Eden Nemesis N410rs
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Eden Nemesis N410rs
Pa vidi da li ima u Artistu jos uvek jedan Na 320, bio je pocetkom decembra kada sam ja pazario Nemesisa. Mislim da nece da izadje skuplje od tog polovnjaka u Madjarskoj, plus imas i garanciju i ostalo...
Unace, mislim da nema neke razlike izmedju Na320 i Rs400 i rakao bih da je cela ta nova serija izasla samo da bi se proizvodi uskladili sa RoHS-om koji me i tako nervira, pa ako sam upravu, pre bih pazario NA320...
Unace, mislim da nema neke razlike izmedju Na320 i Rs400 i rakao bih da je cela ta nova serija izasla samo da bi se proizvodi uskladili sa RoHS-om koji me i tako nervira, pa ako sam upravu, pre bih pazario NA320...
Ja sam bio u prilici da kupim Nemesis NC 250, od 250 vati (2x10). Pojacalo nisam kupio zato sto je imalo kvar (nije radio ventilator, i trafo je cudno zujao). Polovan, naravno. Pojacalo zvucno, je bilo meni jako lepo. Da tih problema nije bilo, kupio bih ga, i ne bih trepnuo. To je u sustini ista serija, kao i ovo sto gledas... Sa razlikom da NC predhodi RS seriji. Takodje je RS serija jaca po jacini. Jako preporucujem...
- sirac-šunka
- vragolan
U Bg-u.micicss wrote:Artist u Bg-u ili NS-u
Ventilator se pali samo kada se dostigne kriticna temperatura, ostalo obavlja pasivni hladnjak.malisha wrote:nije radio ventilator
Ja sam ventilator uspeo da pokrenem samo jedanput do sada i to kad sam se drao ko kreten.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja sam se dvoumio između Peavey Tour 700 i Nemesis NA650. (morao sam ganjati malo jače pojačalo jer imam monstrum box od 800W)micicss wrote:Pitanje za gospod. urednika procitao sam da ima Peavey Tour-450 je li bolje ili losije od ovih Nemesis-a?
Nemesis radi puno toplije i prljavije, naročito ako se malo potjera Enhance i Edge kontrola. Čak, prividno, ima i malo više snage od Toura.
Ali njegov bazni ton (sve na flat) mi jednostavno nije legao. Budući da ja prilikom biranja opreme biram onu koja na flat postavkama ima (za mene) dobar ton, izbor je pao na Peavey, koji jeste malo hladniji, ali dosta jasniji, brži i precizniji.
Uz razliku u cijeni od zamalo 300EUR i prihvatanja nekih malih mana Tour serije - ja zadovoljan!
Ventilator se pali samo kada se dostigne kriticna temperatura, ostalo obavlja pasivni hladnjak.malisha wrote:nije radio ventilator
Ja sam ventilator uspeo da pokrenem samo jedanput do sada i to kad sam se drao ko kreten.[/quote]
Koji sam ja car! Pa to ima savrsene logike!!! Mada vent i nije bio neki veliki problem... to sam odmah i rekao coveku... Zamena je ista kao i kod zamene kulera na kompu. Ono sto je mene brinulo je zujanje iz trafoa, i vodio sam se iskustvom mojih drugara ciji studio nije radio godinu dana zbog malog dela - pojacalo u aktivniom razglasu im je crklo, pa su ih cimali za narudzbinu milion godina, odustao sam od kupovine dok vlasnik to ne sredi... Na kraju sam nasao pojacalo koje mi se svidja i veoma odgovara. I sve to jos za super cenu... Sto se tice drugara, na kraju su kupili pojacalo, a razglas koriste kao pasivni razglas...
Saznao sam da je Artist uvoznik Edena,a je li moguce da ga vise niko ne valja kod nas?
- sirac-šunka
- vragolan
Pa Artist to radi po prilicno povoljnim cenama i uslovima,sta ce ti jos neko...
-
Da nema Nemesis serije, koliko bi realno bilo potrebe za Eden-ovim prisustvom na srpskom trzistu? Koliko ljudi (iz Srbije) znate koji sviraju Edena? Ja znam jednog, ali on ne svira aktivno... nego je advokat koji radi 20 sati dnevno, i koji KOD KUCE ima Fender Precision Bass i Eden WT...Saznao sam da je Artist uvoznik Edena,a je li moguce da ga vise niko ne valja kod nas?
Isto kao sto SKY ima 2 modela Ampeg SVT (classic i pro) serije... od kad su poceli da uvoze Ampeg, ta dva komada stoje na stanju, i plase malu decu svojom cenom od 1700, tj 2000 evra!
- sirac-šunka
- vragolan
Ja znam jednog i to ima WT800, XLT210, XST212 i NA320. Aktivan je svirac.
Mislim da bi bilo potrebe za Eden-om i da ne postoji Nemesis. Ne na osnovu ovog jednog primera, vec zato sto poznajem dosta i drugih likova koji poseduju preskupa pojacala (Markbass, EBS isl.). Pa sto da ljudi nemaju siri izbor.
Mislim da bi bilo potrebe za Eden-om i da ne postoji Nemesis. Ne na osnovu ovog jednog primera, vec zato sto poznajem dosta i drugih likova koji poseduju preskupa pojacala (Markbass, EBS isl.). Pa sto da ljudi nemaju siri izbor.
Malo sam se razocarao kad sam saznao da NA-320 kosta isto koliko i RS 400 42.000 din.Ocekivao sam da ce biti jeftiniji od jaceg po snazi modela.Slazem se da su OK cene u Artistu govorim konkretno za RS 400 koji u Nemackoj kosta 500 eura a kod nas 430 eura.
- sirac-šunka
- vragolan
Ja nisam ni siguran da li je stvarno jaci ili je to samo markentinski trik. Retko ko bi to mogao da kaze po osecaju...
Jednom smo testirali Trace-a od 200w, u stvari je imao 120 sinusne snage. Na Nemesisu opet pise max 500w, sto bi trebalo da znaci da je to snaga u piku, a da je RMS stvarno 320w...
Ja u sve to sumnjam, a mrzi me da nosim amp na proveru kako se ne bih razocaravao.
U svakom slucaju na tu razliku u snazi od navodnih 80w se ne bih obazirao.
Bicu dosadan, ali probaj bolje da saznas da li je NA po RoHS-u. RS znam da jeste, imam ga. Ako NA serija nije po ovom standardu to znaci da ce duze da traje i da ce moci da se popravlja, ako se ne-daj-boze pokvari nakon isteka garancije (pogledaj bila je neka tema o RoHS-u). To je mnogo vrednija karakteristika, nego li dodatnih pisljivih 80w preko 320w, ako je, kako rekoh to uopste istina. Sve te firme lazu po pitanju snage and there is nothing we can do about it.
I jos, NA i RS nisu dva posebna modela koja ce kao takva da egzistiraju na trzistu, RS serija je napravljena da zameni NA seriju, NA se vise nece proizvoditi, to sto se prodaje je neka stara zaliha...
Kako mi se cini razlika je samo u Edge kontroli, koja je, veruj mi, potpuno besmislena, bez obzira koja se muzika svira...
Jednom smo testirali Trace-a od 200w, u stvari je imao 120 sinusne snage. Na Nemesisu opet pise max 500w, sto bi trebalo da znaci da je to snaga u piku, a da je RMS stvarno 320w...
Ja u sve to sumnjam, a mrzi me da nosim amp na proveru kako se ne bih razocaravao.
U svakom slucaju na tu razliku u snazi od navodnih 80w se ne bih obazirao.
Bicu dosadan, ali probaj bolje da saznas da li je NA po RoHS-u. RS znam da jeste, imam ga. Ako NA serija nije po ovom standardu to znaci da ce duze da traje i da ce moci da se popravlja, ako se ne-daj-boze pokvari nakon isteka garancije (pogledaj bila je neka tema o RoHS-u). To je mnogo vrednija karakteristika, nego li dodatnih pisljivih 80w preko 320w, ako je, kako rekoh to uopste istina. Sve te firme lazu po pitanju snage and there is nothing we can do about it.
I jos, NA i RS nisu dva posebna modela koja ce kao takva da egzistiraju na trzistu, RS serija je napravljena da zameni NA seriju, NA se vise nece proizvoditi, to sto se prodaje je neka stara zaliha...
Kako mi se cini razlika je samo u Edge kontroli, koja je, veruj mi, potpuno besmislena, bez obzira koja se muzika svira...
Upravo sam se vratio iz Mitrosa,probao sam na svojoj Nemesis RS 410 kutiji Little Mark II (Markbass) svega desetak minuta onako tiho i ne znam da kazem da li mi se svidja ili ne.E sad posto imam ponudu da mi se donese novo LM II pojacalo iz Budimpeste sa godinu dana garancije za 43.000 din sto je skoro ista cena koju bi morao da odvojim za Nemesis RS 400 pitam ja vas sta izabrati.Gitara je Ibanez SR 700.Help!
Hvala svima na savetima,jutros sam narucio Little Mark II stize sledeci petak.
не верујем да си погрешио са одлуком...
нек је са срећом
нек је са срећом