Squier uzvraca udarac!!!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

mfilip

Re: Squier uzvraca udarac!!!

Post by mfilip » 28 Jun 2011, 15:40

Ja sam ga uzeo pre jedno mesec dana i malo je reci da sam zaljubljen u njega... Sece kroz mix kao kroz puter...prelepo izgleda, udoban.... ma uzivancija za sviranje
Cenim da kada mu promenim zice i stavim nesto normalnije od fabrickih da ce biti u rangu skupljeg starijeg brata na slovo F 8)
Ako si u prilici da da ga uzmes ne razmisljaj ni sekund

Hotstepper

Post by Hotstepper » 28 Jun 2011, 17:53

LoneRider wrote:

itd.
Jako lepa gitara. U ostalo se ne doznam kod bass-eva, al mi se svidja kako izgleda.

Funkd

Post by Funkd » 11 Jul 2011, 13:07

Sviram ovaj zadnjih 2 meseca. I ja sam cuo da je to bestbuy bass. Ovo je svakako najbolji Squier od svih koje sam imao prilike da isprobam. Mada je i najtvrdji - ne znam ko rece da je udoban.. Znaci mene znaju prsti da zabole na pola svirke pa ga onda malo sibam palcom, za sta je veoma pogodan ;)
Ali ne treba zaboraviti da je ovo ipak low-price gitara i nikako se ne moze reci da je sa novim zicama u F rangu. S. Duncan magneti vrse posao, mirise jazz-bass sound.. ali gitara i dalje ima one anomalije u zvuku, brujanje na 9-om itd.

Bass za pocetnike, za svirku - traziti nesto ozbiljnije. E sad, zasto ja sviram njega a zaradjujem pare svaki vikend.. ne pitajte.. :)

Cope

Post by Cope » 11 Jul 2011, 18:26

Solidan instrument za najmanje para, a nov.

Premda se za par stotina evra više može naći Meksikanac, uz malo sreće i Japanac...

Minusi kod novih Skvajera su nejednako ukucani pragovi, tako da odmah po izlasku iz radnje instrument treba nositi na friziranje, zatim loši potovi koji vrlo brzo počnu da krckaju, te još kojekakvi propusti kod finiša, a radni sat u Aziji i nije nešto skup da bi time bio opravndan loše podešen instrument. Ko sam ume sve ovo da podesi, zreo je za bolji instrument, ko nije, zujaće mu žice na jedanaestom pragu i svi na svirci će znati da je početnik, bez da pročitaju ime firme na glavi gitare 8)

ps. Uživajte svirajući svoj instrument u svakoj prilici, ako imate višak para - kada vam dosadi prodajte ga i uzmite bolji.

mfilip

Post by mfilip » 11 Jul 2011, 19:54

Ja sam onaj sto je rekao da je udoban :)
trebalo mi je jedno 2 nedelje da se naviknem na njega (podrazumeva se da sam odradio setup koji mi odgovara) i nakon jos nekih mesec dana iskustva mogu da kazem da je prva stvar kod ove gitare koja me odusevila sustain...ton lezi i lezi i lezi i jako mi se svidja

teram ga kroz Ampeg BA112 i uz malo prckanja moze da se namesti bogovski zvuk...ne bih se slozio da je gitara samo za pocetnike jer uz male modifikacije i dobro odrzavanje moze da parira i 2-3 puta skupljim meksikancima
ne zaboravimo da pricamo o novoj gitari za 250E

e sad moram da kazem da ima i nekih ociglednih mana... Civije bi mogle i morale biti bolje a bridge definitivno ne uliva poverenje... zafali ponekad i poneki prag a nekad je malo neudobno i nezgodno spustiti se do 17-18-19 praga narocito ako drzite gitaru malo nize postavljenu

Ako nekad budem imao prilike i para necu propustiti da uzmem real deal Fedju a do tada uzivam i sviram (i uzimam po neki dinar) sa polubratom sa dalekog istoka :)

Cope

Post by Cope » 11 Jul 2011, 20:41

E sad...pariranje i slično .... besmislena tema :XD:
Jednostavno, Leo je napravio koncept instrumenta koji je aksiom i taj odnos drveta i struje prosto ne može a da ne radi solidno kako god da je sastavljen. Sledeća stvar je ta da kobaltni pikap jednostavno mora da košta određene novce, te je nadomeštanje nedostatka rude povećanjem broja namotaja na magnetu rešenje kojem pribegavaju proizvođači iz Azije, a rezultat toga možemo videti na ozbiljnoj ozvuci kada nam se svaka žica čuje drugačije, fale određeni opsezi u tonu, a ceo instrument ponaša neartikulisano, drvo rezonira tamo gde ne treba, i pokazuje anomalije lou badžet instrumenta u svakoj ozbiljnijoj situaciji.

Imao sam nebrojeno gitara u klubu do 300 evra, slatko sam se nasvirao, našrafio, nabrusio, nabušio, našmirglao, nafarbao, nabudžio, naeksperimentisao, i nakraju svaki taj instrument je vredeo ne više od 300 evra, zvučao je dobro, ali svaki put uzevši bolji instrument u ruke, shvatao sam kako zapravo stoje stvari.

Funkd

Post by Funkd » 11 Jul 2011, 21:29

Imao sam nebrojeno gitara u klubu do 300 evra, slatko sam se nasvirao, našrafio, nabrusio, nabušio, našmirglao, nafarbao, nabudžio, naeksperimentisao, i nakraju svaki taj instrument je vredeo ne više od 300 evra, zvučao je dobro, ali svaki put uzevši bolji instrument u ruke, shvatao sam kako zapravo stoje stvari.
Upravo! Zajebi sva ta "budzenja" i pljuni pare ako zelis ozbiljan instrument. Ovo nikako ne znaci da je ovaj Squier los, kao sto rekoh - i ja ga sviram zadnjih 2 meseca, ovo znaci da je taj Squier odlican za taj novac (ako ne i najbolji). Medjutim, prica o tome kako uz "par tajni velikih majstora" ova gitara postaje Fender ili veoma blizu istog je presmesna.
Cak, stavise, uvek se prostom logikom (barem u slucaju Squier - Fender) moze zakljuciti da politika kuce (Fender) sigurno nije da sama sebi pravi konkurenciju i ubija svoje low-price modele. U prevodu, ne pravi Fender uz ***** modele od 600-700e, ili ih pravi samo za idiote koji umesto da pazare Squiera za 250e pljunu kesh za ime.
Ja sam onaj sto je rekao da je udoban :)
trebalo mi je jedno 2 nedelje da se naviknem na njega (podrazumeva se da sam odradio setup koji mi odgovara) i nakon jos nekih mesec dana iskustva mogu da kazem da je prva stvar kod ove gitare koja me odusevila sustain...ton lezi i lezi i lezi i jako mi se svidja
Ovaj bass inace spada u jako neudobne: high-action, jumbo-frets... Ne znam sta sviras, ali ja se malo mucim sa Zenderovim linijama posto sa bendom uglavnom radim obrade Jamiroquai-a.
Sto se tice sustain-a, nisam to primetio. Rekao bih da je sasvim normalan sustain :O.o: S druge strane, ovo je funky bass, tako da i ne treba da drzi ton vec samo da ga rokne kako treba.. onako u rebra :) barem ja tako mislim..

Cope

Post by Cope » 12 Jul 2011, 00:48

Udobnost se da podesiti...

Funkd

Post by Funkd » 12 Jul 2011, 00:57

Neka sugestija? Predlog?
Ja kazem da sam slab sto se tice "hardvera"... oduvek sam vise cenio kada neko zna znanje sto se tice samog sviranja.. mada to nije opravdanje.. ::ranting::

MetalFunk

Post by MetalFunk » 12 Jul 2011, 01:35

Haha, i ja vise cenim ovo drugo!

Mada, gear knowledge nije naodmet.

:ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 12 Jul 2011, 02:05

MetalFunk wrote:Haha, i ja vise cenim ovo drugo!

Mada, gear knowledge nije naodmet.

Naravno da nije... :) medjutim, to mi nekako dodje kao "tacka na i". Kad budem sebe smatrao za zrelog basistu posveticu malo vise paznje opremi. Ovako, stojim pri tvrdnji da za live svirku to nije toliko (ne kazem da se ne cimam oko setup-a) bitno. Nekako kontam da kad udjem u studio da snimam, tek ce mi onda zatrebati real knowledge oko produkcije zvuka... sto znaci za par meseci.. :)

Funkd

Post by Funkd » 12 Jul 2011, 02:07

Mada, mlatim i ja.. voleo bih da cujem neke sugestije sto se tice "udobnosti".. posto ja odrah jagodice na ovom bass-u u poslednje vreme. Na pola svirke pocinjem da ga proklinjem.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 12 Jul 2011, 03:14

Ne mlatis, delimo bukvalno isto misljenje. Mada, sto vise budes posecivao ovaj forum to ces vise uciti o opremi i sl. Onako, neposredno.
Spusti malo zice. Tako ce tenzija biti manja (ispravite me ako gresim, umoran sam).
I ja sam drao jagodice dok mi nije drug uzeo bass i bacio setup. Ajd sto je sad za slap tata, nego sto je za fingerstyle playin' deda!

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Jul 2011, 03:41

a ja kad sam ti nudio setap nisi htio da mi doneses ::ranting::

:mrgreen:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 12 Jul 2011, 05:00

:*

Post Reply