Pomoc oko kupovine nove bas gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Pomoc oko kupovine nove bas gitare

Post by Stalker » 17 Feb 2010, 12:27

DrGreenthumb wrote: Ne vidim gde sam te uvredio, izvini ako jesam. Braci sam neke stvari rekao licno, jer sam ga silom prilika sreo i upoznao. A valjda ne zelis da budes kao on? :D
Lm, W je daleko od institucije, a sto vise budes svirao i ucio neke stvari ces i sam videti, koliko god sad odbijas da prihvatis.
Bottom line - sto bi rekao Zappa (a spoznao sam da je jaaaaaako dobar quote) -Shut Up And Play Yer Guitar!-
nisi me uvredio jer kapiram šta si mi hteo reći, samo kažem da si mogao mnogo jednostavnije da mi kažeš šta si mislio. neko drugi bi se verovatno uvredio.
ne želim, ja sam ja, on je on. Da je daleko ne bih rek'o, al dobro, dete sam pa nisam kompetentan da sudim o tome, kao što si i rekao (al' sumnjam da ću promeniti mišljenje). Jes', jako je dobar quote. :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 Feb 2010, 12:38

Stalker wrote:
DrGreenthumb wrote: Ne vidim gde sam te uvredio, izvini ako jesam. Braci sam neke stvari rekao licno, jer sam ga silom prilika sreo i upoznao. A valjda ne zelis da budes kao on? :D
Lm, W je daleko od institucije, a sto vise budes svirao i ucio neke stvari ces i sam videti, koliko god sad odbijas da prihvatis.
Bottom line - sto bi rekao Zappa (a spoznao sam da je jaaaaaako dobar quote) -Shut Up And Play Yer Guitar!-
nisi me uvredio jer kapiram šta si mi hteo reći, samo kažem da si mogao mnogo jednostavnije da mi kažeš šta si mislio. neko drugi bi se verovatno uvredio.
ne želim, ja sam ja, on je on. Da je daleko ne bih rek'o, al dobro, dete sam pa nisam kompetentan da sudim o tome, kao što si i rekao (al' sumnjam da ću promeniti mišljenje). Jes', jako je dobar quote. :ziveli:
Maybe, al' nesto sam edgy, oprostices mi.
Nema to veze sa licnim procenama i tvojom staroscu, vec cinjenicom sta je sviralo na gro albuma popularne i manje popularne muzike, nazalost nije W vec uglavnom JB, Prec i Stingray (sveto trojstvo :) ). E sad, vremenom ce se stvari menjati, mozda postane moderna ikona, whoknows... A misljenje se menja, i to jako puno sa tim iskustvom koje tebi nedostaje. Sve te stvarcice lepo sviraju na probi, kuci, i na nekim svirkama. Ali kad udjes u studio... Znas koliko puta sam cuo, hmmm, ipak aj daj tog Strata/LP-a :mrgreen: Slicno vazi i za bass...
U to ime :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Feb 2010, 12:44

DrGreenthumb wrote:
Stalker wrote:
Maybe, al' nesto sam edgy, oprostices mi.
Nema to veze sa licnim procenama i tvojom staroscu, vec cinjenicom sta je sviralo na gro albuma popularne i manje popularne muzike, nazalost nije W vec uglavnom JB, Prec i Stingray (sveto trojstvo :) ). E sad, vremenom ce se stvari menjati, mozda postane moderna ikona, whoknows... A misljenje se menja, i to jako puno sa tim iskustvom koje tebi nedostaje. Sve te stvarcice lepo sviraju na probi, kuci, i na nekim svirkama. Ali kad udjes u studio... Znas koliko puta sam cuo, hmmm, ipak aj daj tog Strata/LP-a :mrgreen: Slicno vazi i za bass...
U to ime :ziveli:
e pa jbg, nov je ovo brend..
uskoro ćemo verovatno snimiti neke pesmice u pravom studiju, pa ćemo videti kako to zvuči.
:ziveli:

vladishah

Post by vladishah » 17 Feb 2010, 23:44

Stalker wrote:čini mi se da jeste. uverićeš se ako vidiš serijski broj - uglavnom je na poleđini vrata.
0030165 je S/N - je l' spector ili kopija?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Feb 2010, 23:46

ako si lično video serijski broj, onda je original, nema šta.

Flealip

Post by Flealip » 17 Feb 2010, 23:58

Ajd da se ukljucim i ja u ovu diskusiju, mada sam pricao sa Vladom vec o ovome.
Naime, pre 7-8 meseci sam pazario jednog takvog Spector Legend Custom 4 za nekih 400E. Prema prici vlasnika, on je licno uvezao iz amerike 2005-2006, ali je napravljen u koreji. Bass je neck-thru, izgleda identicno kao ovaj sa slike koju je Vladishah postavio, EMG-HZ magneti i elektronika (otvarao sam i proveravao). Ono sto me buni je to sto na Spectorovom zvanicnom sajtu ne mogu da nadjem nijedan bass koji se po specifikacijama poklapa sa mojim. Svi koji su neck-thru su iz skupljih serija, dok se u koreji ne proizvode neck thru legend modeli. Takodje, serijski broj koji stoji na poledjini je istog formata kao i ovaj koji je Vladishah postavio, ali ne poklapa se sa modelima na spectorovom sajtu.

Sad, ima 2 opcije: ili je to stvarno neki spector, al sam ja isuvise glup da ga uklopim u neku pricu :hide: ili je to neka kopija Spectora sa random nalepljenim serijskim brojem koji ne znaci nista. Ako ima neko iskustva nek prozbori i razresi dilemu.

U svakom slucaju, ja sam zadovoljan gitarom, zvukom, filingom, uopste, svira za sve pare, ako ne i vise. Jedino malo sujeta da mi bude zadovoljena :hide:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Feb 2010, 00:03

Stalker wrote:ako si lično video serijski broj, onda je original, nema šta.
Još bolje, ako su serijski broj zajedno sa slikama sa oglasa videli ljudi iz customer support-a firme Spector, i pritom rekli da je bas taj, onda zaista jeste taj.

Da budem malo konkretniji, navalite na ovaj link: http://www.spectorbass.com/contact.html
Nemoj da gubite vreme na nekom tamo muzičkom forumu u Srbiji... :bambi:

migor8

Post by migor8 » 18 Feb 2010, 00:13

Ako se ne varam kolega MrMot ima takav bass,pa moze i on da vam kaze nesto u vezi tog serijskog broja. A u svakom slucaju poslusajte Sirca,pokusajte da kontaktirate Spector customer support,oni valjda najbolje znaju :) :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 18 Feb 2010, 01:09

Flealip wrote:Naime, pre 7-8 meseci sam pazario jednog takvog Spector Legend Custom 4 za nekih 400E. Prema prici vlasnika, on je licno uvezao iz amerike 2005-2006, ali je napravljen u koreji. Bass je neck-thru, izgleda identicno kao ovaj sa slike koju je Vladishah postavio, EMG-HZ magneti i elektronika (otvarao sam i proveravao). Ono sto me buni je to sto na Spectorovom zvanicnom sajtu ne mogu da nadjem nijedan bass koji se po specifikacijama poklapa sa mojim. Svi koji su neck-thru su iz skupljih serija, dok se u koreji ne proizvode neck thru legend modeli. Takodje, serijski broj koji stoji na poledjini je istog formata kao i ovaj koji je Vladishah postavio, ali ne poklapa se sa modelima na spectorovom sajtu.
Jesi siguran da je NT? Imas korejske set-neck Legende, recimo ovaj da izvinete bekevu kako izgleda... http://www.beatstreetmusic.net/product_ ... ts_id=6757

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Feb 2010, 01:26

@vladishah: što ne isprobaš Spector Performer NT Battleship Gray 4 u Artistu? Lično, svršavam čim ga vidim, i definitivno bi ga uzeo kad bi mi ležao Spectorov vrat. košta oko 45 000 (a ima još spectora slične cene), stoga možeš bez rizika za >50 000 da pazariš vrh Spectora.

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 18 Feb 2010, 11:03

Ehm... Zaista ja posedujem isti takav bas. Ne vidim uopshte cemu sumnja da to nije spector?? To je spector ledgend classic ili eventualno custom(mislim da oni dolaze samo u P/J varijanti). 99% sam siguran da je to spector legend classic. Neki su dolazili sa EMG SSD magnetima (kao moj) a neki sa EMG HZ, shto mu dodje i bolja varijanta. EMG SSD(Stuart Spector Designed) su loshiji magneti i na jednom forumu sam naishao na thread gde je lik zamenio SSD magnete sa HZ i kaze da je razlika bash primetna. Josh jedna razlika, custom imaju set neck a classic imaju zashrafljen tako da cesh odmah znati koji je. Koji god da je mene moj sluzi evo vec par godina i ako bih ga i menjao uzeo bih samo boljeg spectora :D

Flealip

Post by Flealip » 18 Feb 2010, 14:56

Jesi siguran da je NT?
Sad kad si mi poslao onaj link, nisam vise :hide: moram priznati da se ne razumem preterano u drvo gitare, al meni ovo poprilicno izgleda kao neck-thru Image
Mozda se ne vidi najbolje sa ove slike, al ubedjen sam da su telo i vrat od istog komada drveta (osim ovih "krila" sa strane)

Inace, meni je ovaj "uvaljen" kao custom, tako da mozda i dolaze u kombinaciji sa 2 hama...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 Feb 2010, 15:13

Flealip wrote:
Jesi siguran da je NT?
Sad kad si mi poslao onaj link, nisam vise :hide: moram priznati da se ne razumem preterano u drvo gitare, al meni ovo poprilicno izgleda kao neck-thru Image
Mozda se ne vidi najbolje sa ove slike, al ubedjen sam da su telo i vrat od istog komada drveta (osim ovih "krila" sa strane)

Inace, meni je ovaj "uvaljen" kao custom, tako da mozda i dolaze u kombinaciji sa 2 hama...

ne vidi se slika, mogu samo prjatelji da vide, probaj desni klik na sliku pa Copy Image Location :)

Flealip

Post by Flealip » 18 Feb 2010, 15:30

Image
E, sad je bolje :) Fala, Solomon ;) Daklem, meni se cini da je neck thru jer centralni deo tela i vrat izgledaju maltene identicno, tj, ne nalazim nikakav presek ili bilo sta. Moguce da gresim, te bih molio nekog iskusnijeg da razresi dilemu :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 Feb 2010, 16:02

jeste NT, 3 dijelni vrat :) kupuj ako imas para :mrgreen:

Post Reply