Fretted to Fretless?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Fretted to Fretless?
Ja mislim da je morao da ponovo stavi poliuretan, to je moje misljenje.
Koliko te je izasao vratic? 

150 rajhsmaraka.vbraca wrote:Koliko te je izasao vratic?
Vidim je to iskusni Nemacki rad
, kod kog majstora?

Poznata firma Johann & Johann iz Weißburga.vbraca wrote:Vidim je to iskusni Nemacki rad, kod kog majstora?

Evo do pola zavrsen posao... treba jos da se predje nekim epoxijem ili poli lakom a to cu prepustiti nekom majstoru. Za sad posle vadjenja pragova i postavljanja markera izgleda ovako...

Kod Mirka za 20 evra, ali sam ja posle uzeo smirglu i doterao zakrivljenost vrata kakva je meni odgovarala.
A jel nemate utisak da vam je malo poširok vrat za fretless, a naročito kod gornje kobilice, kada je u pitanju prekrštavanje standardnog vrata? 

Mislim da je sve stvar ukusa... ja sam do sad mahom svirao baseve koji su konvertovani i nikad mi sirina vrata nije smetala mada generalno ne volim baseve sa preterano sirokim ili preterano debelim vratom.. jedan od razloga zbog cega se drzim samo 4 zice!
Posto sam trenutno kuci, nisam u BGu, recite mi koliko je strasno da sam odradim ovo, i koliko bi bilo bolno da koristim roundwound narednih mesec dana? Eventualno mogu da sredim da mi neko kupi i posalje flat... BTW koja je njihova cena, posto nisam tu, a po sajtovima ne mogu da iskopam...
Tnx na odgovorima
Tnx na odgovorima
Zaista nije nikakav problem da sam uradis ovu konverziju.. najpipaviji deo posla je vadjenje pragova.. i tu trebas obratiti paznju... mozes na netu naci kako se to pravilno radi.. posle toga ti ostaje da praznine popunis necim.. kao sto je recimo neko svetlije drvo pa da ti ostanu markeri... posle toga ide smirglanje vrata... sve mozes da zavrsis bez problema za par sati... ako bude potrebno a uglavnom jeste moraces i da malo spustis nut... i to je to...
Zavisi kakav je fingerboard, ako je maple nebi ti preporucio da koristis roundwound jer je maple meko drvo... a ako je rosewood bez problema mozes da ih koristis!
Nadam se da ce ti ovo pomoci:
http://www.youtube.com/watch?v=115gvPzH ... playnext=1
Zavisi kakav je fingerboard, ako je maple nebi ti preporucio da koristis roundwound jer je maple meko drvo... a ako je rosewood bez problema mozes da ih koristis!
Nadam se da ce ti ovo pomoci:
http://www.youtube.com/watch?v=115gvPzH ... playnext=1
Tnx na odgovoru, evo ja upao u frku neku ovih dana pa je to malo ostavljeno po strani, ali nadam se da cu uskoro da je sredim. Planirao sam i da izvoskarim magnete, malo prelemim elektroniku i da sve sredim kada se vec hvatam za sve to... Samo jedno pitanje, imas li nekih predloga gde da jurim drvo za markere? Vidim po netu ljudi koriste neku kao tanku "sperplocu", ne bih znao kako drugacije da je nazovem, neki preporucuju i stavljanje neke tvrdje plastike...
Sto se tice vrata u pitanju je rosewood, tako da cu mozda za pocetak i koristiti round zice, mada se mozda strpim i uzmem flat... Reci mi samo, kolika je pamet oko spustanja nut-a?
Hvala za filmice, svakako cu ih pogledati pre nego sto krenem u akciju, pa kada sve zavrsim eto i slika
Sto se tice vrata u pitanju je rosewood, tako da cu mozda za pocetak i koristiti round zice, mada se mozda strpim i uzmem flat... Reci mi samo, kolika je pamet oko spustanja nut-a?
Hvala za filmice, svakako cu ih pogledati pre nego sto krenem u akciju, pa kada sve zavrsim eto i slika