Ваш предлог

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Tiki the Boyler
Urednik

Re: Ваш предлог

Post by Tiki the Boyler » 10 Apr 2008, 00:47

django

Post by django » 11 Apr 2008, 01:08

Juce sam se prilicno pozitivno iznenadio kad sam cuo ovaj (nikad ruzniji) bas. Mozda zato sto sam ja MM StingRay fan, ali zvuk jako podseca...

http://www.ibanez.com/BASS/series.aspx?s=atk
Last edited by django on 11 Apr 2008, 01:11, edited 1 time in total.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 11 Apr 2008, 11:25

Da... jako dobar bass za rokanje.
Doduše ja sam imao priliku svirati Koreanca (sa još jednim singlom) i jako je lijepo radio!

letthereberock

Post by letthereberock » 11 Apr 2008, 18:51

Moj je savet da ne kupis nijedan vec da cuvas pare! Salim se, mislim da je najbolje da za te pare das nekom proverenom da ti napravi bass. Dobices triputa bolju gitaru. Jer, za bass od 500 evra dok se plati carina, pdv, dok se prodavnica usteka za svoj deo... ne dobijes nista. Posle se neko cudi zasto su gitare od 200 evra vesla. Ja sam pravio bass, dao sam oko 550 evra i dobio realno bass koji u prodavnicama nije ispod 1000 evra. Ali, to je samo moje misljenje. Ako ti se ne ceka, onda poslusaj iskusne ljude, a verujem da ih ima na ovom forumu i da su ti vec predlozili nesto. Pozdrav

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 11 Apr 2008, 19:07

Drvo te pravljene bas gitare, koje je?
Slika?Koji majstor?

letthereberock

Post by letthereberock » 11 Apr 2008, 22:07

Da ne odemo u offtopic, ostavicu slike u temi bas gitare koje sviramo. Inace je mahagonij. radio je Ilija, majstor iz Smedereva.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 12 Apr 2008, 09:24

Bez želje da diskreditujem bilo koga... lokalne majstore za izradu instrumenata uglavnom uzimam sa velikom dozom rezerve!
Nije baš sve što je ručni rad vrijedno divljenja. Nađe se tu i tamo poneki pristojan komad, ali... većina komada sa kojima sam se susretao su preplaćena vesla!

letthereberock

Post by letthereberock » 12 Apr 2008, 13:42

Tiki the Boyler wrote:Bez želje da diskreditujem bilo koga... lokalne majstore za izradu instrumenata uglavnom uzimam sa velikom dozom rezerve!
Nije baš sve što je ručni rad vrijedno divljenja. Nađe se tu i tamo poneki pristojan komad, ali... većina komada sa kojima sam se susretao su preplaćena vesla!
Slazem se. Samo proverene majstore uzimati. Ovaj je radio dosta gitara, a manje je poznat jer je iz Smedereva i zato sto nema sajt, my space... Inace, radio je gitare poznatim ljudima, na primer basisti iz Alogije. Sve gitare koje je pravio mu zvuce besno. Tek ce se cuti za njega...

django

Post by django » 12 Apr 2008, 15:48

letthereberock wrote:Samo proverene majstore uzimati
Nazalost i provereni majstori znaju da otaljaju :x

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Apr 2008, 18:25

Био сам данас до микс мјузика и могу вам рећи да сам се пријатно изненадио. Лик који ради тамо препоручио ми је да пробам ибанеза БТБ 550. Бас сабија. Нисам се много зезао али оно што сам видео много обећава. Тонални опсег је огроман од мутавог и дубоког за грув до високих дефинисаних тонова за слеп. Има бартолини електронику, што довољно говори. Природни финиш, изгледа ко бомбона. Једино га јебе цена - 49 000. Мада за овај бас вреди дати. Само да напоменем да је једина ствар која ми се није свидела код њега врат, али то је субјективно пошто од почетка свирам на 34 инча и танком врату, док је овај доста шири и 35 инча, мада уз једно месец дана вежбе и то се да кориговати.

Мало сам узео и Ибанез СР 900 - нек тру бади, леп ко лутка, мада га нисам ни укључивао (претходно погледавши на цену).

Затим код Марића сам видео једног спектора црног, емг магнети, активни, заиста не знам много о њему, али је био изузетно пријатан за свирање. цена 40 000.

У митросу - ништа. Одлучио сам да не долазим више тамо, што се тиче басева.

Тако да ми се мало повећао поглед на басеве и сумирао сам шта ми треба за следећи бас.

letthereberock

Post by letthereberock » 12 Apr 2008, 23:49

django wrote:
Ok. Onda definitivno kod majtora koga poznajes! :) Najbolje da covek ako ne zna majtora povede nekog ko ga zna i eto ti garancije!

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 13 Apr 2008, 00:53

letthereberock wrote:
django wrote:
Ok. Onda definitivno kod majtora koga poznajes! :) Najbolje da covek ako ne zna majtora povede nekog ko ga zna i eto ti garancije!

Ne mislim ja da neki majstor želi da te zaje&e... Niko normalan u tom poslu ne bi pravio krš, jer se tu reputacija jako teško stiče!
Ono što ja želim reći je da je kod većine naših majstora kvalitet finalnog produkta više stvar sreće nego nekog ciljanog razvojnog puta.
Ti ljudi imaju jednostavno premalo napravljenih instrumenata iza sebe da bi bili u stanju da garantuju bilo kakav kvalitet! (imao sam priliku probati dva Radulovićeva bassa, ne male cijene, od kojih je jedan bio solidan a drugi očajan, a oba napravljena u istoj godini)

Naravno, podržavam naše ljude, ali problem premalog tržišta i njih u startu hendikepira. Rado bih svirao domaći produkt (čak postoje i neki pregovori na tu temu), ali stvarno ne želim preplatiti osrednji instrument!

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 13 Apr 2008, 00:56

letthereberock wrote:
django wrote:

Ne mislim ja da neki majstor želi da te zaje&e... Niko normalan u tom poslu ne bi pravio krš, jer se tu reputacija jako teško stiče!
Ono što ja želim reći je da je kod većine naših majstora kvalitet finalnog produkta više stvar sreće nego nekog ciljanog razvojnog puta.
Ti ljudi imaju jednostavno premalo napravljenih instrumenata iza sebe da bi bili u stanju da garantuju bilo kakav kvalitet! (imao sam priliku probati dva Radulovićeva bassa, ne male cijene, od kojih je jedan bio solidan a drugi očajan, a oba napravljena u istoj godini)

Naravno, podržavam naše ljude, ali problem premalog tržišta i njih u startu hendikepira. Rado bih svirao domaći produkt (čak postoje i neki pregovori na tu temu), ali stvarno ne želim preplatiti osrednji instrument!

sikibaba

Post by sikibaba » 13 Apr 2008, 16:42

nemam bas toliko vremena da bas svakom odgovaram,al onaj ko je postavio post
ce naci da je svaki moj red ok,na kraju krajeva i sam je rekao da je nasao zanimljivog ibaneza...
ne poznajem nijednog coveka sa oglasa...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 13 Apr 2008, 16:46

BTB 500,sam probao u Mix-u,i bas me je razocarao,dok SR 900,ima sve sto basisti treba.
Moj bas zvuci bolje od BTB 500. :)

Post Reply