Custom Bass Made In Holland

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

sirac-šunka
vragolan

Re: Custom Bass Made In Holland

Post by sirac-šunka » 22 Sep 2009, 01:14

groove wrote:ajd da se pridodam prici kad se vec prica o gitarama sa oglasa,da li je neko smeknuo onog Sadowskog sa kupujem-prodajem...sta mislite jel budzen?
Dopisivao sam se sa likom, zove se Milan Nedeljkov i iz Budimpeste je, tj. tamo radi. I gitara mu stoji tamo. Verovatno da je "what you see is what you get", nista nije delovalo sumnjivo, cena je za takav instrument takva (mozda da je malkice jeftinija), ali nikad ne mozes da znas dok pazljivo ne preispitas (pa mozda ni tad :) )
sl0e wrote:Jel ovo do paintjob-a izgleda kao da je 2 piece body ili jeste 2 piece body? :)
Ako si mislio na ovu holandsku gitaru (a zasto i ne bi kada je o njoj tema :) ) to bi trebalo da bude top od javora koji je iz dva dela, a ispod verovatno jedan komad jove...

supersonic

Post by supersonic » 22 Sep 2009, 01:53

Ljudi, ja ne znam hoću li biti od pomoći kada ovo napišem, ali zaista mislim da pomognem.

Na stranu svaki trud oko izrade gitare od strane nekog tamo pera perića i sl. Jebeš ti takve gitare.Npr. Kupiš je i ono kao sviđa ti se ton blablabl, i hoćeš sutra da je prodaš. Ma ko će je uzeti ? KO KO ? Nije to fender ili musicman ili ibanez, ken smith itd... pa da kažeš jbt, to su mamojebne firme i to je reputacija, znači - znaš šta kupuješ. A ovo je sve nekako od danas do sutra.

Ja nisam nikako pristalica tih ''hand made'' varijanti.Na stranu svo znanje i sl. Ali fabrika je fabrika.Referenca je referenca.

Jebiga, kad ti kupiš gitaru, i uz nju dobiješ onaj njihov papir, ovo ono, blablal, nije to mala stvar. E to je upravo ono što mene diferencira od kupovine privatno rađenih gitara i gitara rađenih pod okriljem neke jake firme.

Pozdrav

The Mask AE

Post by The Mask AE » 22 Sep 2009, 08:15

Supersonic, kapiram sta hoces da kazes ali ljudi se tu dele na dve grupe:

1. oni koji traze instrument (ton, da im odgovara fizicki etc.)
2. oni koji traze investiciju a.k.a. ukoliko prestanem da sviram da mogu lako da je prodam.

Ima logike u oba slucaja ali bi se ja svrstao u prvu grupu. Totalno mi nije bitno sta pise na glavi. Istina vise ces izvuci love od firmirane gitare. Mislim da sam jednom pominjao jednog cacanskog majstora koji je napravio gitaru koja tonski i tehnicki vredi mnogo, ali bas zbog tih stavova nikada nije nasla svog kupca. Covek je napravio sve sem civija (civije bi bas bilo suvisno praviti).

Btw evo maila koji sam dobio od vlasnika holland bejsa:
U vezi basa apsolutno nista preciznije osim da je nadjen u amsterdamu u radnji i donet u bg i ponudjen meni,uglavnom ovakva ista ne postoji sigurno,pozz
+gitara je bez zica tako da ne moze da se proba. Za mene je ovo zavrsena prica. Lepo izgleda dzitra ali...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Sep 2009, 10:06

Ako svima on salje takve "informacije", nece on to prodati ni za 300 evra... :grummel_2:

pax404

Post by pax404 » 22 Sep 2009, 17:10

The Mask AE wrote:Supersonic, kapiram sta hoces da kazes ali ljudi se tu dele na dve grupe:

1. oni koji traze instrument (ton, da im odgovara fizicki etc.)
2. oni koji traze investiciju a.k.a. ukoliko prestanem da sviram da mogu lako da je prodam.

Ima logike u oba slucaja ali bi se ja svrstao u prvu grupu. Totalno mi nije bitno sta pise na glavi. Istina vise ces izvuci love od firmirane gitare. Mislim da sam jednom pominjao jednog cacanskog majstora koji je napravio gitaru koja tonski i tehnicki vredi mnogo, ali bas zbog tih stavova nikada nije nasla svog kupca. Covek je napravio sve sem civija (civije bi bas bilo suvisno praviti).
:1:

Upravo tako, nije mi jasan ceo smisao tih prica, kupujem firmiranu gitaru od 2k evra zato sto cu moci da je kasnije prodam za neke vece pare. Ajde, razumem za ove gitare manjih cena. Da imam 2k evra jurio bih gitaru za ceo zivot, i ne bih mi bilo presudno to da li cu je lakse prodati ili ne... Opet, to je samo moje misljenje...

supersonic

Post by supersonic » 22 Sep 2009, 17:46

Ja nisam kupio firmiranu gitaru da bih se kurčio.Niti sam kupio firmiranu gitaru i razmišljao da bih je mogao kasnije dobro prodati - ali pored toliko firmiranih gitara koje dobro zvuče - zašto izabrati tako neku ''lijevu gitaru'' ?

Čovjek je imao P.BASS iz šezdeset i neke - zvučao je ludački na ampeg svt classic-u iz sedamdeset i druge čini mi se, i čovjek se razboli i mora da proda gitaru i pojačalo kako bi nabavio novac i sl. prodao je istog trenutka to. On nije namjeravao ikada da kupi nešto drugo niti to da proda, ali eto - jbg, moglo mu se.

Ne ciljam ja na prodaju, to sam spomenuo jer mi je prvo palo na pamet, već idem tom logikom, zašto bi se patio i zajebavao sa takvim gitarama kada su ljudi već napravili za svakoga po nešto...govorim za velike korporacije kao npr. Fender, Ibanez, Fernandez itd...

Nemojte o meni misliti da sam puki biznismen jer nisam ali nekako racionalno razmišljam.Bar mislim da racionalno razmišljam, hehe ^^ ^^ :XD: :XD: :P

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Sep 2009, 19:42

pa vidis sad-izraz 'leva gitara' nije bas prikladan,jer neko,pricam o individui,ne zeli 'firmiranu' djitru,koja prozvodi hiljade i hiljade arikla mesecno,(to je jasno,da je kontrola kvaliteta,na ne bas visokom nivou,svaka cast izuzecima,i nisam mislio na special serije itd itd,ne quotuje te :mrgreen: ),koji ce samo ofrlj preci,i unapred odredti cenu gitare,bez ispitivanja iste,to je cinjenica.serijska proizvodnja-ispadne par mnooogooo dobrih instrumenata,ali tako vuce i par mnogo losih instrumenata..e taj neko,ko npr daje velike sume novca,ne zeli da se na njegovu gitaru gleda kao moguci profit,nego zeli gitaru koja ce biti posvecena od strane ljudske ruke.od koskaste ploce na pocetku,do stavljanja zica i lakiranja istog..isto tako,mogucnost odredjivanja tacne specifikacije hardwera i tona,sto je slozices se,najbitnija stvar..e sad jedino-ime..Ima ljudi koji apsolutno zaboravljaju ime,pa i da pise-gurman,a ima ljudi koji se odricaju(potecijalnih stvari), i ipak kupuju ime..Ne generalizujem ovo,niti kazem da se neko ikad odluci za hand made,umesto velikih firmi,ali sto ljudi dvesta bradavica :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 22 Sep 2009, 23:07

pax404 wrote:Upravo tako, nije mi jasan ceo smisao tih prica, kupujem firmiranu gitaru od 2k evra zato sto cu moci da je kasnije prodam za neke vece pare. Ajde, razumem za ove gitare manjih cena. Da imam 2k evra jurio bih gitaru za ceo zivot, i ne bih mi bilo presudno to da li cu je lakse prodati ili ne... Opet, to je samo moje misljenje...
Kako ti nije jasno? Opstanak. Sirotinjski refleks. Opravdanje za preskup hobi.

Drugo je kad tom gitarom veselis hale, stadione, shatre... pa kazes da se isplati. Ili kad ti je standard takav da ti nedeljna zarada pokrije vrhunski rad majstora.
muki17 wrote:,ali sto ljudi dvesta bradavica :mrgreen:
A na klinici za kozne i polne bolesti? :hide:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Sep 2009, 23:08

A na klinici za kozne i polne bolesti?
:mrgreen: na te nisam mislio :mrgreen:

pax404

Post by pax404 » 23 Sep 2009, 00:20

Bozha wrote:Kako ti nije jasno? Opstanak. Sirotinjski refleks. Opravdanje za preskup hobi.

Drugo je kad tom gitarom veselis hale, stadione, shatre... pa kazes da se isplati. Ili kad ti je standard takav da ti nedeljna zarada pokrije vrhunski rad majstora.
Pa valjda ako uzimas toliko skupu gitaru uzimas je od svog novca i ne trebas da se pravdas nikome. Ili se mozda i sebi pravdamo?

Na zalost ovde vecina ljudi za nedelju dana moze da zaradi samo za kvalitetne zice i leba. Srbija :grummel_2: :cry:

Bolje da se bavim trcanjem. Jeftiniji hobi...

:cry:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 23 Sep 2009, 10:56

Pozdrav ljudi. Po pitanju holandske gitare stvari su mnogo jasnije. Luther se zove Andre Van Der End i inace je veoma cenjen kao majstor u svojoj zemlji. U kontaktu sa njim sam saznao da se radi o pokusaju obmane doticnog Djordja iz Beograda. Evo mejla koji mi je Andre poslao:
I have made the neck of this bass, but I am sure that I din't made this body. I have never used those pickups and I have to tell you that these pickups are probably not suitable for this bass. The stringspacing is -due to the Schaller bridge- probably to narrow for the pickups.

best regards
André van der End
Znaci radi se o prevari u kojoj se unknown telo sa vanderend vratom pokusava prodati kao vanderend jazz bass 5 custom.

PAZITE SE. Pozdrav.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Sep 2009, 13:24

The Mask AE wrote:Pozdrav ljudi. Po pitanju holandske gitare stvari su mnogo jasnije. Luther se zove Andre Van Der End i inace je veoma cenjen kao majstor u svojoj zemlji. U kontaktu sa njim sam saznao da se radi o pokusaju obmane doticnog Djordja iz Beograda. Evo mejla koji mi je Andre poslao:
I have made the neck of this bass, but I am sure that I din't made this body. I have never used those pickups and I have to tell you that these pickups are probably not suitable for this bass. The stringspacing is -due to the Schaller bridge- probably to narrow for the pickups.

best regards
André van der End
Znaci radi se o prevari u kojoj se unknown telo sa vanderend vratom pokusava prodati kao vanderend jazz bass 5 custom.

PAZITE SE. Pozdrav.
::ranting:: znaci,znaci ::ranting:: ..bravo mask za trud :bravo: :ziveli:

supersonic

Post by supersonic » 23 Sep 2009, 23:25

Zaista, svaka čast. Evo, spasio si nekoga.

That's what I'm talking about :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Sep 2009, 03:00

Puno hvala na trudu! Još jedan pokazatelj koliko se kod nas oslanjaju na "ako prođe - prođe" filozofiju.

Još dugo će nam jedini spas biti - otvoriti četvore oči.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Sep 2009, 09:32

@The Mask AE, posto vidim da si bio vrlo uzdrzan na onoj temi o preprodavcima (ne razumem motive, btw), na kojoj je obelodanjeno nekoliko klasicnih svinjarija (a ti si bio nepristrasan posmatrac i pozivao me ''da odrastem''), a da si sad ovde resio da razotkrivas prevare, sto postujem, da li bi mogao konkretno da kazes zasto je kupovina onog Laklanda bila greska?

Sirac je napisao koje su cene napolju, napisao je i koliko je casha trazeno za taj bas. Da li znas nesto sto mi ne znamo?

Hvala unapred.

Post Reply