malisha wrote:Tvom profesoru svaka cast! Samo, zar ne mislis da tvoj profesor ne bi zvucao bolje na boljem instrumentu? (hipoteticko pitanje)
Pa ne mislim. Da si ga cuo, verovatno ni ti ne bi mislio. A sto je mnogo bitnije, ni on ne misli. Uzeo je Warwick-a od 1500 evra, ali jos uvek seca i staru Kremonu.
Samo da se razumemo to nije neka najveca krsina, ako si je tako zamislio. On je mog'o iz toga da izvuce odlican ton, a mogao bi i bilo ko, ako se stvarno potrudi i uspe nekako da savlada apsurdno visoki akciju basa.
malisha wrote:Moram da kazem jos jedanput da na svojoj Yamahi zvucim mnogo bolje nego na svom starom Squier-u (EMG magneti i elektronika, nove civije i neke estetske promene). Svakako mi je vazno na kakvom instrumentu sviram.
Pa eto to sam i ja hteo da kazem, otprilike. Bitno je kako si ti zadovoljan svojim instrumentom. Nekome, eto nije bitno nista od estetskih momenata...
Ja bih u pomalo raskantan instrument poceo malo po malo da sumnjam, pa onda bih se tripovao da to nije to, uzeo bih da ga nesto kao sredjujem, mozda bih i placao majstore... ali kad jednom imas takvu sumnju, onda mozes da se istripujes da je i Fender jazz bass iz '64 los zato sto mu je otpao lak... (hipoteticki i ako si tabula rasa)
malisha wrote:Bitno je da se ti zgotivis sa instrumentom... Mada, smatras li da uopste ne treba razgovarati o kvalitetu instrumenta?
Pa smatram da je "kvalitet instrumenata" vrlo tesko svesti pod neku objektivnu kategoriju. Bar mnogo teze nego kad se govori o pojacilima, npr. Ako, ja smatram da meni moj instrument u potpunosti odgovara, podesim ga tako da mogu da odsviram sve sto i na bilo kojem drugom, i cak, stavise, tripujem da je moj bass kao takav jedinstven i jedan od najboljih baseva na svetu, nije bitno nista drugo.
Postavljanje pitanja tipa "Koje je vase misljenje o tom i tom instrumentu" nema mnogo smisla. Svi mi koji ce da se izjasnimo, to ce da napisemo na osnovu parcijalnih iskustava sa pojedinacnim primercima cak i iz razlicitih serija i godina, i sve to uz prilicno veliku generalizaciju. Kada bi na ovom forumu postajao neko ko je probao na tuce komada Squiera iz svake godine od kad je isti poceo da se proizvodi i iz svih zemalja porekla gde se vec Squier proizvodio, onda bi vec njegovo misljenje imalo veci znacaj. (Iznivinjavam se unapred, ako vec imamo nekog ovakvog korisnika)
Ovako ce uvek da se javi otprilike 30% onih koji ce pozitivno da se izraze o postavljenom pitanju, 30-tak% ce dati odgovor "pa ok za te pare" i preostalih 30-tak % ca da daju pilicno negativan stav.
I sta sa tim da radi onaj koji je postavio pitanje.