ћирилични Ibanez :) процена? купци?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Zil0t

ћирилични Ibanez :) процена? купци?

Post by Zil0t » 24 Mar 2009, 15:33

Ево и тог фамозног маторог Лес Пол Србенду којенога сам најавио да ћу да окачим овде! Није у сјајном стању, има огреботина, лак је на пар места напрсо, електроника багује, нут је изгледа (мада нисам сигуран) неоригиналан, чивије су дефинитивно неке Не његове (што ћете видети из причоженог) , прагови су зрели за мењање, мали је врат, мада је тотално занимљива играчкица :) . Мислио сам да га преправљам у фретлес, али сам одустао од тога. Уствари, правићу фретлес (само не од њега), али полако, требају ми репа!... ајмо сад процене мишљења..... ево вам сликице па уживајте 8) :ziveli:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

П.С. није у "mint condition", али бар је редак :bow:

vbraca
vrabac

Re: ћирилични Ibanez :) процена? купци?

Post by vbraca » 24 Mar 2009, 16:02

Koji je kes u igri, i zasta bi ga ti koristio?

Zil0t

Post by Zil0t » 24 Mar 2009, 16:19

vbraca wrote:Koji je kes u igri, i zasta bi ga ti koristio?
мислиш на фретлес? (јер овај Ибанез је мој = фор сејл!)

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2009, 19:11

Izuzetna finalna obrada, naročito one rupe na vratu :)

Zil0t

Post by Zil0t » 24 Mar 2009, 19:34

Да, рупе од старих чивија, тј оригиналних 8) .Претпостављам, јер бас није одувек код мене. Одавно сам га купио, али све ове разбијотке од њега су од претходних власника. ја сам га улепшао новим жицама (овим са слике, пре 2 године, јер је имао једва две жице кад сам га купио :D). Немам појма која је ово серија и о чему се ради, лик који ми га је продао ми рече да је нека мала серија са почетка 90тих, мада мени изгледа још старије. Вреди ли ово чудо шта?

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2009, 20:24

Vredi naravno. Sve što svira vredi.

sikibaba

Post by sikibaba » 24 Mar 2009, 23:15

ja sam imao ibaneza iz 86 i izgleda i dan danas ko spejsatl u odnosu na ovu gitaru...pre ce biti da je ovo s kraja 70,u to vreme
su pravili gitare koje su licile na vec postojece renomirane(Stratokaster,Les pol,Jazbas..),ali bas zato(iz mog ugla gledanja)
i ima vrednost...realno,na trzistu ne verujem da bi se za njom neko okrenuo pored danasnjih korektnih,lepih,kotiranih gitara(recimo Squirer,
Aria..).Da je ovo moja gitara,ja je nikad nebih ni prodao.Svirao bih je ako cemu valja,a ako ne samo bi se SLIKAO...Na kraju krajeva,u BGu
svako malo ima nekog skupog Worwika ili Pedulu i vec neznam ni ja vise...a ovako nesta vidim posle dugo dugo vremena...meni je 5+

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Mar 2009, 12:15

Pa i ja bih rekao da ovaj Les Paul ne moze da vredi mnogo na trzistu, ja licno ne bih dao ni 100evra.
Les Paul bas gitare su po mom iskustvu krajnje neversatilni instrumenti. Svirao sam kratko jedan i apsolutno nije moglo nista da se odsviri do nekog trzalicnog roka (to mu dodje kao pravac :D ). Kakav god da je ovaj komad, gotovo sam siguran da bi fretles bio potpuni promasaj.

Moj predlog, pazaris ovo:
Image
i ostavis ga za ukras... :)
Dobro i sviras pomalo, slikas se ko sto rece Sikibaba i tako to.
sikibaba wrote:Na kraju krajeva,u BGu
svako malo ima nekog skupog Worwika ili Pedulu
Pa sad dobro Warwick-a, ali Pedullu, ja znam u Srbiji za svega tri komada, jednog sam cak malo i svirnuo :D , od toga dva bejahu sestozicana... Rekao bih da Music Man-a ima ipak najvise od skupijeh instrumenata...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 26 Mar 2009, 12:43

Warwick & Pedulla - narodnjacki weapon of choice. Najvise volim kad kreteni pocnu da se gadjaju sa izrazima tipa: "dobra je gitara, ima dobar ping-ping zvuk" whatever. Vorvika ima vise nego pedula. Ja takodje znam za 3. Svirajte narodnjake pa kupite dobar bas (NOT) ::ranting::

[K87]

Post by [K87] » 27 Mar 2009, 15:21

The Mask AE wrote:Warwick & Pedulla - narodnjacki weapon of choice. Najvise volim kad kreteni pocnu da se gadjaju sa izrazima tipa: "dobra je gitara, ima dobar ping-ping zvuk" whatever. Vorvika ima vise nego pedula. Ja takodje znam za 3. Svirajte narodnjake pa kupite dobar bas (NOT) ::ranting::
matore... tebi je samo krivo shto narodnjaci zarade dovoljno para za dobar bass ; )))

@topic: dojaja je bass ja bi ga chuvao za sebe... samo bila bi forica.. kad bi imao original chivije.. il nashao... na ebay -_-

The Mask AE

Post by The Mask AE » 27 Mar 2009, 16:14

[K87] wrote:matore... tebi je samo krivo shto narodnjaci zarade dovoljno para za dobar bass
Prijatelju ja sviram skuplji bas od vorvika i pedule, a ne sviram narodnu (pu daleko bilo) tako da: volim i ja tebe. :P

sikibaba

Post by sikibaba » 28 Mar 2009, 17:24

e,a sad cemo da se prebrojavamo koliko ima PEDALA ili vec tu nekih gitara...hteo sam da kazem da se MNOGO skuppih(doduse skupo je vrlo relativan pojam)vrti po raznim svirkama a totalno ih je nerentabilno koristiti u tim uslovima,jer uvek nesta "fali":ili koci pojacalo(poneo si neko za ispod miske),ili je slab razglas...ipak je ovo SRB...svodi se na to da mnogo ljudi svira te gitare za koje ja neznam ni kako se zovu ne zato sto je to neophodno nego zbog nekog imidza i da bi bili BOLJI od nekog drugog kolege...ona fora "da moja kuca bude NAJVECA u ulici"...normalno da to ne opravdavam a jos manje se mogu takmiciti s takvima(ne pada mi na pamet da par iljada e bacam iz TOG razloga)
u tom smislu bi OVA gitara bila pravi pogodak,kao kontra celom poretku... :D

Post Reply