Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
al ono, raja kaže da daje rezultate.. ili to, ili da daješ 999 dinara za GHS FastFret
FastFret je perverzija, ne da djeluje nego razvaljuje !
divim se mozgu koji je izmislio tu stvar

- DJ_MY_SOUL
Fastfret uopste ne razvaljuje jedva da deluje. I to ako hoces da poboljsa zvuk na suvo 10% moras svaku zicu po 5min da vuces gore dole gore dole gore dole gore dole. I na kraju posle mesec dana upotrebe GHS FastFret-a, isprlja mu se ona povrsina i posle sluzi samo za prenosenje prljavstvine i umesto da poboljsava samo masti zice dok je zvuk isti. To su moja iskustva sa FastFretom.delakroA wrote:FastFret je perverzija, ne da djeluje nego razvaljuje !

- stevalegro
Rece ja ne isplati im se da nam prodaju pravu stvar pa da im opadne prodaja zica desetostruko. Svetska zavera kazem vam
nije istina! to su bili vanzemaljci! vanzemaljci!
- cope_ns_89
Imam jedno pitanje, a ne bih da otvaram novu temu.
Kako se prokuvavaju zice? Cuo sam da dosta ljudi to radi, umesto kupovine novih zica, pa bih da probam
Napunim lonac vodom, ubacim zice da i cekam da prokuvaju, ili prvo cekam da voda prokuva pa da ubacim zice ili kako ???
I cuo sam da mora nesto sa sodom bikarbonom, da se doda, ili tako nesto, kako se ne bi lepile??
Kako se prokuvavaju zice? Cuo sam da dosta ljudi to radi, umesto kupovine novih zica, pa bih da probam

Napunim lonac vodom, ubacim zice da i cekam da prokuvaju, ili prvo cekam da voda prokuva pa da ubacim zice ili kako ???
I cuo sam da mora nesto sa sodom bikarbonom, da se doda, ili tako nesto, kako se ne bi lepile??
ја сам их убацио у лонац са водом, скроз потопљене и кад прокува вода додао једну кашику соде. пошто ме мрзело да чекам да се осуше убацио у рерну и то је то. 

- cope_ns_89
aaaa, moram da cekam da se suse
. Ne moze krpom da se obrisu? 

Stavi ih u hladnu vodu i pusti da kuvaju dok ne prokljuca,kad pocne da vri izgasi, i posle 5 minuta prospi vodu , izvadi zice i prebrisi ih vatom...to je to,soda bikarbona nije obavezna...eto prokletog recepta
Mada, neces se preterano usreciti kuvanjem zica, to je bilo nuzno zlo nas kojih smo svirali 90-ih 

- cope_ns_89
Feri cini cuda

Jako dobra fora je i potopiti žice u alkohol,medicinski benzin ili nitro razredjivač na 10-15 minuta.Ja probao,radigroove wrote:Stavi ih u hladnu vodu i pusti da kuvaju dok ne prokljuca,kad pocne da vri izgasi, i posle 5 minuta prospi vodu , izvadi zice i prebrisi ih vatom...to je to,soda bikarbona nije obavezna...eto prokletog receptaMada, neces se preterano usreciti kuvanjem zica, to je bilo nuzno zlo nas kojih smo svirali 90-ih

sad sam nataknuo Ernie Ball Roundwound Custom Gauge (.050''/.070''/.85''/.105''). one u šlajm zelenom pakovanju. E i A mi uopšte nisu živahne, to jest, ne 'zgvonkaju' kako ja kažem, kako treba. zapravo, sveže su koliko i Warwick EMP koje sam imao nekih 4-5 meseci, i koje bih verovatno i zadržao da mi nije pukla četres'petica. razlika u zvuku je 20%, i to samo zato što su nove. sam zvuk je šupalj i ne daje mi razloga za optimizam. ne želim da mislim kako će da mi zvuče za mesec-dva. jeste da ih sviram tek 40 minuta, ali su mi trenutno ostavile užasan utisak.
I meni su zelene EB ostavile "supalj" utisak.
@Stalker
Ovo sto si napisao postaje vec ozbiljan problem,znaci i EB je poceo da fuserira zice..ne mogu da verujem da se vise ne mogu kupiti nove zice a da zvuce kao "nove", pa jel moguce da smo postali toliki jadnici da konstantno moramo da sviramo na zicama koje su "pa eto kao nove,malo mutnjikave i tvrde,ali nema veze...prezivecu"...dajemo po 2,3,4000 dinara za sta??? Gitarosi kupe one jeftine komplete po 500 dindzi u voshte mesecima....izgleda je Fresh Strings jedini spas
Ovo sto si napisao postaje vec ozbiljan problem,znaci i EB je poceo da fuserira zice..ne mogu da verujem da se vise ne mogu kupiti nove zice a da zvuce kao "nove", pa jel moguce da smo postali toliki jadnici da konstantno moramo da sviramo na zicama koje su "pa eto kao nove,malo mutnjikave i tvrde,ali nema veze...prezivecu"...dajemo po 2,3,4000 dinara za sta??? Gitarosi kupe one jeftine komplete po 500 dindzi u voshte mesecima....izgleda je Fresh Strings jedini spas