Squier jazz bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
Re: Squier jazz bass
Ma kul, bre...
Naravno da je Fenderica zakon... imao sam ih 10tak raznih, zajmio sam koji kod sam stigao, svirao ih brda... i trenutno imam 2 (mada ne JazzBass trenutno, bice uskoro)! Mada vise volim Precision, jako dobro poznajem JazzBass, a i mnoge klonove...
Nisam nikada bio u dodiru sa Sadowsky-m, ali sam video Lakland... to je kao-dojaja-full-fender-copy... radi dojaja, al nije Fender... i ne zvuci kao Fender... mozda bas taj model, jer je imao preamp... ali je i dalje BASH kopija Fendera... valjda im ponestalo ideja?!
Squier nije neki JAKO ozbiljan instrument, ali je najbolja stvar za Fendero-ljubce koji nemaju pare za Fendera... a kada se navikne na feel, naci ce vec nekog "velikog batu"!
Naravno da je Fenderica zakon... imao sam ih 10tak raznih, zajmio sam koji kod sam stigao, svirao ih brda... i trenutno imam 2 (mada ne JazzBass trenutno, bice uskoro)! Mada vise volim Precision, jako dobro poznajem JazzBass, a i mnoge klonove...
Nisam nikada bio u dodiru sa Sadowsky-m, ali sam video Lakland... to je kao-dojaja-full-fender-copy... radi dojaja, al nije Fender... i ne zvuci kao Fender... mozda bas taj model, jer je imao preamp... ali je i dalje BASH kopija Fendera... valjda im ponestalo ideja?!
Squier nije neki JAKO ozbiljan instrument, ali je najbolja stvar za Fendero-ljubce koji nemaju pare za Fendera... a kada se navikne na feel, naci ce vec nekog "velikog batu"!
- The Mask AE
Ovo i ja mislim... Ali neki ljudi preporucuju i arijine kopije i kazu da su skroz ok. Naravno one kostaju trostruko manje neko skvajer. Lejklend ima semplove na sajtu. Koliko su premazani i radjeni semplovi ne znam ali deluju kao dobra firmica.KirilStipsa wrote:Squier nije neki JAKO ozbiljan instrument, ali je najbolja stvar za Fendero-ljubce koji nemaju pare za Fendera...
Kada bi sada pocinjao da sviram kupio bi za oko 80-100 evra fenderoliku gitaru (citaj arijine kopije), a nakon toga skocio (iz jednog poteza ako je moguce) na gitaru od preko 1000 evra.
U mom slucaju bilo je: skvajer prec, pa iz jednog poteza na gitaru od 1000+ evra i 2500 plus evra.

-
Mislim da se cita LAKLEND, al nije ni bitno... vrhunske gitare... mada se ne bih opredeljivao za tako nesto... al to sam samo ja!Lejklend ima semplove na sajtu. Koliko su premazani i radjeni semplovi ne znam ali deluju kao dobra firmica.
Sta si platio 2500+ evra?!iz jednog poteza na gitaru od 1000+ evra i 2500 plus evra

- The Mask AE
Ja sam basista koji svira sa Sladjom (Udji mi duboko) i u Protonu sa Danijelom Novakovic (Morfin, Hašiš i Marihuana). Nekada sam svirao sa Vesnom Vukelic Vendi (Pracnuo se sarancic). Imas na jutjubu. Madonna me zvala ali sam je napusio jer nije faca dovoljno.
Vrlo prosta postavka svetla i jako malo fotošopa, solidan aparat i objektiv od 85 ili 100mm po mojoj proceni, veruj miThe Mask AE wrote:
Misao dana: koliko je slika gore prosla verzija fotosopova i kojim je aparatom slikana?

- The Mask AE
Ma nebitno... Hteo sam reci: nemojte se iznenaditi ako vidite ovu gitaru u prodavnici i dok je ignorisete najgore drugar kaze: "e evo je ona dzitra sto si je trazio preko foruma".
Meni čak uživo izgleda lepše, nekako mi je toplija ova boja drveta i lepše sija.
U Mitrosu imas jedan solidan komad (samo solidan, bio je pre godinu dana mnogo bolji) pa ga mozes probati, meni se jos Squier-i nisu dojmili, ali to sam ipak ja 

Preskup je u odnosu na cene napolju. Za autenticno jazz bass iskustvo, za te pare po oglasima mozes naci Fendera, (skoro pa) pravu stvar! Prvom prilikom ga ponovis nekim supersexy brendiranim vintidzh pikapima i miran si dokle god mu ne otpadne finish, sluh ti onemoca a prste uspori artritis... 

-
Za autenticno jazz bass iskustvo treba da ih promenis bar pe-ses... da vidis sta je to zapravo na sta se "oni" loze...
Jazz bass moze biti i nesto sto ne zelis... moras da probas. da cujes... osetis...sviras...
Jazz bass moze biti i nesto sto ne zelis... moras da probas. da cujes... osetis...sviras...
- The Mask AE
Ovo je tacno. Slazem se. Na kraju krajeva nisu to ni neke skupe ni preterano kvalitetne gitare. E sad, sto su industry standard to je drugo.KirilStipsa wrote:Jazz bass moze biti i nesto sto ne zelis... moras da probas. da cujes... osetis...sviras...
Odlican je za te pare, pazario sam ga nedavno i prilicno sam zadovoljan cak se i uzivo na svirci dobro pokazao! pOZZz
Dao bih glas ZA squirera.Jeste to SAMO kopija Fendera ali ipak...Potrazi malo na Youtube sam
naleteo covek u isto vreme svira(montiran snimak da bi se videle slicmosti i razlike) squirera i mex fendera...zapanjujuce
kako se sq dobro pokazao.znaci za te pare,to je to...a ono "malo dodas pa kupis Fendera..." to zaboravi.svi Fenderi su
otputovali pa sad drze cenu kao numizmatika a ne kao kvalitet...
A rokbas je mnogo dalji od Worvika nego sq od fendera....imao sam sve cetvoro...nazalost...
naleteo covek u isto vreme svira(montiran snimak da bi se videle slicmosti i razlike) squirera i mex fendera...zapanjujuce
kako se sq dobro pokazao.znaci za te pare,to je to...a ono "malo dodas pa kupis Fendera..." to zaboravi.svi Fenderi su
otputovali pa sad drze cenu kao numizmatika a ne kao kvalitet...
A rokbas je mnogo dalji od Worvika nego sq od fendera....imao sam sve cetvoro...nazalost...
Tako barem i meni deluje. Skoro sam probao Fender Zone bass, i delovao mi je neopravdano skup za kvalitet koji sam osetio pod rukom.sikibaba wrote: Svi Fenderi su otputovali pa sad drze cenu kao numizmatika a ne kao kvalitet...