pazi, žice su nove, to se apsolutno vidi, ima onoga dzudzu i sve. ali prosto, iz pojačala izlazi ili previše limen ton ili previše muljevit ton (zavisi od moje eq.konfiguracije), srednjeg nema (ako stavim balans singlova na sredinu, to onda ne zvuči ni na šta)... dakle, zaključio sam, ako mi 5 meseci stare Warwick EMP žice zvuče približno kao 2 sata stare Ernie Ball žice, kako će iste da mi zvuče za npr. 2 meseca? na šta će to da liči? možda ja malo i sitničarim, ali činjenica je da karakteristični ton svog bassa uopšte ne mogu da izvučem sa ovim žicama, a mogao sam sa DR i Warwickovim.groove wrote:@Stalker
Ovo sto si napisao postaje vec ozbiljan problem,znaci i EB je poceo da fuserira zice..ne mogu da verujem da se vise ne mogu kupiti nove zice a da zvuce kao "nove", pa jel moguce da smo postali toliki jadnici da konstantno moramo da sviramo na zicama koje su "pa eto kao nove,malo mutnjikave i tvrde,ali nema veze...prezivecu"...dajemo po 2,3,4000 dinara za sta??? Gitarosi kupe one jeftine komplete po 500 dindzi u voshte mesecima....izgleda je Fresh Strings jedini spas
sad sam odradio 'maraton', svirao sam Can't Stop (slap), Veil of Maya od Cynica (debeo ton, balans 90% na zadnjem singlu - da bi dobio malo "fretless"-orijentisaniji ton, a balans mi je pozadi da bi istakao note koje sviram, zadrživši deblji ton) i Schism od tool-a, (da vidim kako im radi malo "oštriji zvuk"). Rezultat je sledeći:
- slep na ovim žicama je stopostotni fejl. ne samo da postoji jako loš osećaj pri slepu (prosto pri samom dodiru palca sa žicom, i da si gluv, možeš osetiti da nešto ne štima), već (A i E) žica pri slepu reaguje kao mrtva. proizvodi ton isti kao kad udariš u limenu kantu za vodu. apsolutni očaj.
- toolast zvuk mu je bolja strana, ali taj zvuk daje praktično svaka druga nova žica
- kad sam svirao juče "Veil of Maya" (veći deo pesme se svira u šesnaestinama) na starim žicama, bilo mi je jako ugodno, i nisam nijednom omašio šesnaestinu, a prsti nisu kasnili, ni na desnoj ni na levoj ruci. danas, sa EB-ovim, ne samo da sam potpuno ispadao iz tempa sa desnom rukom, već mi je i leva u nekoliko navrata kasnila. moj "debeo" ton jeste debeo, ali želim da mi se šesnaestine ipak donekle istaknu. a ovde prosto tonu u mutnoći zvuka koji žice daju.
zaključak: ove žice prosto nisu udobne za sviranje. ne daju dobar osećaj, nemaju uverljiv zvuk i nikako ne prijaju mojim prstima. a bio sam jako uzbuđen, jer su celom dužinom isto izrađene, pa ti oni slojevi pri vrhu ne grebu čivije.. sad mi preostaje da se zajebavam sa ekvilajzerima na pojačalu, da vidim mogu li išta da uradim :/
ja se bojim da u ovom slučaju fresh strings nema primenu. žice su prosto lenje od A do Š.