Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
Tiki the Boyler
- Urednik
Ja pojačalo koristim za produkcijski jako zahtjevne koncerte, tako da... pitanje ti je suvišno.
Jedino mi nije jasno zašto pitaš za njegov DI, jer se u tom slučaju svodiš na mono sound? Mislim... ako je tebi to OK... OK!

-
pipi
ok naj vise pitam zato sto imam jako ruzna misljenja o ovim novim pojacalima pogotovo kad pise made in china sto naravno nemora da bude tako verovatno gresim ali iskreno nisam imao nigde prilike da cujem i da probam tour 700 i zato me zanima misljenja nekog ko ga koristi
-
pipi
a isto tako ne treba zaboraviti da su bass glave peavey mark iv pa i mark III bile dosta po sveckim scenama (binama) tako da i to govori nesto o ovim starim pojacalima dok tour 700 da tako kazemo je od skoro na trzistu ali eto konkretno ti kazes da ga koristis pune dve godine i to na zahtevnim svirkama bez ikakvih problema tako da bi trebalo da bude i to dobrog kvaliteta a od skoro sam saznao jel me to jako bode kad vidim made in china da u U.S.A uopste ove modele tour ne prave tako da nemoze nigde da se nadje tour 700 da bude proizveden u U.S.A jedino sto neznam a jako me zanima koje su klase tour 700 dali A ili neke druge
-
Cope
Ja mislim da su svi instrumentalni i ostali klasični tipovi pojačivača (Tube, FAT...) koje mi koristimo u kući ili na bini - A ili AB klasa pojačivača... Ako izuzmemo čoperaše koji mislim da su D klasa (ispravite me ako lupam).
A klasifikacija mislim da zavisi od odnosa ulazne i izlazne struje, i još kojekakvih sinusa i kriva strujne oscilacije, što neki ovde znaju bolje od mene, a mislim i da ti taj podatak neće nešto značajno pomoći u donošenju odluke - Pivi1 VS Pivi2.
-
pipi
kad bolje razmislim upravu si da taj podatak mi nece mnogo pomoci oko odlucivanja dali je A ili AB klasa i onako verovatno za ljudsko uho nije toliko prepoznatlivo to da se oseca neka drasticna razlika to je vise sad stvar neke zudnje za nekom perfekcijom a mozda i gresim.........

-
michabass
...kad krenu laici da se gadjaju terminima...
Edukacija pre postovanja po forumima o stručnim temama! Nije zgoreg malo izgooglati!
-
Cope
michabass wrote:...kad krenu laici da se gadjaju terminima...
Edukacija pre postovanja po forumima o stručnim temama! Nije zgoreg malo izgooglati!
Znam ja da veliki Manitu gleda temu, i da će nas uvek izvesti na pavi put ako zaluzamo.

-
pipi
hehe pa da hvala mu na to a moram i da ga pohvalim sa kutijom koju je pravio svaka cast