SonicX wrote:Cope wrote:Al si zato iskusno ipak uzeo bolju

nego... koja aktivka je po tvom misljenju dobra?

Nisam neki ljubitelj aktivnih gitara, pošto iskreno nisam ni toliko prefinjen basista da mi tebaju takve finese kakve pruža dobar aktivan bas. Uglavnom nastupam uživo, i omiljen koncept mi je PB i JB. Jedno vreme sam se ložio da napravim neki bas, jer sam mislio da se razumem, a onda sam malo pronikao u materiju i posavetovao se sa svojim prijateljem i vrhunskim poznavaocem drveta - majstor Šanjikom, i provalio da nemam pojma i da toliko toga ima zapravo, i da na kraju mogu da dobijem nešto što mi se neće uopšte dopasti. Slična je priča sa kastomima koji iskoštaju po 1000 evra, pa se na kraju prodaju za upola cene...
Iz skromnog iskustva dopada mi se veoma Peavey Cirrus 5, i da imam višak u budžetu pazario bih ga. Vrlo solidan instrument. Dakle od vrata, tela, struje, čivija, pragova, sve je na njemu kako bog kaže, a cena realna.
Kada bih sam radio instrument, ugradio bi Aguilar aktivnu struju i fender SCN magnete u neko telo od komada oraha ili neke druge voćkarice - trešnje, kruške i sl. jer hoću da mi iz instrumenta izlazi zvuk Šumadije, a ne Venge-Bubinge, mali crnci, kinezi i sl