Srafovi za peavey grind bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Srafovi za peavey grind bass
Ok ljudi evo moga problema...Kupio sam u Svajcarskoj Peavey Grind Bass preko ujaka koji vec duze vreme zivi tamo. Posto sam bio malko vise nestrpljiv da dobijem tu gitaru u svoje ruke naterao sam ga da mi posalje gitaru preko nekih ljudi...blablablalba...on je tu gitaru rastavio na dva dela i srafove za spajanje tela i vrata stavio u jednu malu vakumiranu kesicu,i sve to lepo zavio u neko cebe( ne znam zasto nije kupio i lepo torbu i stavio gitaru lepo u torbu,covek je malo frik za pakovanje..) i to cebe u najlon...zasto je to radio,opet kazem nisam razumeo ali dobro....
E sada,na granici sa nasom lepom zemljom carinici istripuju za gitaru da je bila puska?!?!?!?! i razbucaju sve stvari koje je taj covek nosio sa sobom, izmedju ostalog razbucaju i tako lepo zapakovanog mog lepog pivija i zagube mi kesicu sa srafovima.
Sada razmisljam i nemam pojma sta da radim...gledao sam i pretrazio sve moguce coskove tog prokletog dzipa i te proklete kesice nema...gledam pozadi,i kapiram da su srafovi malko specificni i kapiram da ne mogu bilo koji da se stave tu i da to radi kako treba i da ne popusta.
Sta da radim? Da li postoji neki majstor koji ce moci da mi pomogne...ili da se slikam sa gitarom,ili da tuzim drzavu jer stvarno nema smisla kako se ponasaju nasi carinici...
u zdravlje....
E sada,na granici sa nasom lepom zemljom carinici istripuju za gitaru da je bila puska?!?!?!?! i razbucaju sve stvari koje je taj covek nosio sa sobom, izmedju ostalog razbucaju i tako lepo zapakovanog mog lepog pivija i zagube mi kesicu sa srafovima.
Sada razmisljam i nemam pojma sta da radim...gledao sam i pretrazio sve moguce coskove tog prokletog dzipa i te proklete kesice nema...gledam pozadi,i kapiram da su srafovi malko specificni i kapiram da ne mogu bilo koji da se stave tu i da to radi kako treba i da ne popusta.
Sta da radim? Da li postoji neki majstor koji ce moci da mi pomogne...ili da se slikam sa gitarom,ili da tuzim drzavu jer stvarno nema smisla kako se ponasaju nasi carinici...
u zdravlje....
Re: Srafovi za peavey grind bass
Peavey Grind rasturio na 2 dela?Cime?satarom?
Da, jebote, pa zar grind nije neckthrough? O boze!

EDIT: evo slike, ne mogu nadjem vecu, ali ovo meni vise lici na Millenium, samo sto je P+J

vbraca wrote:Peavey Grind rasturio na 2 dela?Cime?satarom?
bonsekom

hahahahhh
о0
хорор, страх, ужас, крај.
пробај да наручиш од Пивија?
хорор, страх, ужас, крај.
пробај да наручиш од Пивија?
A mislio si da prevariš carninike, znaš da oni uvek nešto klepe...
Vidi kod majstor Šanjike koji je šraf i koji ima korak, pa ili da se naprave isti ili da se poruče...

Vidi kod majstor Šanjike koji je šraf i koji ima korak, pa ili da se naprave isti ili da se poruče...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Dakle... da rezimiramo... Peavey Grind je bass neck trough body konstrukcije, što znači da je vrat i centralni dio tijela napravljen iz jednog komada drveta. Samim tim ne postoje nikakvi šrafovi koji bi spajali vrat i tijelo.
Ako želiš da ti neko pomogne prvo provjeri o kom se modelu bassa tačno radi (kod Grinda nije moguće odvojiti vrat i tijelo a da instrument ne bude uništen) ili prosto okači fotke zatečenog stanja. Ja imam pristup većem broju Peavey basova pa ćemo pronaći taj famozni šraf ako uopšte postoji.
Ako želiš da ti neko pomogne prvo provjeri o kom se modelu bassa tačno radi (kod Grinda nije moguće odvojiti vrat i tijelo a da instrument ne bude uništen) ili prosto okači fotke zatečenog stanja. Ja imam pristup većem broju Peavey basova pa ćemo pronaći taj famozni šraf ako uopšte postoji.
Mislim da serija Peavey Grind BXP (bez oznake NTB) nije neck-thru, odnosno vrat je pricvrscen srafovima... po svemu sudeci basevi iz ove serije su dosta retki tako da sam jedva uspeo izguglati ovu sliku... na harmony centru postoji i review za ovaj bas ali nema postavljene slike...
Dok je NTB serija neck-thru... i bas na koji ste svi pomislili kad je spomenut peavey grind...

Dok je NTB serija neck-thru... i bas na koji ste svi pomislili kad je spomenut peavey grind...