delakroA wrote:najs offer...and najs bass....BaticaBG wrote:Ili mozda neshto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/bas-sx-111706-oglas.htm

svidja mi se beli vrat

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
delakroA wrote:najs offer...and najs bass....BaticaBG wrote:Ili mozda neshto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/bas-sx-111706-oglas.htm
sut'Solomon wrote:lose drvo
j'bt, kakvi ste vi negativci. skoro k'o oni na dizajn zoni....cope_ns_89 wrote:aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
Tacno,ova je najbolja za 15000 dinaragricko wrote:j'bt, kakvi ste vi negativci. skoro k'o oni na dizajn zoni....cope_ns_89 wrote:aktivne su ti bolje. Imas da upalis taj "aktiv", pojaca ti zvuk i doda malo "gain"-a, i mnogo bolje zvuci.bleach wrote:e koja je razlika izmedju aktivne i pasivne bass gitare? hvala unapred
pasivne su ti isto ok, ali aktivne su bolje. pasivne imaju onako, nekako "suv" zvuk...
bleacj je dva dana bio član foruma kad je postavio pitanje, a neki odma' đonom....
a cope-ov odgovor je k'o na pitanje kakva je razlika između bicikla sa brzinama i bicikla bez brzina? bicikl sa brzinama je bolji.
ejebiga - nekad i nije.
razlika između aktivne i pasivne je u tome što aktivna podrazumeva neku elektroniku, slično predpojačalu. imaš aktivne tom kontrole koje mogu da i da pojačaju i da smanje odrđena frekventna područja. zavisi od elektronike, mogu biti dvosistemska (low/hi) ili trosistemska (low/mid/hi) + raznorazne kurcaboce sa middle područjem itd. signal je kod aktivnih obično jači, pa ljudi vole da kažu da je bolje zato što je glasnije. jes, malo mogren. aktivne znaju da imaju hladan, sintetički zvuk. imaju neku količinu šuma. aktivne rade na struju i kad se baterija istroši - đura! ne radi tambura. mogu da budu aktivni magneti + predpojačalo, a mogu da budu pasivni magneti + predpojačalo. na nivou teorije - mogu da budu i aktivni magneti + pasivne vol/ton kontrole, ali to je malo verovatno, jer moraš da imaš bateriju zbog magneta, pa pasivni izlazni stepen malo gubi smisao.
pasivne nemaju predpojačalo. iz magneta ide signal na vol potenciometar, pa na ton potenciometar koji nema cut/boost opcije nego najčešće ima samo jedan kondenzator kojim se seku više frekvencije i u stvari dobijaš mutniji zvuk, a ne više basa. nema baterije i nema opasnosti da ti instrument umre u sred koncerta.
e sad - pasivna elektronika, kad je loša onda je stvarno loša. tuga jesenja. aktivna i kad je loša nije baš toliko loša. ali zato pasivna - kad je dobra, onda je to user ućegaj! imaš moderne pasivne magneta kao villex ili nordstrand. villex ima i pasivni booster.
a što se tiče gitare za 15k dinara - najbolje je da se opremiš dobrim cipela, pa da kreneš u obilazak - od mitrosa do marića do sky-a i ostalih. ako hoćeš nove. ili da čekaš da se na oglasima pojavi neki dobar komad, pa da se nadaš da si dovoljno brz i da te ne mrzi da ideš do kruševca, paraćina, pirota..... ja sam jedan instrument kupio u novom sadu, drugi u boru, prvo pojačalu u apatinu, jedno u višnjičkoj banji....
instrument za te 15k može da bude ovakav i onakav. prave ih kinezi i tu može svašta da bude. squier može da bude OPASAN komad. ameri se kunu u SX. aria je poštena marka..... tako da ti je najbolje da konkretnu gitaru uzmeš u ruke i vidiš kako ti leži. da li ti zvuk odgovara....
mene je pre par godina napelo da kupim neku jeftinu el.gitaru jer me je duša bolela da žežem po akustičnoj sa nekim rezbarijama itd. i kupio sam neki b.c.rich. koji ima mutan zvuk. ali je vrat brz k'o zmija, čivije su super precizne, kobilica kako treba, pragovi super. u 15 minuta sam je namestio, spustio žice, istonirao. 13ce u D štimu izuvaju. a gitara od 200€ izuva za žestinu.
bilo je vrlo opširno, ali se nadam da je bilo od makar neke pomoći.
ma to se tražiIma pasivnih squiera koji valjaju kao što ima aktivnih ibaneza koji valjaju. Nije poenta u tome da li je instrument aktivan ili pasivan već koliko je kvalitetno sveukupno izrađen...
maaa.......
OPASNO dobarbleach wrote:squier može da bude OPASAN komad.
u kom smislu opasan???? losh ili super????
hvala josh jednom
nema svako para da kupi custom bass...michabass wrote:Jebote o čemu se ovde rapravlja..... koja je najbolja bas džitra z a15 hiljada? Šta bre?? Za te pare nemaš ni ljudske magnete da uzmeš ... o čemu pričamo?
katastrofa....
a ti kao ispod ritter-a ništa drugo ne uzimaš u ruke?michabass wrote:Jebote o čemu se ovde rapravlja..... koja je najbolja bas džitra z a15 hiljada? Šta bre?? Za te pare nemaš ni ljudske magnete da uzmeš ... o čemu pričamo?
katastrofa....
ma - uopšte nije poenta da bude aktivan ili da bude pasivan. važno je da ima zvuk.michabass wrote:još kad krenu da dolivaju ulje na vatru ovi što zagovaraju pasivu....
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest