazu ljudi da ovi Behringerovi alu zvucnici, npr. (boxovi sa oznakom BA) crkavaju samo tako, i uvek bih se pre opredelio za karton.
Last edited by sirac-šunka on 03 Jan 2009, 18:36, edited 3 times in total.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Za kućno vježbanje ti toplo preporučujem Nemesis N8JR. Koncept "manje je više". Odličan ton.
Snage dovoljno za sobu. Više snage (a manje od stotinjak) ti svakako ne pije vode uz živi bubanj.
Snage dovoljno za sobu. Više snage (a manje od stotinjak) ti svakako ne pije vode uz živi bubanj.
Pre par dana sam u Artistu malo svirao na najmanjem Nemesisu posto sam hteo da cujem kako par baseva zvuci i na "losijem" pojacalu. Od svega sto sam probao najvise me je iznenadilo ovo pojacalce... naravno ako se uzme u obzir sta mu je namena i da kosta ispod 8000din. Za sobu mislim da je skroz ok!
Obzirom da nemam ni jednu pedalu, niti mi je specijanlo neophodno, cenim da Roland za te pare ima u sebi sve od elektronskih zezalica što bi mi ikada trebale za sviranje.vbraca wrote:Roland Cube 30 je najpostenije pojacalo, od svih navedenih, i dan danas ga koristim za kucno vezbanje, a moze i u studio jer je jako tih a ima korektan zvuk.Ti proceni da li ti se daje 285 evra za kombo od 30w, ja idalje mislim da vredi.
Inače svirke koje imaju više decibela od Jazz klub varijante obilazim u širokom luku...
Probaću ovu gore spravu kad prodju glupi praznici, ova desetka mi deluje solidno sa ovom hornicom ...

Pa tako sam i mislio, mada ceo život i služam muziku na JBL 3-sys kutijama sa papirnim 12" bas driverom koji sviraju naj realnije u odnosu na live svirku.sirac-šunka wrote:Ja vise volim "topliji" zvuk kartona, a i kazu ljudi da ovi Behringerovi alu zvucnici, npr. (boxovi sa oznakom BA) crkavaju samo tako, i uvek bih se pre opredelio za karton.
Jedan perod - sam imao polipropilence koji su brže napustili kuću nego došli. Smor potpuni. U nekim frekventnim opsezima te boli glava, a negde gluv totalno, i svo vreme muzike neka tenzija - udara li udara, besmisleno, al zato na prvo slušanje se naježiš kad pustiš bilo kakav growl...