Ma super su Roto, al kad cu druge probati ako opet uzmem Roto? I tako cu ovim tempom redovnog menjanja pre docekati reumu i parkinsona nego sto cu naci omiljeni set medju ovim sto nase radnje nude. Zing mi ne treba, al nije lepo ni da se stalno naginjem u zvucnik trazeci ton...Cope wrote:Bolje su Roto, barem meni... ako već nema DR-a... mada u zadnje vreme dosta sviram "groovy" repertoar, te me taj "zing" i ne loži nešto posebno
A crne Roto trenutno jako lepo rade na mojoj starovremenskoj gitari - lapo/lapo - čelik-nikl.
Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Cope wrote:Onda 0,45 Nickel ili eventualno Stainles-Nickel da može da zareži kar zatreba, i bog te video...gaston5 wrote:Hvala majstori,
Inace u pitanju je Evergreen Pop i Rok muzika.
Mozda je gluo pitanje ali molim te mi samo kazi za te Nickel zice jel to marka ili od cega su napravljene? I jos nesto ako ne trazim mnogo to 0,45 jel to u incima ili je nesto drugo kako da izmerim debljinu mojih sadasnjih zica da mogu da uporedim. Hvala!
- PainKiller93
Nickel - niklovane zice, nije cist celik. Malo manje su zvonke, tj. imaju malo topliji zvuk. Manje jedu pragove takodje.gaston5 wrote: Mozda je glupo pitanje ali molim te mi samo kazi za te Nickel zice jel to marka ili od cega su napravljene? I jos nesto ako ne trazim mnogo to 0,45 jel to u incima ili je nesto drugo kako da izmerim debljinu mojih sadasnjih zica da mogu da uporedim. Hvala!
Debljina je u incima, 0.045" je valjda u pitanju. To su za standardni stim ok zice, mada mozes i malo tanje da koristis. Pogledaj po netu malo, imas razne kombinacije u pakovanju...
Hvala najzad sam razumeo!PainKiller93 wrote:Nickel - niklovane zice, nije cist celik. Malo manje su zvonke, tj. imaju malo topliji zvuk. Manje jedu pragove takodje.gaston5 wrote: Mozda je glupo pitanje ali molim te mi samo kazi za te Nickel zice jel to marka ili od cega su napravljene? I jos nesto ako ne trazim mnogo to 0,45 jel to u incima ili je nesto drugo kako da izmerim debljinu mojih sadasnjih zica da mogu da uporedim. Hvala!
Debljina je u incima, 0.045" je valjda u pitanju. To su za standardni stim ok zice, mada mozes i malo tanje da koristis. Pogledaj po netu malo, imas razne kombinacije u pakovanju...
- DJ_MY_SOUL
Nije proslo ni mesec dana od kako sam uzeo DR Marcus Miller i pukla mi G tamo dole na bridge... Milion puta mi se to desavalo i uvek neki iskusniji kolega mi namesti i ne brinem... A za divno cudo nikada nisam gledao kako to rade. A sada nemam nikog u blizini posto sam preko cele nedelje u bg. Da li neko sa foruma iz bg moze da mi pomogne tj namesti ? Castim pivo! Ma 3 piva! 

- PainKiller93
Mogu li na long scale basu da se koriste super long scale zice? Mislim, ako se previse skrati i ostavi se onaj deblji kraj da se namota na civiju, hoce li da pravi probleme?
јел виђао можда неко оне црвене ворвик жице? биле су у једној продавници у булевару, ал је затворена... оне су ми најбоље радиле за уложен новац
music trade ima filijalu na zelenom vencu. kada sam zadnji put bio tamo imali su.Шмајсер wrote:јел виђао можда неко оне црвене ворвик жице? биле су у једној продавници у булевару, ал је затворена... оне су ми најбоље радиле за уложен новац

за'ваљујем

smajser,te warwick jeftinije su sve jako lose,i crne i crvene, za nijansu su bolje od dadarijo
као што рекох, за те паре мени су црвене врх. већ сам 2 сета имао и некако су ми најбоље компромисно решење до сад... можда кад скупим за еликсир некад... 

meni su crvene DarcoElectric vrh vrh, a i jeftine su (.045/.065/.080/.105)
јел их има на зелењаку? и ја користим 045
imaš u YUBCu na novom beogradu, rock studio ja mislim da se zove radnja