Ja već pominjao, imam Squier Affinity JB koji sam uzeo klincu da drnda, pa ga i ja malo drndam. Magneti su mu najveća boljka, tj onaj tanak moderan plonk ton. Na ostatak se stvarno ne mogu požaliti, udoban, svirljiv, nema falševa u finišu i tako to. Pristojni magneti bi mu definitivno rešili dosta toga.Bozha wrote:Proveo sam vece sa jednim skvajerom, neka najjeftinija serija, "neprobran" komad, sa matorim zicama, nikad profesionalno setapovan. Sasvim ok utisak, posteno se nasvirao! Jedina zamerka je tih izlaz iz magneta. Da li vredi menjati magnet na squieru? U nekim slucajevima definitivno da.
PITANJE ZA BASISTE KOJI IMAJU SQUIER JAZZ BAS
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: PITANJE ZA BASISTE KOJI IMAJU SQUIER JAZZ BAS
Ne znam odakle ti ideja da kukam, rekoh da je gitara za mene solidna samo je doslo vreme da malo poboljsam zvuk jer (vec sam to napomenuo) jesam pocetnik kad je bas gitara u pitanju ali muzikom se bavim vec vise od 30 godina sto znaci da nesto i znam i imam pravo da mi se nesto svidja i ne svidja.
Ma sve kul, siguran sam da nije bilo zle namere, sve je to deo srdacne atmosfere na forumu.
Nisi pocetnik, mozes da procenis kakvo je drvo, da li mozes da ga ustelujes kako ti odgovara, kako radi "na suvo". Ako je samo magnet problem ja bih ga menjao. Pogledaj jos i Seymour Duncan i DiMarzio, tu su negde po ceni, Fender samo ako su Custom Shop 60s. Na ovom linku imas neka semplove za kakvo-takvo poredjenje http://atkinsonbasses.com/multimedia.html .

Oprosti na mom tonu, ipak si dosta stariji od mene i nikako mi nije bila zelja da zazvucim grubo.
Gledaj u cemu je stvar. Obzirom da zivimo u zemlji Srbiji, svako ce ovde pre kupovine instrumenta/opreme/itd gledati vrednost u preprodaji. Zato i dobijas onakve savete gore. Naravno da ces sa boljim magnetima dobiti i bolji sound (ti izaberes karakteristike magneta kakve zelis), ali isto tako ti upgrade gitare od 100e nece dodati 100-ku u preprodajnu cenu. Vec, mozda, u najboljem slucaju 30-40. Znaci ti sam treba da procenis da li ce ta nova (dobra) gitara uskoro biti tvoja, pa da stekas novac, ili pak ti nije zao da das tih recimo 100e pa da imas jos godinu-dve bolji instrument (ali svakako ne i zadovoljavajuci).
Obzirom da sam video da si pocetnik (u svetu bass gitare, da naglasim) na nekim drugim temama, moja preporuka ti je da prvo pokusas da instrument dovedes u najbolje moguce stanje koje ne zahteva ulaganje novca - znaci setup instrumenta. Ok, ako treba, daces nekom proverenom 10-15e da ti to uradi i neces zaliti taj novac. Tek onda mozes realno proceniti koliko i da li uopste vredi ulagati novac u taj bass... pozdrav!
P.S. Da smo na zapadu, das 100e, pogresis, boli te patka... jbg
Gledaj u cemu je stvar. Obzirom da zivimo u zemlji Srbiji, svako ce ovde pre kupovine instrumenta/opreme/itd gledati vrednost u preprodaji. Zato i dobijas onakve savete gore. Naravno da ces sa boljim magnetima dobiti i bolji sound (ti izaberes karakteristike magneta kakve zelis), ali isto tako ti upgrade gitare od 100e nece dodati 100-ku u preprodajnu cenu. Vec, mozda, u najboljem slucaju 30-40. Znaci ti sam treba da procenis da li ce ta nova (dobra) gitara uskoro biti tvoja, pa da stekas novac, ili pak ti nije zao da das tih recimo 100e pa da imas jos godinu-dve bolji instrument (ali svakako ne i zadovoljavajuci).
Obzirom da sam video da si pocetnik (u svetu bass gitare, da naglasim) na nekim drugim temama, moja preporuka ti je da prvo pokusas da instrument dovedes u najbolje moguce stanje koje ne zahteva ulaganje novca - znaci setup instrumenta. Ok, ako treba, daces nekom proverenom 10-15e da ti to uradi i neces zaliti taj novac. Tek onda mozes realno proceniti koliko i da li uopste vredi ulagati novac u taj bass... pozdrav!

Ako nešto mrzim, to je stavljanje preprodajne varijante kao prvog uslova prilikom budženja nekog instrumenta. To mi je glavni reper koliko smo otišli u *****, sve je u preprodaji.
nebojsak wrote:To mi je glavni reper koliko smo otišli u *****, sve je u preprodaji.

Ovde se uvek se misli na to. Izuzev Golf dvojke. Tad kupis i ne mislis

Pa ne, nego ono, oćeš da kupiš instrument da ga sviraš. Odma ti se nakači ceo buljuk genijalaca koji te zaspe savetima kako u startu treba da misliš o sledećoj transakciji.
Hate it. Sto je najjace, imas ih i kad kupujes custom instrument. Zato dizem kapu jednom kolegi ovde, koji vec sad pravi treci po redu, a skoro se sa drugim zajeb'o. Mislim, kontam ja tu ekonomsku stranu, ali ako zelis da zaradjujes od muzike - od tebe zavisi da li ces ga otplatiti. Ako ti je muzika hobi - instrument je svakako trosak. Ne znam ko je kupio loptu razmisljajuci za koliko bi je posle nekog vremena koriscenja mogao prodati...
Uskoro ćeš poznavati dosta njih,i to ne samo za loptu.Ili jednostavno odeš na limundo i vidiš šta ljudi prodajuFunkd wrote: Ne znam ko je kupio loptu razmisljajuci za koliko bi je posle nekog vremena koriscenja mogao prodati...

Sacuvas stare magnete. Kad prodajes vratis ih nazad. Ove dobre sacuvas za sledece budzenje, ili ih utopis odvojeno. Spekulantu dovoljno...Funkd wrote:ali isto tako ti upgrade gitare od 100e nece dodati 100-ku u preprodajnu cenu. Vec, mozda, u najboljem slucaju 30-40.

Hehehe, ko da su vas na buvljaku pravili roditelji ... 

Pa... Kad se setiš šopinga pod Clobodanom, i kad preračunaš godišta... 

Funkd wrote:Oprosti na mom tonu, ipak si dosta stariji od mene i nikako mi nije bila zelja da zazvucim grubo.
Ne moras da se izvinjavas nisam ljut samo sam objasnio situaciju u kojoj sam. Ja sam uspeo da dovedem da stimuju svi pragovi da bih uopste svirao normalno ali kad kupim nove zice sledeci setup cu ipak prepustiti strucnjaku. Jos nesto ja generalno kad kupujem neku stvar koja mi treba uopste ne gledam da li cu i koliko posle moci da je prodam, jednostavno kupim to jer toliko imam para moze da zadovolji trenutno moze malo i da se doradi i tu je tacka. Kad dodje vrema za promenu prodam za koliko mogu da prodam dodam koliko mogu i kupim dalje. Ako ova gitara zaradi i deseti deo onog sto mi je kontrabas zaradio ja sam je isplatio ihaj ne moram ni da je prodajem, ako se kalkulise onda se nista ne isplati.

Sad ste me slatko nasmejali, sa ovim kupoprodajama. Da li neko moze da mi kaze svoje misljenje o Enhancer papuci ili ako se sad to zove procesor za bas gitaru? Sta se dobije koriscenjem?