Мисим, не знам ко још може да постане ОмниЧовјек током своје прве свирке без доброг инструмента.
ех да је само дрво у питању..Void wrote:Ворвик = рибе
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
ех да је само дрво у питању..Void wrote:Ворвик = рибе
Vuk nikada nije bio kod mene i sve sto je rekao je laz. Nismo pili pivo, nismo jeli picu i nismo blejali na terasi.Stalker wrote:Пре неки дан смо Чкелара и ја отишли до њега у ПА да се играмо са његовим ВудГерилама и мојим Ворвиком. Покушали смо да снимимо неки прелиминарни снимак Корвете (који врв не би качили јер су жице баш маћоре, што мало убива сврху) да видимо како би то звучало и дошли до чуднога открића: мој бас нема високотонце! Директно у комп - ништа у опсегу високих тонова није регистровао, а када смо на Маркбасу појачали високе, тон је остао исти. "Не може му набити нешто што нема," рекао је мудро бојан. Такође, слеп се не истиче колико би требао у односу на стандардну свирку, мада је то ствар која има велике везе и са жицама и акцијом. Моја аматерска теорија је та да он високотонце компензује оним "зинг"-ом који се људима или свиди или не свиди. Тренутно имам тај проблем са снимањем али ту се још треба установити шта је тачно проблем. У сваком случају, и поред ових замерки које имам за сопствени бас, ипак је то један лаган и одлично избалансиран инструмент са веома флексибилним тоном, супер свирљив, и поред ових проблема ми опет боље звучи на бини од 90% бас гитара које сам свирао у сличним условима. Да се надовежем на Максин пост који се тиче понашања у свирци - пошто у публици увек имам неколико ортака са којима се супер капирам, увек их питам да ли ми је тон издефинисан, да ли сам се чуо... Увек су ми говорили да ми је тон био веома јасан и поган све време, уз то да ми бас уопште није био изнад микса. Зашто људи воле Ворвике? Рекао бих да је ово један од бољих примера.
Da je Vuk imao nove zice, verovatno bi njegov bass zvucao isto ovako. Svezina toing/zing zica + smesa raznih metala koji su u sastavu pragova koje Warwick ima daju tu granicnu vrednost (po meni vestackih) visokih tonova koji su potrebni za lepsu definiciju samog tona. Slusajte ton i visoke na ovom snimku, posebno obratite paznju koliko visokih izlazi prilikom slepovanja. Ja osecam kao da postoji ogromna praznina izmedju bass i tih high end frekvenicija i to je recimo najbolji ton koji ce moci bass da izbaci. Naravno: limiter, compressor, expander, kontura, Eq...sve ce to pomoci da ton bude bolji i izrazeniji, ali to je izmoravanje i pumpanje zvuka, a ne prirodni ton.11080 wrote:[youtube]V10f1dO4evs&feature=related[/youtube]
11080 wrote:Nema šta, dobro radi makina.
DJ_MY_SOUL wrote:Evo da prijavim. Mada je bass vec poznat. Secate li se jean jean-a od pre 10-ak stranica.
Sad je dosao red da ga ja sviramBass radi vrhunski bass koji sam doneo da uporedimo je bio originalni fender jazz bass iz 72-e godine koji je zvucao kao igracka O_O Puno hvala 11080
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest