najbolja el. bass gitara do 15000 ?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: najbolja el. bass gitara do 15000 ?
Ako vec moras kupiti bass za 15k,ja bih ti takodje preporuzio Skvajer Jazz Bassa,mada pametnija solucija ti je da nastekas jos kinti i uzmes nesto polovno...Sve na kraju zavisi od tebe,u svakom slucaju probaj dosta gitara,i neka ce ti zapasti za oko,tako sam se ja opredelio...
ovaj skvajer to su sve kopije fendera?
-
Ako ima jos u SKY-u, one LEGEND gitare nisu bile hrdjave... kupio jedan moj "mali" drugar, na moju preporuku... Precision Bass (ima i Jazz), crni sa mirror plocom... Phil Lynott fazon, mozes odma' da napravis THIN LIZZY tribute... oko 130 evra beshe...
e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
po drugi put u ovoj temi, a jedno milioniti put na forumu....koristi pretragu ??bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred

delakroA wrote:po drugi put u ovoj temi, a jedno milioniti put na forumu....koristi pretragu ??bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred

E, ovako... Istu dilemu sam i ja imao do pre jedno mesec dana. Ustekao sam 120 jevreja i gledao sta da kupim. U igri su bile i polovne i nove (s tim sto sam planirao da, ako kupim nov bass, ustekam jos kog soma dinara)... Od novih su mi u igri bile Aria i Squier kopije P-bassa i Jazz bassa, a za polovne sam cekao nesto dobro, a za male pare. Nekako, Aria JB mi je bila u prvom planu zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta, a i zbog pozitivnih komentara koje sam cuo o njoj. Medjutim, naleteo sam na Yamahu RBX 270 za 120 evra (sto je zaista malo) i, naravno, uzeo je... Tako da, ako vec planiras da kupis bass, a nemas puno para, polovnjaci su best-buy... Cackaj po kupujemprodajem.com, stavi oglas i cekaj... 

Pre koji dan sam otisao po tuner i umalo nisam izasao sa Squierovim Affinity Precisionom. Civije jesu malo sumnjive, potenciometri malo 'klackaju' i pickguard je isecena kineska tacna, al je zato drvo lepse nego kod Mex Fendera, odlican saten vrat, finish bez mane, ugladjeni sunburst, kobilica pod konac, na suvo utegnut i glasan... Gde ces vise superlativa za trinaes' i nesto hiljada!? Al eto... pobedila gramzivost i pohlepa... i dalje stedim za skuplji komad...
I ja se slazem sa Fearlessom,gledaj malo oglase ,istrci tu s vremena na vreme nesto povoljno,ja sam pre neki dan video isto nekog starog Washburna kopija precisiona,to bar na oko izgleda mnogo bolje i kvalitetnije uradjeno od vecine novih gitara koje imas za te pare...neznam ja bih ganjao tako nesto,jes da sam i ja skoro pazario novog Squiera ali podrzavam soluciju da ima dobrih polovnih gitara za male pare... 

- cope_ns_89
aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
aj dobro ne moramo sad...da citiram...cope_ns_89 wrote:aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
Treba razlikovati, kvalitetnu aktivnu elektroniku, i jeftinu aktivnu...
- cope_ns_89
covek je pocetnik, nemoj ga zamarati nebitnim (za njega nebitnim) stvarima... kad se uhoda malo, kad isproba svasta, pa kad vidi sta mu valja, odlucice se sam...
za pocetak mu je taj skvajer mama...
covjek te lepo pitao koja je razlika izmedju aktivne i pasivne, a ne koja je bolja po tvom misljenju...on ako se lupam sad premislja da uzme aktivnog jEbaneza GSR 200 ili pasivnog SX-a ili skvajera ti ces mu reci da uzme aktivnog GSR-a jer je aktivna bolja....??? think about that...cope_ns_89 wrote:covek je pocetnik, nemoj ga zamarati nebitnim (za njega nebitnim) stvarima... kad se uhoda malo, kad isproba svasta, pa kad vidi sta mu valja, odlucice se sam...
to nisu nebitne stvari....

Ili mozda neshto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/bas-sx-111706-oglas.htm
najs offer...and najs bass....BaticaBG wrote:Ili mozda neshto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/bas-sx-111706-oglas.htm