Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Ej Tiki,ima li u bl.Artistu možda nešto od DR kompeta za 6ice?
gledam,trebam uzeti nov komplet,a hoću da promenim d'adario
gledam,trebam uzeti nov komplet,a hoću da promenim d'adario
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ima. Mislim da je u pitanju MM set (stainless) i košta oko 40EUR!
e ajmo basisti u pomoc meni.Ortak mi je poklonio bas bez 2 zice.Gde da kupim nove,koliko kostaju i koje valjaju?
Koji bas?Od kog drveta?Da li aktivno sviras, ili ti treba za sviranje po kuci?Koliko mislis para da odvojis?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Uđi u bilo koju prodavnicu muzičkih instrumenata i kupi najjeftiniji set žica za četvorožičani bass. Gledaj samo da bude debljine .45 - 105. (ili .45 - 100.) jer vjerujem da je stara bass gitara setupovana za staru mjeru žica - i ne sikiraj se!Kole man wrote:e ajmo basisti u pomoc meni.Ortak mi je poklonio bas bez 2 zice.Gde da kupim nove,koliko kostaju i koje valjaju?
Za početak ne bi trebao da trošiš previše energije na izbor neke posebne vrste žica!
neki prastari bas samo vidim da pise made in chehoslovacka xD,sviram po kuci,i sto jeftinijevbraca wrote:Koji bas?Od kog drveta?Da li aktivno sviras, ili ti treba za sviranje po kuci?Koliko mislis para da odvojis?

Pa nista onda, udji u najblizu prodavnicu i trazi najeftinije zice.
hvala na pomocivbraca wrote:Pa nista onda, udji u najblizu prodavnicu i trazi najeftinije zice.

Re: Sve o žicama za bas gitare
Pre nekoliko meseci stavio sam na fretless, umesto glatkih, poluglatke žice, i zadovoljan sam kako zvuče, a sviđaju mi se i na dodir. Još tad sam jedva našao komplet da kupim, i tim povodom sam čuo (posle sam i proverio - izgleda da je istina) da se halfround žice više ne proizvode. Nije mi jasno zašto. Postoji li možda neki noviji tip žica koji bi činio ove nepotrebnim/prevaziđenim?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Koliko ja znam GHS Pressure Wound se još uvijek proizvodi a to je uprvo taj tip žica!
Zar nije dogovor bio da ti poklonim nakon sto kupim novi bassKole man wrote:e ajmo basisti u pomoc meni.Ortak mi je poklonio bas bez 2 zice.Gde da kupim nove,koliko kostaju i koje valjaju?

U pitanju je Jolana Galaxis.
Mozesh ih naci za 16e, upravo .45" - .100"
novi stize za nedelju dana tako da je postupak zavrsenstane37 wrote:Zar nije dogovor bio da ti poklonim nakon sto kupim novi bassKole man wrote:e ajmo basisti u pomoc meni.Ortak mi je poklonio bas bez 2 zice.Gde da kupim nove,koliko kostaju i koje valjaju?
U pitanju je Jolana Galaxis.
Mozesh ih naci za 16e, upravo .45" - .100"

Ovaj jedno pitanje...da li mozda ko zna kakve zice ima Flea iz RHCP na bejsu... ?
Ako mislis da ces dobiti njegov zvuk preko zica, onda odmah zaboravi.Njegov zvuk je u MM (koliko se secam), i u prstima.
ma ne pitam zbog zvuka...nego kad sam gledao kad su svirali live from Slane Castle...jbt one zice nisu kao i obicne...vise mi nekako...plasticne :Svbraca wrote:Ako mislis da ces dobiti njegov zvuk preko zica, onda odmah zaboravi.Njegov zvuk je u MM (koliko se secam), i u prstima.