GALLIEN KRUEGER

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
parker

Re: GALLIEN KRUEGER

Post by parker » 07 Mar 2010, 15:06

molio bih sad za jedno prosvetljenje:
- kad bi ja kupio ovaj tour 450, on je deklarisan na 450w pri 4 oma, 300w pri 8 oma. i sad razmisljam o kutijama, i dakle, neki prvi izbor bi bio ovo:
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6061

Image

- razmisljanje mi ide ovako: TC je nadprosecna firma, ovi zvucnici od 212 daju po malo i od 15" i od 10" u kvalitetu zvuka, pri tome su eminence, i daju
300w na 8 oma. i ovo pojacalo izbacuje 300w na 8 oma... a ako resim da koristim jos jedan kabinet onda pojacalo daje 450 na 4 oma... znaci imacu npr
300 +300w ili tako nesto i glavu od 450w. sad, da li da kupim 210 umesto 212 a kasnije dam jos jedan 115? recimo, TC 210 daje 400w, ne pise na koliko
oma ali pretpostavljam takodje 8. ili npr, TC 410 je deklarisan na 600w, da li samo njega i to je to? cene su (a to mi je isto zanimljivo, da nisu preskupe)
210 = 479e, 212 = 549, a 410 nema kod nas a u bosanskoj ekvivalentnoj radnji je 1777 konv. maraka (sad, ova cena mi se vec ne svidja...)
- dakle, osnovno je, da li bi 212 i 300w bilo dovoljno (jer najskloniji sam tome). znam i receno mi je ovde par puta da je dosta i 100w ali moje razmisljanje
i planovi (a to uvek zaboravim da kazem) idu ka svirci u sali, ne u kaficu, i na pravoj (kao pozorisnoj) bini, pred 200 - 300 ljudi.
- naravno, nije iskljuceno ni da ce naici nesto polovno, sve ovo nece se odigrati bas sutra... glava stize, recimo, u maju, kabineti jos koji mesec kasnije...

parker

Post by parker » 07 Mar 2010, 15:12

da dodam nesto sto nesto sto sam skoro cuo...pivi je kupio trejsa. ne znam da li je 100% tacno

Bozha

Post by Bozha » 07 Mar 2010, 16:26

parker wrote:dakle, osnovno je, da li bi 212 i 300w bilo dovoljno (jer najskloniji sam tome). znam i receno mi je ovde par puta da je dosta i 100w ali moje razmisljanje i planovi (a to uvek zaboravim da kazem) idu ka svirci u sali, ne u kaficu, i na pravoj (kao pozorisnoj) bini, pred 200 - 300 ljudi.
Kazi onda lepo - hocu da sviram svadbe! :obrve: :ziveli: Ne secam se kada sam zadnji put bio na muzickoj manifestaciji da nije bilo razglasa, taman da je za 50 ili 50000 ljudi. Kad sam svojevremeno trazio sebi pojacalo, stara kuka tezgaroska me je savetovala da je BDI21 sve sto mi treba. :roll: Zar nema Pivi neki boks da se lepo upari sa glavom? Verovatno je i jeftiniji nego TiSi... Sve te kombinacije snage i dimenzije rade posao, moras imati "kilometrazu" da bi znao sta tebi odgovara.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Mar 2010, 18:33

parker wrote:da dodam nesto sto nesto sto sam skoro cuo...pivi je kupio trejsa. ne znam da li je 100% tacno
pa napisao sam to na prosloj stranici :)

parker

Post by parker » 07 Mar 2010, 19:20

Solomon wrote:
parker wrote:da dodam nesto sto nesto sto sam skoro cuo...pivi je kupio trejsa. ne znam da li je 100% tacno
pa napisao sam to na prosloj stranici :)

hehehe, sad se slatko ismeja... jesi, priznajem...
pa znam da sam negde cuo a malo mi se sve izmesalo
ima takvih dana...

parker

Post by parker » 07 Mar 2010, 19:59

Bozha wrote: Kazi onda lepo - hocu da sviram svadbe! :obrve: :ziveli: Ne secam se kada sam zadnji put bio na muzickoj manifestaciji da nije bilo razglasa, taman da je za 50 ili 50000 ljudi. Kad sam svojevremeno trazio sebi pojacalo, stara kuka tezgaroska me je savetovala da je BDI21 sve sto mi treba. :roll: Zar nema Pivi neki boks da se lepo upari sa glavom? Verovatno je i jeftiniji nego TiSi... Sve te kombinacije snage i dimenzije rade posao, moras imati "kilometrazu" da bi znao sta tebi odgovara.
svadbe... meni je mrsko, i uvek me zena oruzjem tera kad moramo da idemo na takve manifestacije. evo reci cu koja je ideja... u mom gradu ima jedna ruinirana fabrika, velika hala, visok plafon, ubilo se za svirke... kad dodje trenutak, pojuricu to da se nekako dozvoli, da se malo renovira i da se prave svirke tu. da bude ulaz 100 i pivo/kola 100. stalno se pizdi kako je rokenrol propao, kako gazde slabo placaju za svirku, ovo ono... evo, ja cu da probam da zaradim malo bolje, i zvacu i vas, ko god zeli moze da dodje da svira :). ali, jos bolje od toga, iznadjite svi takva neka mesta, sredite malo, svirajte, prodajte pice i ulaznice, vikendom za kintu a cetvrtkom jedni drugima da gostujemo fraj radi raznovrsnosti :ziveli:

kombinacije... hteo bi da sam ono, govorim tho i nosim zver pod miskom... voleo bi da imam svoj razglas, ali posto nemam necu da zavisim od raznih dileja. da mi zvuk skace gore dole kako koji vikend. a znam da ce mi za koju godinu biti mnogo jasnije, ali ocu sad da se napnem i iscupam nesto dobro i ako bog da - da traje... lako cu dobru stvar zameniti za jos bolju i po svom nekom stvorenom ukusu, ali neki krs - tesko

parker

Post by parker » 10 Mar 2010, 07:06

hehe, sad sam ispao neki menaDjer... ali nije, nego treba malo sam sebi da pomognes...

Bozha

Post by Bozha » 10 Mar 2010, 12:43

Ma dobro, za svadbe nisam ozbiljno mislio... Uostalom, sta je tu lose da covek svira na svadbama? Lose je krasi, biti lopov, biti fotograf na svadbi... :hide:
parker wrote:hteo bi da sam ono, govorim tho i nosim zver pod miskom... voleo bi da imam svoj razglas, ali posto nemam necu da zavisim od raznih dileja. da mi zvuk skace gore dole kako koji vikend. a znam da ce mi za koju godinu biti mnogo jasnije, ali ocu sad da se napnem i iscupam nesto dobro i ako bog da - da traje... lako cu dobru stvar zameniti za jos bolju i po svom nekom stvorenom ukusu, ali neki krs - tesko
Dobri 'talijan je pronasao odgovor na milione ovakvih zelja sirom sveta. ^^

vladishah

Post by vladishah » 11 Mar 2010, 16:44

koliko para je TC eletronics glava?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Mar 2010, 16:58

Najbolje zaokriži na iljadu...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 11 Mar 2010, 17:07

TC Electronic Classic 450 oko 850 evrica, a TC Electronic Rebel Head RH450 oko 1000 :)

the bassman

Post by the bassman » 11 Mar 2010, 21:19

Ja bih za tu kintu minimum 10 drugih pre njega pazario,isprobavao sam ga neki dan, sve je to meni nesto....???????????????????

The Mask AE

Post by The Mask AE » 11 Mar 2010, 23:37

TC je paljevina.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Mar 2010, 23:43

the bassman wrote:Ja bih za tu kintu minimum 10 drugih pre njega pazario,isprobavao sam ga neki dan, sve je to meni nesto....???????????????????
Obrazloži, kako nešto, nešto u odnosu na šta?
Mora da pitam, pošto mi je ovo pojačalo jedno od pojačala sa moje liste... :)

Što sam čuo po klipovima kod one Ide Funkhouser i kod MarlowDK-a, zvuči skroz extra i čini se da opravdava tu preveliku cenu...
Sad kad se setim, čak sam ga na brzinu i isprobao/čuo jednom u radnji kada je Glavojević hteo da mi pohvali neki bas... pa smo uključili još jedan... I možda sam se istripovao, ili sam to jednostavno očekivao, ali je zvučalo nekako posebno (jbg i ja sam paljevina :P )... Na kraju krajeva, ni MarkBass ne zvuči zaprepašćujuće u radnji, zar ne?

Ako eleminišemo ova dva (TC Electronic i MarkBass) šta ostaje od savremenih high end pojačala koja bi bila vredna preporuke... :( ?
Nemojte opet sa Ampeg-om, ne bih rekao da ide uz svačiji karakter...

parker

Post by parker » 12 Mar 2010, 01:33

sirac-šunka wrote: Ako eleminišemo ova dva (TC Electronic i MarkBass) šta ostaje od savremenih high end pojačala koja bi bila vredna preporuke... :( ?
Nemojte opet sa Ampeg-om, ne bih rekao da ide uz svačiji karakter...
e to bi i ja hteo da znam... tc nije ni bio opcija (sto se tice glava)
mozda onaj gk sa pocetka price...

Post Reply