Kako da vezbam skale?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Kako da vezbam skale?
Moze li neko da mi kaze, kako je najefikasnije vezbati skale?
Re: Kako da vezbam skale?
Ton-po-ton...
Sala na stranu, skale, kao i sve drugo... pocnes polagano, precizno, da svaki ton izadje lepo i jasno... pa onda negde po 1435. put, kod prelaska iste stvari over-&-over, krenes da ubrzavas... malo po malo.. i na kraju dodjes do zeljene brzie, a opet jasno i precizno...
Sala na stranu, skale, kao i sve drugo... pocnes polagano, precizno, da svaki ton izadje lepo i jasno... pa onda negde po 1435. put, kod prelaska iste stvari over-&-over, krenes da ubrzavas... malo po malo.. i na kraju dodjes do zeljene brzie, a opet jasno i precizno...
uz metronom, alternate pick, polako... pa kasnije dignes tempo, al nemoj da ubrzavas dok sviras skalu, nego tek kad prestanes, pa krenes ponovo, e onda dignes tempo za 5 bpm, pa tako ponovo ako me razumes... jer ako krenes da ubrzavas dok si u pola skale, onda gubis ritam, ispadas i slicno... to je npr. klasican primer nepravlinog ubrzavanja... imas onaj dobar prog. guitar speed trainer...
- sirac-šunka
- vragolan
... s prsti...
Pa lepo su ti rekli uz metronom, imas ih u GP ali su ti u njemu date skale kroz sve pozicije i tesko mozes da vidis sta trebas da sviras. Usput dok vezbas brobaj da glasom imitiras tonove to ce ti prilicno izbistriti sluh, barem meni jeste. Dakle uz metronom ako nemas pravi imas ga u GP, i imitiraj tonove glasom dok sviras
Video koji moze da pomogne, odlican lik, uz njega sam naucio i slap

Ovo sto prica sa pevanjem tonova dok se svira skala stvarno koristi (kao sto rece ognjen93)

ovaj lick na 2:18 je tako Tockovski
Koje su mi najbitnije skale? Koje bi trebao da znam?
Dursku,molsku (prirodnu,melodijsku,harmonsku),pentatoniku, blues, a moduse mozes i posle (tj naucices ti njih dok budes ucio skale samo neces biti svestan
)

A da mi ti lepo kazes gde ja mogu da nadjem sve te skale. O.o
Link ne radi.
da, radi 
samo procitaj sta pise na tome sto se otvori

hahahhahahaha,dobra foraWolf wrote:da, radi

A da ti lepo koristis SEARCH na forumu posto sve imas ovde ....A da mi ti lepo kazes gde ja mogu da nadjem sve te skale. O.o

Pa za pocetak nauci raspored tonova ukoliko nisi.
Skalu vezbas kako tebi odgovara...
Samo da je tacno i cisto to sto odsviras.
Skalu vezbas kako tebi odgovara...
Samo da je tacno i cisto to sto odsviras.