kvocka:
uvjeravam te da je moj bas hirurski setapovan,prosto 120tica ne moze dovoljno nisko da stoji u B,a da nema buzza.ja volim da je ultra cisto,jer drajvovima uvijek mogu da dodam glib kad mi treba.i dalje mislim da na kracim skalama 110 nema sanse da ide u B,a da je akcija nesto sto mozemo objektivno nazvati "niskom".cak mislim da ni na 35 inca skali ne bi mogla da ide,kamoli na manjoj.otpustao sam i ja 120ticu u G,ali sto se tenzije,sastejna i svirljivosti tice,to je bio uzas.
kiler:
gusi se ton jer je tenzija same zice premala.mislim da je u tvom slucaju definitivno da treba da uzmes neke zice veceg promjera,benefita je i previse.moj savjet je da probas standardni 5zicani set 40 60 80 100 120 za pocetak i stavis 4 najdeblje i da vidis sta fali/cega ima previse,a siguran sam da tesko da ce ti posle toga odgovarati tanje.mozda ce biti potrebno da se sipka malo kontra nategne,ali to najvise zavisi od same gitare i tesko da ti to moze sa sigurnoscu reci ovako na slijepo.moje iskustvo sa standardnim precovima i kopijama/derivatima jeste da su vratovi malo meksi,narocito na skvajerima,tako da je sansa ako je takva neka dzitra u pitanju da ce trebati podesiti malo vrat.ako bas nemas pouzdanja u sebe da malo prckas sa gitarom,ponesi na setap i sve ok.