najbolja el. bass gitara do 15000 ?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

MetalFunk

Re: najbolja el. bass gitara do 15000 ?

Post by MetalFunk » 13 Nov 2009, 19:26

delakroA wrote:
BaticaBG wrote:Ili mozda neshto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/bas-sx-111706-oglas.htm
najs offer...and najs bass....
:1:
svidja mi se beli vrat :D :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 13 Nov 2009, 19:38

lose drvo :hide:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 13 Nov 2009, 19:39

Solomon wrote:lose drvo :hide:
sut'
ne javljas se :lol:

gricko

Post by gricko » 13 Nov 2009, 21:37

cope_ns_89 wrote:
bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
j'bt, kakvi ste vi negativci. skoro k'o oni na dizajn zoni.... :(
bleacj je dva dana bio član foruma kad je postavio pitanje, a neki odma' đonom....

a cope-ov odgovor je k'o na pitanje kakva je razlika između bicikla sa brzinama i bicikla bez brzina? bicikl sa brzinama je bolji.
ejebiga - nekad i nije.

razlika između aktivne i pasivne je u tome što aktivna podrazumeva neku elektroniku, slično predpojačalu. imaš aktivne tom kontrole koje mogu da i da pojačaju i da smanje odrđena frekventna područja. zavisi od elektronike, mogu biti dvosistemska (low/hi) ili trosistemska (low/mid/hi) + raznorazne kurcaboce sa middle područjem itd. signal je kod aktivnih obično jači, pa ljudi vole da kažu da je bolje zato što je glasnije. jes, malo mogren. aktivne znaju da imaju hladan, sintetički zvuk. imaju neku količinu šuma. aktivne rade na struju i kad se baterija istroši - đura! ne radi tambura. mogu da budu aktivni magneti + predpojačalo, a mogu da budu pasivni magneti + predpojačalo. na nivou teorije - mogu da budu i aktivni magneti + pasivne vol/ton kontrole, ali to je malo verovatno, jer moraš da imaš bateriju zbog magneta, pa pasivni izlazni stepen malo gubi smisao.
pasivne nemaju predpojačalo. iz magneta ide signal na vol potenciometar, pa na ton potenciometar koji nema cut/boost opcije nego najčešće ima samo jedan kondenzator kojim se seku više frekvencije i u stvari dobijaš mutniji zvuk, a ne više basa. nema baterije i nema opasnosti da ti instrument umre u sred koncerta.

e sad - pasivna elektronika, kad je loša onda je stvarno loša. tuga jesenja. aktivna i kad je loša nije baš toliko loša. ali zato pasivna - kad je dobra, onda je to user ućegaj! imaš moderne pasivne magneta kao villex ili nordstrand. villex ima i pasivni booster.

a što se tiče gitare za 15k dinara - najbolje je da se opremiš dobrim cipela, pa da kreneš u obilazak - od mitrosa do marića do sky-a i ostalih. ako hoćeš nove. ili da čekaš da se na oglasima pojavi neki dobar komad, pa da se nadaš da si dovoljno brz i da te ne mrzi da ideš do kruševca, paraćina, pirota..... ja sam jedan instrument kupio u novom sadu, drugi u boru, prvo pojačalu u apatinu, jedno u višnjičkoj banji....
instrument za te 15k može da bude ovakav i onakav. prave ih kinezi i tu može svašta da bude. squier može da bude OPASAN komad. ameri se kunu u SX. aria je poštena marka..... tako da ti je najbolje da konkretnu gitaru uzmeš u ruke i vidiš kako ti leži. da li ti zvuk odgovara....

mene je pre par godina napelo da kupim neku jeftinu el.gitaru jer me je duša bolela da žežem po akustičnoj sa nekim rezbarijama itd. i kupio sam neki b.c.rich. koji ima mutan zvuk. ali je vrat brz k'o zmija, čivije su super precizne, kobilica kako treba, pragovi super. u 15 minuta sam je namestio, spustio žice, istonirao. 13ce u D štimu izuvaju. a gitara od 200€ izuva za žestinu.

bilo je vrlo opširno, ali se nadam da je bilo od makar neke pomoći.

migor8

Post by migor8 » 13 Nov 2009, 21:56

gricko wrote:
cope_ns_89 wrote:
bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
j'bt, kakvi ste vi negativci. skoro k'o oni na dizajn zoni.... :(
bleacj je dva dana bio član foruma kad je postavio pitanje, a neki odma' đonom....

a cope-ov odgovor je k'o na pitanje kakva je razlika između bicikla sa brzinama i bicikla bez brzina? bicikl sa brzinama je bolji.
ejebiga - nekad i nije.

razlika između aktivne i pasivne je u tome što aktivna podrazumeva neku elektroniku, slično predpojačalu. imaš aktivne tom kontrole koje mogu da i da pojačaju i da smanje odrđena frekventna područja. zavisi od elektronike, mogu biti dvosistemska (low/hi) ili trosistemska (low/mid/hi) + raznorazne kurcaboce sa middle područjem itd. signal je kod aktivnih obično jači, pa ljudi vole da kažu da je bolje zato što je glasnije. jes, malo mogren. aktivne znaju da imaju hladan, sintetički zvuk. imaju neku količinu šuma. aktivne rade na struju i kad se baterija istroši - đura! ne radi tambura. mogu da budu aktivni magneti + predpojačalo, a mogu da budu pasivni magneti + predpojačalo. na nivou teorije - mogu da budu i aktivni magneti + pasivne vol/ton kontrole, ali to je malo verovatno, jer moraš da imaš bateriju zbog magneta, pa pasivni izlazni stepen malo gubi smisao.
pasivne nemaju predpojačalo. iz magneta ide signal na vol potenciometar, pa na ton potenciometar koji nema cut/boost opcije nego najčešće ima samo jedan kondenzator kojim se seku više frekvencije i u stvari dobijaš mutniji zvuk, a ne više basa. nema baterije i nema opasnosti da ti instrument umre u sred koncerta.

e sad - pasivna elektronika, kad je loša onda je stvarno loša. tuga jesenja. aktivna i kad je loša nije baš toliko loša. ali zato pasivna - kad je dobra, onda je to user ućegaj! imaš moderne pasivne magneta kao villex ili nordstrand. villex ima i pasivni booster.

a što se tiče gitare za 15k dinara - najbolje je da se opremiš dobrim cipela, pa da kreneš u obilazak - od mitrosa do marića do sky-a i ostalih. ako hoćeš nove. ili da čekaš da se na oglasima pojavi neki dobar komad, pa da se nadaš da si dovoljno brz i da te ne mrzi da ideš do kruševca, paraćina, pirota..... ja sam jedan instrument kupio u novom sadu, drugi u boru, prvo pojačalu u apatinu, jedno u višnjičkoj banji....
instrument za te 15k može da bude ovakav i onakav. prave ih kinezi i tu može svašta da bude. squier može da bude OPASAN komad. ameri se kunu u SX. aria je poštena marka..... tako da ti je najbolje da konkretnu gitaru uzmeš u ruke i vidiš kako ti leži. da li ti zvuk odgovara....

mene je pre par godina napelo da kupim neku jeftinu el.gitaru jer me je duša bolela da žežem po akustičnoj sa nekim rezbarijama itd. i kupio sam neki b.c.rich. koji ima mutan zvuk. ali je vrat brz k'o zmija, čivije su super precizne, kobilica kako treba, pragovi super. u 15 minuta sam je namestio, spustio žice, istonirao. 13ce u D štimu izuvaju. a gitara od 200€ izuva za žestinu.

bilo je vrlo opširno, ali se nadam da je bilo od makar neke pomoći.
Tacno,ova je najbolja za 15000 dinara :) :ziveli:

groove

Post by groove » 13 Nov 2009, 22:57

I jos jedno tacno za mracnjake sa Dizajnzone...gorih od njih nema,garant! :ziveli:

bleach

Post by bleach » 14 Nov 2009, 00:08

hvala svima na pomocji......ovo shto ste mi rekli cje mi pomocji u izboru gitare :)

bleach

Post by bleach » 14 Nov 2009, 00:11

squier može da bude OPASAN komad.
u kom smislu opasan???? losh ili super????
hvala josh jednom :)

shule

Post by shule » 14 Nov 2009, 01:08

Super. :)

michabass

Post by michabass » 14 Nov 2009, 01:09

Jebote o čemu se ovde rapravlja..... koja je najbolja bas džitra z a15 hiljada? Šta bre?? Za te pare nemaš ni ljudske magnete da uzmeš ... o čemu pričamo?
katastrofa....
još kad krenu da dolivaju ulje na vatru ovi što zagovaraju pasivu.... ma OK je sve to -pasiva pod izvesnim okolnostima ume da zvuči OK i da ima punch i ko što je neko rekao da ima "stacato" i da je authebntic i vintage ....ili šta god -ali činjenica je na kraju dana kad pogledaš ko svira aktivne bas gitare i šta sve one mogu da pruže u odnosu na pasivne basove svi argumenti padaju u vodu.... na aktivnoj gotari je dovoljno imati preklopnik za bypass elektronike i ona će u potpunosti raditi kao pasivna... po želji. i potrebi. ili ako crkne baterija. sve je i dalje tu! show can go on. osim kod aktivnih magneta a takvih je jako malo barem kod nas...
A na pasivnoj gitari nemaš tu mogućnost izbora, ona ima samo takav ton i to je to... ako je preslab signal - - jebiga, ako je mutan takodje jebiga... ako je previše oštar takodje jebiga.... sviraj tako kako je i uživaj.... Sad će neko reći sve je u prstima, u ruke mandušića vuka svaka puška ubojita i slično, ali to je još više tačno sa aktivnim gitarama!!

Ima pasivnih squiera koji valjaju kao što ima aktivnih ibaneza koji valjaju. Nije poenta u tome da li je instrument aktivan ili pasivan već koliko je kvalitetno sveukupno izrađen...
maaa.......

....rant over....

aj pa tako :XD: :XD:
:ziveli:

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 14 Nov 2009, 01:10

Ima pasivnih squiera koji valjaju kao što ima aktivnih ibaneza koji valjaju. Nije poenta u tome da li je instrument aktivan ili pasivan već koliko je kvalitetno sveukupno izrađen...
maaa.......
ma to se traži :)

michabass

Post by michabass » 14 Nov 2009, 01:11

...drago mi je da neko razume....

gricko

Post by gricko » 14 Nov 2009, 08:10

bleach wrote:squier može da bude OPASAN komad.
u kom smislu opasan???? losh ili super????
hvala josh jednom :)
OPASNO dobar ;)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Nov 2009, 08:29

michabass wrote:Jebote o čemu se ovde rapravlja..... koja je najbolja bas džitra z a15 hiljada? Šta bre?? Za te pare nemaš ni ljudske magnete da uzmeš ... o čemu pričamo?
katastrofa....
nema svako para da kupi custom bass...

gricko

Post by gricko » 14 Nov 2009, 08:31

michabass wrote:Jebote o čemu se ovde rapravlja..... koja je najbolja bas džitra z a15 hiljada? Šta bre?? Za te pare nemaš ni ljudske magnete da uzmeš ... o čemu pričamo?
katastrofa....
a ti kao ispod ritter-a ništa drugo ne uzimaš u ruke?
ne kapiram šta je tu kantastrofa??? čovek je na početku i razumljivo je što neće da se sazuje. ne bih ni ja.
michabass wrote:još kad krenu da dolivaju ulje na vatru ovi što zagovaraju pasivu....
ma - uopšte nije poenta da bude aktivan ili da bude pasivan. važno je da ima zvuk.
a i lični ukus ima težinu. gomila ljudi radije svira precision nego alembic. iako je alembic 'space technology' ne sviđa im se kako zvuči.

ako imaš neku tamburu sa magnetima veličine emg 35 i lemilicu - daću ti da probaš villex magnete i (verovatno) više nikada nećeš razmišljati o aktivnoj elektronici. na primer.

s druge strane, na mom live setup-u i rickenbacker i thumb zvuče vrlo, vrlo slično. ali kad ih snimam thumb ima mnogo zasićeniju sinusoidu. villexa nisam nikada snimao. čekam mirka da završi svoj deo posla. :)

Post Reply