Pomoc oko kupovine nove bas gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: Pomoc oko kupovine nove bas gitare
Koliko se secam u mitrosu sam odavno probao srx505 (petozicani, 4-zicani je SRX500). Cini se da ga je zamenio SRX590 (ili 595) posto su drvo/magneti/eq/hardver potpuno isti. Na mene je ostavio isti utisak kao moj SRX355 kojim sam vise nego zadovoljan. Mada i sam znas kakvo je tamo pojacalo i sve to...
Mitros posecujem svakih nedelju dana, i nisam primetio taj bas.
Pojacalo u Mitrosu (ako mislis na Bassman-a), je prosecno pojacalo, i svaki put se vade na uzemljenje...
Pojacalo u Mitrosu (ako mislis na Bassman-a), je prosecno pojacalo, i svaki put se vade na uzemljenje...

- Tiki the Boyler
- Urednik
Mislim da ako se traži funky fusion bass u klasi od 500EUR Peavey Cirrus BXP nema konkurenciju.
35" skala, 24 polja, 2 nabrijana humbuckera, 3-pojasni EQ sa ekstremnim varijacijama, NTB - opasan vrat... i adekvatan izgled...

Odbij jednu žicu od ovog sa slike i uživaj...
35" skala, 24 polja, 2 nabrijana humbuckera, 3-pojasni EQ sa ekstremnim varijacijama, NTB - opasan vrat... i adekvatan izgled...

Odbij jednu žicu od ovog sa slike i uživaj...

+1 za Cirrus BXP
- sirac-šunka
- vragolan
Samo sam te cekao, cim sam procitao prvi post, pomislio sam da ces da predlozis ovaj bassTiki the Boyler wrote:...ako se traži funky fusion bass u klasi od 500EUR Peavey Cirrus BXP nema konkurenciju...

Pa ono jes ovo nekako i dodje kao jedina alternativa o kojoj valja razmisljati...
Mada ja i dalje smatram da je zaludno ulagati u instrument srednje klase...

BTW: Cestitam na zasluzenoj promociji!

- Tiki the Boyler
- Urednik
Ima još jedan bass koji je cijenom tu negdje, a fascinirao me je svojim zvukom. Iako je totalna suprotnost modelu koji sam već pomenuo, uz dobro pojačalo, dobrog svirača i nove žice zna da zvuči opako!!!
U pitanju je Fender Standard Jazz Bass (Made In Mexico). Malo jeste potvrd za sviranje, ali uz dobar setup dobija se vrlo vrlo upotrebljiv instrument! Naravno, ko voli pasivu i 34" skalu...
Hvala!
U pitanju je Fender Standard Jazz Bass (Made In Mexico). Malo jeste potvrd za sviranje, ali uz dobar setup dobija se vrlo vrlo upotrebljiv instrument! Naravno, ko voli pasivu i 34" skalu...
Hvala!
- sirac-šunka
- vragolan
Hocu i ja da cujem jos neka misljenja o Fender Standard i Highway One seriji!
Ja inace volim pasivu i 34" skalu... Poceo sam da sviram na takvim bas gitarama i jos uvek mi lepo leze...
Standard serija stvarno ume da iznenadi, moj gitarista svira Telecaster-a i uvek se fenomenalno cuje...
Nesto mi se cini da Highway One ljudi nesto ne gotive na ovom forumu... Na Harmony Central-u i nije lose procenjen (26 odgovora, prosecna ocena 9,0 za sound) Ja sam verovao da ovo i nije losa kupovina...

Deluje ko origilan...
Rocket ga nema da kaze svoje misljenje, ali nesto naslucujem da nije pozitivno...
Ja inace volim pasivu i 34" skalu... Poceo sam da sviram na takvim bas gitarama i jos uvek mi lepo leze...
Standard serija stvarno ume da iznenadi, moj gitarista svira Telecaster-a i uvek se fenomenalno cuje...
Nesto mi se cini da Highway One ljudi nesto ne gotive na ovom forumu... Na Harmony Central-u i nije lose procenjen (26 odgovora, prosecna ocena 9,0 za sound) Ja sam verovao da ovo i nije losa kupovina...

Deluje ko origilan...

Rocket ga nema da kaze svoje misljenje, ali nesto naslucujem da nije pozitivno...

^ Onaj honeyblonde ti ne da mira?
Jos nisam naisao na losu ocenu basa sa Fenderovom etiketom. U najgorem slucaju zameni se neki komad hardvera i sve stima.
Ja bih voleo bih da cujem nesto o ovim Blade JBovima? Kakav je B1 u odnosu na te mexikance? Malo sam ga probao, deluje mi ... isto. Nesto je jeftiniji a opet ima neku aktivu, cini mi se? I naravno, visoko je cenjen po reviewima...
P.S. Retko koji bas je lose ocenjen na reviewima, njih pisu zadovoljni ljudi. Nezadovoljni idu na forume.

Ja bih voleo bih da cujem nesto o ovim Blade JBovima? Kakav je B1 u odnosu na te mexikance? Malo sam ga probao, deluje mi ... isto. Nesto je jeftiniji a opet ima neku aktivu, cini mi se? I naravno, visoko je cenjen po reviewima...
P.S. Retko koji bas je lose ocenjen na reviewima, njih pisu zadovoljni ljudi. Nezadovoljni idu na forume.

- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja bih Highway One zaobilazio u širokom luku. Radi se o instrumentu na kom se neko vježba, pa se zna desiti i OK komad, ali mahom su u klasi (čak ispod) Meksikanaca - a po znatno višoj cijeni!
Što se Fendera uopšte tiče, specifično je što se zapravo radi o firmi koja ima užasno velike oscilacije u kvalitetu, kako od serije do serije, tako i od komada do komada unutar serije. Prava kockarska firma... Pa ko voli...
Što se Fendera uopšte tiče, specifično je što se zapravo radi o firmi koja ima užasno velike oscilacije u kvalitetu, kako od serije do serije, tako i od komada do komada unutar serije. Prava kockarska firma... Pa ko voli...

- sirac-šunka
- vragolan
Pa slazem se, ali ne u potpunosti. Review-ovi su jos uvek upotrebljivi i ako su ocene uglavnom visoke, npr. da je neki minimum 6,5-7, ipak ima razlike u pojedinim review-ovima, odn. razilka u odnosu na maximalnu ocenu 10 i nije tako zanemarljiva.Bozha wrote:P.S. Retko koji bas je lose ocenjen na reviewima, njih pisu zadovoljni ljudi. Nezadovoljni idu na forume.
Kod reviewa sa minimalnom ocenom ima bar jedan nezadovoljni vlasnik, koji je nasao neku bitnu zamerku ili problem sa instrumentom. A to vec znaci da treba da obratis paznju na taj potencijalni problem prilikom stvarnog kontakta i isprobavanja instrumenta koji te zanima.
S druge strane, ako su ocene preko 9, to vec uliva vise poverenja. Ali, opet krajnji sud das na licu mesta.
Ja uvek gledam i ocenu i broj odgovora u reviewu. Vise mi znaci neka ocena ako je veci broj odgovora. Npr. ocena 9,6 i broj odgovora preko 40, extra! Ili, obratno, ako je manji broj odgovora, a niza ocena. Tako sam jednom gledao ovaj bass: http://reviews.harmony-central.com/revi ... bow-4/10/1 U par odgovora se pominje sintagma "muddy sound", pa da lepse izgleda nego sto zvuci...
Ma ne... imao sam i bolje ponude... da je neki dobar vintage komad ili bar jaca serija po toj ceni vec bi mi skocio pritisak...Bozha wrote:^ Onaj honeyblonde ti ne da mira?
E i ja bih...Bozha wrote:Ja bih voleo bih da cujem nesto o ovim Blade JBovima? Kakav je B1 u odnosu na te mexikance?

- The Mask AE
@Fender: Standard i HO special serija su poprilicno slicne... Tu bi pomenuo recenicu sirca a bogme i shunke: u instrument srednje klase ne treba ulagati... E sad sto se tiche american deluxe i visih serija (vintage, authentic vintage, nos, masterbuilt) tu lezi zec
To su vec investicije... @onaj lik sto je rekao da fender oscilira od gitare do gitare: pa prijatelju to se desava kod svake firme... Luthering je filozofija a ne sreca... Zato je Antonio Stradivari i ostao ono sto je ostao...
@Blade: imao sam tetru b1... Bas je skroz kulturan za te pare, ali... Mora ali... xD To je istrument srednje klase ponovo...
@ono sa rivjuovima: daj pobogu... ne mozes se sloziti sa likovima koji pishu te stvari... Oni mogu imati, sto se tebe tiche, i po 14 godina... Znaci kao sto je navedeno: gitaru biras ti i niko drugi do ti... Zato se desava recimo po netu da post 1 bude: e extra stvar a must buy, a drugi: this is totally worthless skip it.

@Blade: imao sam tetru b1... Bas je skroz kulturan za te pare, ali... Mora ali... xD To je istrument srednje klase ponovo...
@ono sa rivjuovima: daj pobogu... ne mozes se sloziti sa likovima koji pishu te stvari... Oni mogu imati, sto se tebe tiche, i po 14 godina... Znaci kao sto je navedeno: gitaru biras ti i niko drugi do ti... Zato se desava recimo po netu da post 1 bude: e extra stvar a must buy, a drugi: this is totally worthless skip it.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Sem cijene naravno...The Mask AE wrote:@Fender: Standard i HO special serija su poprilicno slicne...
Imajuću vidu osnovne zakone fizike, svaka gitara je priča za sebe, jer ni teoretski ne postoje dva ista komada!The Mask AE wrote:@onaj lik sto je rekao da fender oscilira od gitare do gitare: pa prijatelju to se desava kod svake firme... Luthering je filozofija a ne sreca... Zato je Antonio Stradivari i ostao ono sto je ostao...
Kada sam pomenuo velike oscilacije u kvalitetu kod Fendera zaista sam mislio na VELIKE oscilacije, što se jednoj firmi takvog renomea baš i ne bi smjelo dešavati! U paketu od 6 Stratocastera se nerijetko dešava da 1 razvaljuje kako radi, da su 2 pristojna, a preostala 3 nisu nizašta!
To se kod Carvina ili Parkera (iako su mnogo manja imena) nikada neće desiti! Sve razlike se mogu svesti pod nijanse i lični ukus...
Kod Fendera nažalost izrada gitara je, u poslednje dvije decenije, sve manje filozofija, a sve više sreća! (izuzmemo li komade od 2kEUR i više)
- sirac-šunka
- vragolan
Malo sam cetovao sa svojim ucititeljem, koji je, inace sada u Parizu, na temu srednje klase bas gitara i on mi rece da je bas koji ga je potpuno "oduvao" izvesni Whale bass, npr. nesto ovako:

Posto su male slike evo linkova:
http://www.whaleguitars.com/basses/WRTB ... tb4300.htm
http://www.whaleguitars.com/basses/BASS ... le%204.htm
stim sto ovaj drugi, verovatno, ipak izlazi iz srednjeg cenovnog ranga...
Mada je jos tuznija vest, to da verovatno nikad necemo probati ove gitare ovde...
Ali su me gitarice toliko podsetile na Bracin fazon, da sam morao o tome da ga obavestim... i bas ispada da je to ono sto je trazio, humbackeri, 24 praga, linija koja nikako nije "metalska"...
Pa Braco, ako imas nekog u Parizu, pozuri...

Posto su male slike evo linkova:
http://www.whaleguitars.com/basses/WRTB ... tb4300.htm
http://www.whaleguitars.com/basses/BASS ... le%204.htm
stim sto ovaj drugi, verovatno, ipak izlazi iz srednjeg cenovnog ranga...

Mada je jos tuznija vest, to da verovatno nikad necemo probati ove gitare ovde...
Ali su me gitarice toliko podsetile na Bracin fazon, da sam morao o tome da ga obavestim... i bas ispada da je to ono sto je trazio, humbackeri, 24 praga, linija koja nikako nije "metalska"...
Pa Braco, ako imas nekog u Parizu, pozuri...

Ehh sto nemam nikoga u Parizu, izgledaju kvalitetno napravljene... 

- Tiki the Boyler
- Urednik
Nešto slično a dostupno u po Beograda...

Washburn Force 4 - negdje oko 400 - 450 EUR. NTB, odličan vrat, aktiva 2-band EQ.

Washburn Force 4 - negdje oko 400 - 450 EUR. NTB, odličan vrat, aktiva 2-band EQ.