SANDBERG made in Germany

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
KirilStipsa

SANDBERG made in Germany

Post by KirilStipsa » 26 Jan 2009, 23:54

http://www.sandberg-guitars.de/

Da li je neko imao prilike da se nadje "oci u oci" sa ovim gitarama? Ja sam danas prvi put cuo za njih... kazu da su ZMAJEVI!
Voleo bih da vidim jednog, da se malo pohrveEemo... pogotovo ovaj California P+M, ugrh!

Tiki the Boyler
Urednik

Re: SANDBERG made in Germany

Post by Tiki the Boyler » 27 Jan 2009, 14:19

Svirao sam nekoliko njihovih modela... više se ne sjećam modela...
Doduše mene su tad malo više interesovale neke egzotične varijante. Ono što ne možeš naći u redovnoj ponudi... Evo ih na slikama pa potraži ako te ne mrzi...

Image

Image

Doduše, tada su bolovali od dječijih bolesti malih manufaktura pa se dešavalo da im kvalitet (tona prije svega) varira od komada do komada.
I još jedna zamjerka se odnosila na malo kilav sound pete, šeste, odnosno sedme žice. (probavao sam ih na Glockenklang pojačalu, tako da čisto sumnjam da je do ampa)
Pretpostavljam da je to do pikapa koje koriste (mislim da su tak stavljali Delano i da je bila priča da razvijaju svoje modele)...

Uprkos tome meni su se tada jako svidjeli njihovi instrumenti jer su jako dobro dizajnirani i izrađeni, te vrlo meki i ugodni za sviranje.
I koliko se sjećam, tada su imali jako dobru cijenu u odnosu na slične firme.

E sad... pošto je to sve bilo prije nekih 4-5 godina mnogo toga se moglo promijeniti.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 27 Jan 2009, 14:40

Probao sam jedan. Licio je mnogo na stingray 4 string bez pikgarda i lima ispod nobova. Stvarno ne znam koji je model. Imala je 1xH i radila je kulturno. Nije bilo nikakvih neprijatnosti. Izbor drveta tela je, secam se, bio vrh. Vrat identican mom statusu. Znaci radius-ravnina-radius, uzak i tako. Pozicija civija i opsti izgled glave je takdje mnogo potsecao na statusa iz perioda 90-ih. Bila je tamno tamno crvena, iz daleka delovala kao crna. Sta reci za shvabe jbg... Sve je na svom mestu. Kvalitet u visoj consumer klasi. Sad gledam sajt i recimo da je izgledom bila kao basic 4 ken taylor.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 27 Jan 2009, 15:06

Pretpostavljam da je to do pikapa koje koriste (mislim da su tak stavljali Delano i da je bila priča da razvijaju svoje modele)...
Moglo bi da bude i do zica... pogotovo ako su nove... tim "sajlama" (low F# npr.) je potrebno bar 3-4 sata sviranja da puste "muda"!
Ja sam bas odusevljen bio tim Delanom, moj prijatelj iz Sydney-a je na moju adresu narucivao Xtender (onaj ovalni) jer je ovde radio gitaru (ovde su "ruke" mnogo povoljnije). Jes' da nije imao F#, ali je low B zvucala odlicno, cak i na passivnoj elektronici. Utegnuto, definisano, snazno, masivno... sve sto trazis od te hercaze :P Za fretless je odlicna opcija... jer ima i "pritisak" MusicMana i toplinu Bartolinija...

Cope

Post by Cope » 29 Jan 2009, 00:03

Skino sam cene basic modela, šta mislite o ovim cenama?
Meni se svidja sve opčev od pedantnog sajta pa do proizvoda...

basic 4-string 1.060 €
basic 5-string 1.130 €
basic 6-string 1.438 €
basic JM 4-string 1.225 €
basic JM 5-string 1.380 €
basic PM 4-string 1.216 €
basic PM 5-string 1.311 €
basic Ken Tayor 4-string 1.240 €
basic Ken Taylor 5-string 1.340 €
basic Ken Taylor 6-string 1.580 €

The Mask AE

Post by The Mask AE » 29 Jan 2009, 09:26

Pa gledajuci po mom iskustvu mislim da su cene normalne. Nema prepumpanosti (kao recimo kod sunarodnika hanz rittera :roll: ), a sa druge strane moraju staviti malko vecu cenu da bi se ljudi odrzali na trzistu i jel'te zaradili malo nesto :mrgreen: . Ne znam da li imaju JJ varijante ali ukoliko ti se svidjaju H i HH varijante+nemacki kvalitet i say go for it. E sad druga je diskusija ako nemas nikoga u shvabiji. Tada te cene naravno ne vaze.

P.S. sajt ne prave oni ali su verovatno poprilicno platili da bi ti rekao to, i uopste krenuo da surfash u odeljku proizvoda.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 29 Jan 2009, 12:55

Cena od 1200+200/400 za opcije je jako-vrlo-dobra (nije to bas malo, ima za te pare svakakvih dobrih). Kvalitetan hardware + skupa elektronika + dobro drvo + ruke vestog i pazljivog + neki bakshish, i to je ta lova...

Mene je specijalno zainteresovao ovaj California Precision sa humbuckom na bridge-u... to sam video i kod Fendera, ali ga nikad nisam svirao... zanima me kako to radi...
ukoliko ti se svidjaju H i HH varijante+nemacki kvalitet i say go for it. E sad druga je diskusija ako nemas nikoga u shvabiji. Tada te cene naravno ne vaze.
Nisam planirao da kupujem... mada, ko zna, ja sam uvek potencijalni kupac :hide:
Ukoliko uspem da ubedim zenu da sam dao 250 evra, sve je u redu :oops:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 29 Jan 2009, 12:59

KirilStipsa wrote:Ukoliko uspem da ubedim zenu da sam dao 250 evra, sve je u redu :oops:
+1
Zar nije tako kod svih. :obrve:

Bozha

Post by Bozha » 29 Jan 2009, 14:18

The Mask AE wrote:
KirilStipsa wrote:Ukoliko uspem da ubedim zenu da sam dao 250 evra, sve je u redu :oops:
+1
Zar nije tako kod svih. :obrve:
haha... +1 za Ozenjeni-to-rade-jeftinije klub! ;)

Nedavno sam na netu nasao nesto slicno Sandbergu po stilu, kvalitetu, ceni, pedigreu...

http://www.mayones.com/eng/

Jedino im to ime nekako kilavo... U ono vreme, iza gvozdene zavese, verovatno je zvucalo progresivno i prozapadno...

Cope

Post by Cope » 29 Jan 2009, 19:57

Švaba je to :D

The Mask AE

Post by The Mask AE » 29 Jan 2009, 20:45

Bozha wrote:Nedavno sam na netu nasao nesto slicno Sandbergu po stilu, kvalitetu, ceni, pedigreu...

http://www.mayones.com/eng/

Jedino im to ime nekako kilavo... U ono vreme, iza gvozdene zavese, verovatno je zvucalo progresivno i prozapadno...
Nije ime kilavo nego samo asocira na majonez. Mislim da se cita "mejouns" sto je cool naziv. Mislim da to vec nije isti cenovni rang jer su ovo bolje gitare. Vojtek pilicovski svira svoj signature (inace i on i firma su iz poljske).

Cope

Post by Cope » 29 Jan 2009, 20:49

Našao sam na sajtu dilere u HR - Puli, i u HU - Budimpešti, a verovatno ću na proleće ići u taj deo HR, pa možda svratim da ih vidim i prenesem utiske :D

Post Reply