Jaguar ima normalnu skalu 34", a Rick isto 34 i neki (veoma rijetko) 30,5"PainKiller93 wrote:
Ovo je isto lepa stvar, samo sto je 30"![]()
32" inch scale bass guitars?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: 32" inch scale bass guitars?
Ovde kaze da je Ric 4003 skale 33.25", a nije tako redak modelSolomon wrote: Jaguar ima normalnu skalu 34", a Rick isto 34 i neki (veoma rijetko) 30,5"

http://www.rickenbacker.com/model.asp?model=4003
Last edited by karton on 14 Feb 2012, 11:32, edited 1 time in total.
ima u Artistu onih kopija zvanih "Rockinbetter", ali...hm.... 

greska, jeste 33,25, ali ako primjetis razliku od manje od 2 cm onda jbg...
nisam ni rekao da bih uzimao Ric 33,25"...pa zato si mi i dao Vuckov kontakt da mi napravi Ric 32" sa maple fingerboard-om, sto scovek ne preporucuje, tako da Ric otpada...(ako uopste pricamo o mom slucaju,ako ne - sorry) 
imam osecaj da cete me prozvati "karton32" ili samo "32" ili tako nesto...
"maple32"

imam osecaj da cete me prozvati "karton32" ili samo "32" ili tako nesto...

"maple32"
Ima, ja ga probao i dosta zanimljivo svira za te pare, ima i onog mumla basa jer mu je nek magnet postavljen dosta visoko. Trebalo bi da ima još koji komad u radnji u BG-u.karton wrote:ima u Artistu onih kopija zvanih "Rockinbetter", ali...hm....
- PainKiller93
Postoji Jaguar sa skalom 34 inca, a ovo je short scale neki, serija od prosle. Imaju je i kao 34 i kao 30". A Rickenbacker je izmedju 33"i 34", skoro i da se ne primeti. Mada mu zvuk dere, bez obzira na skalu.Solomon wrote: Jaguar ima normalnu skalu 34", a Rick isto 34 i neki (veoma rijetko) 30,5"
Nackli strucnjak, skoro i da ne primetim...PainKiller93 wrote: Postoji Jaguar sa skalom 34 inca, a ovo je short scale neki, serija od prosle. Imaju je i kao 34 i kao 30". A Rickenbacker je izmedju 33"i 34", skoro i da se ne primeti. Mada mu zvuk dere, bez obzira na skalu.

Probao u Artistu:Cope wrote:Ima, ja ga probao i dosta zanimljivo svira za te pare, ima i onog mumla basa jer mu je nek magnet postavljen dosta visoko. Trebalo bi da ima još koji komad u radnji u BG-u.karton wrote:ima u Artistu onih kopija zvanih "Rockinbetter", ali...hm....
Rockinbetter - za tu kintu(54.000) bolje nesto drugo, po meni.
Peavy Cirrus BXP - zaista dosta solidan, cak mi ne smeta 35"
Spector(ne znam koji sam uzeo) - kao i prethodni, dosta solidno...
ali:
YAMAHA BBG4AII -PREBIJA!!! najozbiljniji kandidat za pazar do sad!
karton wrote: YAMAHA BBG4AII -PREBIJA!!! najozbiljniji kandidat za pazar do sad!

Manje je, to je stara cena...karton wrote: Rockinbetter - za tu kintu(54.000) bolje nesto drugo, po meni.
pa danas sam bio tamo - toliko je u nsCope wrote:Manje je, to je stara cena...karton wrote: Rockinbetter - za tu kintu(54.000) bolje nesto drugo, po meni.
btw. sta fali yamasi??? ustvari, sta me briga, meni se djasvi

Yama je i naj pošteniji sintrument od svega navedenog, imao sam jednu BBG5A (Taiwan), hardver odličan, vrat ravniji nego na Fenderu, struja malo mutavija, ali me je lepo služila.karton wrote:pa danas sam bio tamo - toliko je u nsCope wrote:Manje je, to je stara cena...karton wrote: Rockinbetter - za tu kintu(54.000) bolje nesto drugo, po meni.
btw. sta fali yamasi??? ustvari, sta me briga, meni se djasvi
Meni je lično malo nepotrebno imati aktivnu elektroniku na četvorci, al dobro, nekom može da pomogne...
ah, pa ja bih aktivu, znate vec, naravo odmah izvadio...Cope wrote:
Yama je i naj pošteniji sintrument od svega navedenog, imao sam jednu BBG5A (Taiwan), hardver odličan, vrat ravniji nego na Fenderu, struja malo mutavija, ali me je lepo služila.
Meni je lično malo nepotrebno imati aktivnu elektroniku na četvorci, al dobro, nekom može da pomogne...

Ok. je to instrument. Kolko para?