da li je ovo lepa ponuda????

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

the bassman

Re: da li je ovo lepa ponuda????

Post by the bassman » 23 Feb 2011, 11:04

Kristijan wrote:Mislim da ista stvar važi i za električnu gitaru i za bas - gitara plus bilo kakva vrsta amplifikacije čine kompletan instrument, i mislim da sviranje na suvo samo pomaže delimično da prsti ostanu koliko toliko u kondiciji, ali o nekom pravom sviranju tu nema ni govora. Pre svega mislim da nikad ne može dinamika da se postigne kako valja ako stvarno ne čuješ ono što treba da izađe iz tih žica. Sve sitne nepreciznosti u sviranju se li ne čuju, ili se čuju daleko manje. Gomila stvari je jednostavno besmislena za vežbanje bez pojačala, odnosno bilo kakvog rezervnog rešenja. Dati sve pare na bas ima smisla ako ti je za 3 nedelje rođendan, pa će da se napabirče novci za neko pojačalce. Naravno, kad se nema izbora, nekako se vežba i na suvo, ali budimo realni - da to valja, niko nikad ne bi kupio pojačalo za kuću, što ipak nije slučaj.
Ajde da ne offujem sa ostalima, dacu chrisu jedan :1: posto je skroz upravu( kao sto sam vec gore naveo) :cao:

H3atman

Post by H3atman » 23 Feb 2011, 11:26

Ja sam zavrsio sa offovanjem...

Sada govorim iz iskustva, gitaru sam godinama svirao na suvo, i posle kada se ustekam negde imao sam toliko problema da kontrolisem svoj instrument, da je to strasno, a ono satro brzi prsti i picking do jaja, sve to dzaba...
Posle sam svirao bass na suvo, i ista prica, bar se na komp nakacim da cujem bar nesto.

Tako da moj stav u vezi sviranja na suvo, je da je to potpuno useless, stavise mozda i lose ako nemas prilike da se nesto redovno kacis negde, mozes lako da steknes lose navike.

E sad, konkretno sto se ovoga tice, pre bih uzeo neki bass, a ne ovaj bundle, jer skoro svako sada ima komp kuci, za pocetak se bodes tu, posle skupis 2-3 hiljade din, kupis neki DI box, to sredi signal malo se vernije cujes, i skupljas kesh za nekim amp za kuci.

Ja sam progledao sto se gitare tice kada mi je ortak poklonio neko pilence od 15w, zvuk je sranje za sve pare, ali bar mozes da steknes kakvu takvu kontrolu nad instrumentom.

Kao sto bassman rece, treba uvek svirati sa kompletnim setupom ako je moguce, to nisu akusticni instrumenti, s'razlogom se zovu elektricni, znaci ne sviraju se isto kao i akusticni, sto znaci da se ne vezbaju isto...

H3atman

Post by H3atman » 23 Feb 2011, 12:54

zakasnio sam za edit, sviranje na suvo, je ok za kao sto rekose kolege razgibavanje prstiju dok gledas tv ili tako nesto, sto se mene tice, nista vise od toga, tako da zapravo nije useless... :hide:

Cope

Post by Cope » 23 Feb 2011, 13:01

A možda je stasalo doba za novu temu: "Suvo ili mokro"

H3atman

Post by H3atman » 23 Feb 2011, 13:03

Haahaha, moguce ja se nadam da se omokrim napokon, uzeo sam onog Peavey Mark III da probam, samo da nadjem neki box za tu svrhu pa da vidim da li mi se svidja ton i da dajem pare... :)

maksabass

Post by maksabass » 23 Feb 2011, 23:13

Ja cenim da u ovoj temi treba da pomognemo coveku oko kupovine a ne suvo-moko,prepucavanje itd.Jer sam i ja pisao za pomoc u nekom postu i dobio samo par odgovora a ocekivao sam mnogo vise jer po mojoj oceni ovde ima i dosta iskusnih sviraca. 8)
Kad je rec o ovoj ponudi moj ti je savet ne KUPUJ,(i ako ti u pocetku treba nesto slabiji instrument)Ja sam recimo juce prodao moju bas gitaru(rucni rad)koja me je kostala 850evra za samo 300evra.A taj instrument nema marke(tipa stgg ili ibanez gsr)ali radi siguran sam u to u rangu dosta skupih gitara .Pa ti toplo preporucujem da sacekas malo i pratis oglase.Jer znaj da ako su krizna vremena nisu samo za tebe i drugi su u krizi pa prodaju solidne instrumente za male pare.
Po meni nesto sto sam probao novo za male pare a radi odlicno ti je SQUIER VINTAGE za nekih 300evra.
Za pocetak kao sto neko rece u kompijuter (jer slazem se da je na suvo samo razgibavanje prstiju),a kasnije neki mali combo,pa polako.....
SRECNO :ziveli:

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2011, 02:06

Sto rece maksabass...
Npr ako jos uvek nije prodata yamaha rbx374 na kupujem prodajem, to je odlican bas! Potrazi tamo. Doduse ona nije bas pocetnicka, i ako stvarno zelis da sviras bas, nju ces koristiti narednih nekoliko godina, jer ti nista bolje ne trebaTrebao sam ja da je pogledam, ali me usrao odlican Squier, i eto...
evo ti i linkovi:
http://www.kupujemprodajem.com/RBX-374- ... id=2324210
http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-R ... id=2324210

the bassman

Post by the bassman » 24 Feb 2011, 13:59

[quote="SonicX"]Sto rece maksabass...
Npr ako jos uvek nije prodata yamaha rbx374 na kupujem prodajem, to je odlican bas!

Za sta je odlican? Jel si svirao nekada na rbx374?

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2011, 14:54

the bassman wrote:
SonicX wrote:Sto rece maksabass...
Npr ako jos uvek nije prodata yamaha rbx374 na kupujem prodajem, to je odlican bas!

Malo su mutave aktivne gitare u tom cenovnom rangu. Hardverski ove novovremenske Yamahe nisu bitnije bolje od ostatka Kineskih proizvoda, osim što navodno imaju aktivnu struju koja radi lošije od većine pasivnih jeftinih gitara.

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2011, 15:35

the bassman wrote:

jesam. jos pre nego sto sam uzeo svoj bas. meni bio skroz lep ton i sve.

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2011, 15:55

SonicX wrote:
the bassman wrote:

jesam. jos pre nego sto sam uzeo svoj bas. meni bio skroz lep ton i sve.
Al si zato iskusno ipak uzeo bolju :)

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2011, 17:13

Cope wrote:Al si zato iskusno ipak uzeo bolju :)
Dal je bolja ili nije, al sam je uzeo jer nema aktivnu elektroniku... morao bih svako malo da kupujem bakterije :D
doduse, da, nisam zazalio :D
nego... koja aktivka je po tvom misljenju dobra? :)

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2011, 21:29

SonicX wrote:
Cope wrote:Al si zato iskusno ipak uzeo bolju :)
nego... koja aktivka je po tvom misljenju dobra? :)
Nisam neki ljubitelj aktivnih gitara, pošto iskreno nisam ni toliko prefinjen basista da mi tebaju takve finese kakve pruža dobar aktivan bas. Uglavnom nastupam uživo, i omiljen koncept mi je PB i JB. Jedno vreme sam se ložio da napravim neki bas, jer sam mislio da se razumem, a onda sam malo pronikao u materiju i posavetovao se sa svojim prijateljem i vrhunskim poznavaocem drveta - majstor Šanjikom, i provalio da nemam pojma i da toliko toga ima zapravo, i da na kraju mogu da dobijem nešto što mi se neće uopšte dopasti. Slična je priča sa kastomima koji iskoštaju po 1000 evra, pa se na kraju prodaju za upola cene...
Iz skromnog iskustva dopada mi se veoma Peavey Cirrus 5, i da imam višak u budžetu pazario bih ga. Vrlo solidan instrument. Dakle od vrata, tela, struje, čivija, pragova, sve je na njemu kako bog kaže, a cena realna.
Kada bih sam radio instrument, ugradio bi Aguilar aktivnu struju i fender SCN magnete u neko telo od komada oraha ili neke druge voćkarice - trešnje, kruške i sl. jer hoću da mi iz instrumenta izlazi zvuk Šumadije, a ne Venge-Bubinge, mali crnci, kinezi i sl :ziveli:

SonicX

Post by SonicX » 25 Feb 2011, 02:04

Cope wrote:Kada bih sam radio instrument, ugradio bi Aguilar aktivnu struju i fender SCN magnete u neko telo od komada oraha ili neke druge voćkarice - trešnje, kruške i sl. jer hoću da mi iz instrumenta izlazi zvuk Šumadije, a ne Venge-Bubinge, mali crnci, kinezi i sl :ziveli:
:lol: :1:

Cope

Post by Cope » 25 Feb 2011, 11:56

SonicX wrote:
Cope wrote:Kada bih sam radio instrument, ugradio bi Aguilar aktivnu struju i fender SCN magnete u neko telo od komada oraha ili neke druge voćkarice - trešnje, kruške i sl. jer hoću da mi iz instrumenta izlazi zvuk Šumadije, a ne Venge-Bubinge, mali crnci, kinezi i sl :ziveli:
:lol: :1:
Nadam se da Sadovski neće da me tuži zbog razotkrivanje patenata 8)

Post Reply