Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by sirac-šunka » 16 Feb 2012, 14:34

Upravo sam bio da probam bas... :cao:

Imaju verziju sa pragovima, telo crno transparentno. Mi smo ti preporučivali verziju bez pragova, rekao bih da i nije tolika razlika, a nekad može i da se defretuje :mrgreen:
Odlična je gitara, plus zbog prisustva pragova slap tehnika odlično izlazi, što si ti zapravo i hteo. Ton je pun, debeo, topao, a opet jak i jasno definisan. Kontrole su mu dosta suptilne, pa se ne može reći da je ultra versatilan. Ali je bas za tu svirku za koju je namenjen i dalje odličan.

Kupi ga! :cao:

BTW, meni su "e" potovi lepi. :bambi:

laza

Post by laza » 16 Feb 2012, 14:54

sirac-šunka wrote:Kontrole su mu dosta suptilne, pa se ne može reći da je ultra versatilan.
Vrlo mi je zanimljiva tvoja mala recenzija, ali ovo ovde ne kapiram šta si hteo da kažeš.

karton

Post by karton » 16 Feb 2012, 15:19

sirac-šunka wrote:Upravo sam bio da probam bas... :cao:

Imaju verziju sa pragovima, telo crno transparentno. Mi smo ti preporučivali verziju bez pragova, rekao bih da i nije tolika razlika, a nekad može i da se defretuje :mrgreen:
Odlična je gitara, plus zbog prisustva pragova slap tehnika odlično izlazi, što si ti zapravo i hteo. Ton je pun, debeo, topao, a opet jak i jasno definisan. Kontrole su mu dosta suptilne, pa se ne može reći da je ultra versatilan. Ali je bas za tu svirku za koju je namenjen i dalje odličan.

Kupi ga! :cao:

BTW, meni su "e" potovi lepi. :bambi:
Svaka cast , pre svega nishlijama sto rade kad niko drugi ne radi :bow:
A tebi drugar hvala na toplim preporukama! Meni su "tvoji" rekli da uprav imaju fretless-a (ne bih se ja igrao sa vadjenjem pragova). Ako posalju taj Antique - pazarim!

...mislim da ce mi jako lepo ici uz Telca...:)

karton

Post by karton » 16 Feb 2012, 15:19

laza wrote:
sirac-šunka wrote:Kontrole su mu dosta suptilne, pa se ne može reći da je ultra versatilan.
Vrlo mi je zanimljiva tvoja mala recenzija, ali ovo ovde ne kapiram šta si hteo da kažeš.
ni ja :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Feb 2012, 15:28

Pa ajd da probam da pojasnim,
Prvo, bas ima dva magneta, jedan je unutar tela ispod kobilice NanoFlex i drugi je na kraju fretboard-a NanoMag. Kako kažu NanoFlex kupi vibracije celog tela i to jeste tako, gde god ga kucneš to se prenosi do pojačala. Međutim, očekivao sam drastičniju raziku između ova dva tipa ozvuke u suštini je karakter tona potpuno isti samo je NanoMag topliji i puniji. Verovatno da je razlika veća kao što sam mislio, ne bi bilo lepo kombinovanje ova dva magneta, što u ovom slučaju daje i najpuniji, da kažem kompletan zvuk. I drugo, treble i bass koncentrični potovi ne menjaju toliko drastično ton, mada bi verovatno bilo i pametno proveriti bateriju.
Bez obzira na to, bas dobro zvuči, samo je nemoguće podesiti pedes iljada različitih zvukova kao kod nekih modernih gitara...

karton

Post by karton » 16 Feb 2012, 15:49

Hvala na recenziji - korinsno!
Ako moze da se namesti 1 ili 2 odlicna (za ove "moje" varijante") - to je to! za druge svrhe se mora imati drugi bass (kako mi se cini).

karton

Post by karton » 16 Feb 2012, 15:52

...jos jedna stvar - u vezi one Yamahe BBG - znaci - ne bih za nju smeo dati vise od 250?

karton

Post by karton » 16 Feb 2012, 15:58

karton wrote:...u medjuvremenu, jureci bass, pazario sam ovo:
Image
:mrgreen:
...uskoro sound smples...;)
Izdvojite minut ;)
kao sto rekoh - evo sound-a!
sniman ritam na neck poziciji, pa solo na mid poziciji (na starom kompu gde integrusa jos radi, u Cool Edit-u, jedini koji radi bez zakucavanja :mrgreen: ). gitara>kabl>line in. raw, samo panning...
http://www.sendspace.com/file/vhi1ik

Funkd

Post by Funkd » 17 Feb 2012, 00:05

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-B ... -oglas.htm
Kazem ja, kako pomene neko neki bejs, sutradan osvane jedan takav ili slicni u oglasima :lol:
Evo, ja na primer hocu da kupim jedan fretless Warwick Streamer, javor-jova, sa humbuckerom umesto P magneta i hipshot detuner-om.. IMAM MNOGO PARA!
Watch this :XD:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Feb 2012, 01:31

Pa to je Miki Džo, dolazi kod mene na probu sutra. Kupio je novi bas pa prodaje ovaj, šta te zanima?

karton

Post by karton » 17 Feb 2012, 13:04

Zvao sam NS Mitrios, pa u Nish - lose su me informisali (kao i obicno) - nemaju fretlesa, nego taj srugi, crni - obradovao sam se kad sam cuo da ga jos nisu poslali i rekao da ga ni ne salju i da u buduce daju preciznije informacije o modelima (jer mi u startu rekose da imaju fretlesa) - zakljucujem - Zenit (crni), jedini u Srbiji, ostaje u Nish. (bar sto se mene tice).

Druga opcija: http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-b ... -oglas.htm
Kao sto rekoh - u nas je 600, a u ovaj u Bg bi me izasao 400 - jel i to previse? (tj - 250 love+moj Ibanez)

Na kraju cu izgleda ipak zvati Parkera :)

parker

Post by parker » 17 Feb 2012, 13:45

karton wrote: Na kraju cu izgleda ipak zvati Parkera :)
pozuri dok nije prosao popust :mrgreen:

laza

Post by laza » 17 Feb 2012, 14:52

karton wrote:...u medjuvremenu, jureci bass, pazario sam ovo:
Image
:mrgreen: [...]
To nije u redu. Nisi to smeo kupovati, nije 32 cola. 8)

karton

Post by karton » 17 Feb 2012, 15:21

da, ali je vratina prelepa, i noiseless magnetici rade poso, jedino - sto kaze Nemanja - kobila mora da se menja - graditelj stavio ovu skvajerusu, i taj jack plate je mal, ali to j nebitno - svira kao zmaj! Mid-pozicija :homer:

Funkd

Post by Funkd » 17 Feb 2012, 16:34

sirac-šunka wrote:Pa to je Miki Džo, dolazi kod mene na probu sutra. Kupio je novi bas pa prodaje ovaj, šta te zanima?
Ma nista, Sirac, salim se.. i malo mlatim. A ja znam dobro da mlatnem :hide:

Post Reply