ja sam misljenja da su obe stvari dobre,i imaju svoju primenu,al kao neko ko je malo vise zavirivao ispod haube pedasla i predpojacala,ili se bar o tome informisao na netu,siguran sam da se u nijednoj od ovih stvari ne kriju mali crnci koji opako svirasju funk i soul.Sve je vec izmisljeno i uopste me ne bi cudilo da je u pitanju samo neki kondenzatorkoji regulise frekventni opseg(a sta bi u stvari i moglo da bude osim toga

) samo treba odabrati stvar koja Vama odgovara.
neko pomenu kompresor,i stojim iza toga da nijedan DI Box ga nemoze zameniti u njegovoj primeni.
Dakle u svom arsenalu opreme,doduse radjenje svojom rukom,imam modifikovani RED BOX,BASS DRIVER,PARA EQ,OPTIKAL COMPRESSOR(koji ima atacvk,resease ,ratio,treshold,gain,i dodato trostruki EQ).Savaka,ali svaka sprava zavredjuje paznju,samo je stvar kako se uzme i primenjuje.
Ja sam recimo pravio experiment gde se u sali svira na velikoj snazi,i t asnaga sama po sebi izbaci dosta basa,koja se ne moze definisati kao ciste frekvencije od recimo 60 ili 80 Hz,ve camo buka.U takvim slucajevima kompresujem samo bas frekvencije i dobijem em cvrst,em definisan bass,a da ne izgubim,te frekvencije,u vecoj meri no sto mi treba,sto recimo inace mogu da uradim sa di boksom ili eq.Ali u tom slucjau sam ih odstranio,i one vise ne sviraju.Medjutim sa kompresorom koji ima ulogu i limitera,onw su prisutne tu dok,ne dostignu,onaj limit,i nezasmetaju,feedback-om u basovima.
Tako da ako je neko zainteresovan da proba ovu moju napravu,rado cu mu poslati,pa neka sam na svojoj opremi i u toku svirke (sto je mnogo bitno) eksperimentise u pravcu dobijanja zeljenog zvuka.