Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by sirac-šunka » 04 Oct 2012, 14:33

faks wrote:neee kume... imao ja jolanu jos dok nas je sloba jah'o :)
Daj mutnu sliku sa dugom kosom ili se nije desilo! :P

11080

Post by 11080 » 04 Oct 2012, 14:57

He he he dobra fora

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 04 Oct 2012, 16:49

sirac-šunka wrote:
faks wrote:neee kume... imao ja jolanu jos dok nas je sloba jah'o :)
Daj mutnu sliku sa dugom kosom ili se nije desilo! :P
e imam je negde 'ladno :)
ae bas cu da potrazim ;)

robby68

Post by robby68 » 05 Oct 2012, 15:13

Image

Novitet u kolekciji, za sobno sviranje. Cort sa koferom, uvoz iz Australije...

Petar900

Post by Petar900 » 08 Oct 2012, 12:35

Image

Dugo mi je bila zelja da sviram ( ucim da sviram ) fretless i evo konacno sam naletio na jedan , Behringer .. i mogu reci da za 80 eura nije uopste losa gitara, ima fin vrat :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Oct 2012, 23:47

http://www.kupujemprodajem.com/Squier-f ... ce=message

Drugari shta mislite o ovom bassu, jel vredi ove pare? Moja basistkinja oce da uzme fretless a ovo je od prilike cenovni rang koji mozhe da pokrije, nije htela da nosi svoj bass na defretovanje pa smo naleteli na oglasima na ovo, meni izgleda sasvim ok, naravno pitanje je kako zvuchi, i bez probanja nema tu priche, no opet, hteo bih neko kakvo takvo vashe udaljeno mishljenje.

Hvala :ziveli:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 20 Oct 2012, 00:00

Sve zavisi koji bass ona poseduje i koliko je ozbiljna sto se tice fretless-a. Probao sam dosta fretlessa i u je potpuno ista situacija kao i kod fretted gitara koliko para toliko i muzike cak bih rekao i veca razlika. Ja iskreno da nisam imao mogucnosti da priustim lepo bih otisao kod nekog majstora i napavio fretless vrat.

maksabass

Post by maksabass » 20 Oct 2012, 00:06

Da koliko para toliko i muzike.Mislim da se basovima ne treba zeazti.Dobar bas -dobar ton.Sa losijim treba nositi brdo opreme i opet je sve diskutabilno.Misljenja sam da jeftinije gitare mogu da prodju,basevi ne.Paz,moze da se pogodi da i jeftin bas dobro svira u sta sam se uverio ,al treba da se pogodi,a to je 1/100.Drugo misljena sam da fretlles moze dobro da svira samo ako ima bridge magnet...neznam sta je sa ovim...preca,JB ili MM-svega tu ima pomalo.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Oct 2012, 00:13

samo nek ima J u bridžu. izvuće kolko tolko čist-razumljiv zvuk. za 150 jura, nije loše.

michabass

Post by michabass » 20 Oct 2012, 00:50

pa i to na linku je defretovano ili mi se čini???
daj neki link kako ga mala vošti da čujemo jel ima smisla da cepa fretlesss..... :metal:

Funkd

Post by Funkd » 20 Oct 2012, 01:16

Na Precision je stavio MM pickguard i Jazz magnete, pa ga je defretovao. Interesantno :lol:
Ma za ove pare i ne treba ocekivati nesto, ali moze to fino da zvuci.
1. Ovaj rosewood ce da se trosi. Koliko brzo, to niko ne zna, ali svakako hoce. I sam Jaco je rekao da na svom freteless-u (takodje povadjeni pragovi) nikad nije vezbao..
2. Ona mora da isproba ovaj bass. Precision vrat je siri i ima veci profil od JB, meni je jako udoban, ali ja imam ogromnu saku. Za nju to moze biti problem. Fretless zahteva jaci stisak leve ruke.

U svakom slucaju, odgovor na tvoje pitanje je: Da, ja mislim da vredi te pare.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Oct 2012, 12:06

Hvala drugari!

Michabass, voshti ona to poshteno veruj mi :ziveli: zavrshila je srednju muzichku sa opersko solo pevanje lol ali oduvek voli bass i svira ga jbt kao ludacha, ima dosta snage u rukama zapravo. Da vidite na chemu ona sad svira....to je neki no-name bass na koji je neko postavio Fender Jazz Bass logo i to kao da je lichno napravio u Corelu i odshtampao u lokalnoj shtampariji kopirnici. Bass je pretezhak za sviranje, ima maple vrat, prec konfiguraciju magneta, i ogromnu pikslu preko bridge-a. Shto je najjache taj bass zvuchi odlichno, bar meni, jako mi se dopada. Ali mogu misliti kakav je horror zax sviranje, shto se udobnosti tiche. Opet, nishta to njoj ne smeta, jer ne zna za bolje ochigledno. Tako da ja mislim da njoj to neshto narochito ne smeta, ako je na ovom Squier-u shiri vrat nego na JB-u. Zapela da ima ton kao Percy Jones pa to ti je :lol:
JBt kad ona benduje prvu [G?] zhicu za ceo ton ko iz pichke a ja to ne mogu nikako onda jebesh ga, mozhe ta da se adaptira bilo kom bassu lol.

Dobro je shto je iz Vranja rodom pa kapiram da mozhe da skochi i do Nisha kad bude ishla zi BG-a u posetu kuci pa nek proba, ne verujem da ce ovaj bass da ode tako brzo.
Imam samo utisak da ovaj Squier radi tamnije, jer je rosewood nasuprot maple-u koji sada ima, i zbog pozicije magneta i sl, pa je mozhda to u zvuku smori jer je navikla na ovakav precizan i definisan zvuk bassa. Iskreno takav i ja volim, mada ko mene pita. :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 20 Oct 2012, 14:42

Cortex wrote:Imam samo utisak da ovaj Squier radi tamnije, jer je rosewood nasuprot maple-u koji sada ima, i zbog pozicije magneta i sl, pa je mozhda to u zvuku smori jer je navikla na ovakav precizan i definisan zvuk bassa.
Ma nije to kao kod gitara. Tesko da fingerboard moze toliko da utice na zvuk. Po nekom mom iskustvu, jedino telo igra ulogu u stvaranju karakteristicnog tona (i to u daleko vecoj meri kod pasivnih). Ono, mahagoni u telu bi dao mracniji ton. Ovo je koliko vidim javor ili jasen, a oni su bright.. punchy
JB konfiguracija magneta odnosi pobedu nad P konf. u ovom slucaju. Mozda je problem ne postojanje tone-pota na ovom Squieru - kontam da ti to mozes da joj sredis. Takodje, ovi magneti (no name) sasvim sigurno imaju slab output, pa mozda nece moci da se igra sa harmonicima kao JP..

Eto, ovako "na nevidjeno" ja nista pametnije nisam mogao da srocim... :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 20 Oct 2012, 16:20

Не мислим да сам велики познавалац и нећу да паметујем, али имам потпуно супротно мишљење што се тиче фретборда, нарочито на фретлес басу. Логично се може закључити ако само визуелно замислиш жицу која клизи преко меканог дрвета и тврдог дрвета. Разлике има, јер је логично да то утиче на сустејн и свирљивост ако ништа друго.

Funkd

Post by Funkd » 20 Oct 2012, 17:25

Stokeru, da si malo bolje procitao, primetio bi da je on poredio njen sadasnji bas (ful mejpl vrat) koji ima pragove.. sa ovim iz oglasa :)
Naravno da se slazem sa tim sto si napisao kada je u pitanju fretles.
Spoiler:
Uostalom, gde bre moze fretles sa fretbordom od javora? :?

Post Reply