Custom Bass Made In Holland

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

The Mask AE

Custom Bass Made In Holland

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 11:12

Pozdrav ljudi. Sta mislite o kupovini ove toljage i moze li ko da izvuce kakav info u vezi ovog bassa?
Bas gitara petozicana/rucni rad Holandskog majstora/s, duncan magneti, pticji javor/vrat i top/ispod topa alder, shaller civije i most, vrhunski rad i unikat. . . .
Image
Image
Image
Image

sirac-šunka
vragolan

Re: Custom Bass Made In Holland

Post by sirac-šunka » 21 Sep 2009, 11:46

Mislim da gitara bez zica ne moze da svira... :mrgreen:

Ja bih pre zadrzao Statusa da sam na tvom mestu... sigurnija investicija za buduca pokoljenja :)

A ono sto mi je odmah upalo u oci, "rucni rad Holandskog majstora", pa kog holandskog majstora, majku mu! :x ::ranting:: Ima li taj covek ime, sajt, myspace, nesto... je l radio gitare za neke poznate holandske rokere, majku mu...

Ma ovakve neozbiljne oglase necu ni da gledam!

A BTW, ako se ne varam covek je mesecima pokusavao da uvali samo vrat ove gitare, pa kad nije uspeo da ovaj oglas! Sumnjivo!!!

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 12:09

Da to je taj lik sa vratom. Ne svidja mi se da gitara toliko stoji bez tenzije (najpre samo vrat u prodaji, a nakon toga gitara bez zica).
Nisam mislio da dam statusa jer bi to bilo suludo (jednodelno telo naspram dve cepanice), majstor protiv firme etc. vec sam cisto stavio da ljudi vide.
Voleo bih da probam basslines sa dr zicama novim na ovoj gitari. Ovako, bez zica, ce je retko ko kupiti.
Naravno, jurim zvuk tako da kad bi je probao mozda bi mu i kucu dao za nju.
Chedomire jel vide foderu na oglasima :)?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Sep 2009, 12:21

Bas sam 'teo da je spomenem u prethodom postu, jeeee :wallbash_2:
Vec poznati lik iz Jagodine, koji prodavao i onog nenormalnog Lakland-a... (i onog obicnog Laklanda)... ne verujem da su tu cista posla, ali da imam 2000evra visak, razmislio bi se da ih spiskam na ovaj komad drveta... Ne bi se razmisljao, uradio bih to, makar me izbacili iz kuce. :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 12:36

Da da Tricko, bivsi luisov basista. Ne znam za ovaj bass holland. Kontaktirao sam lika da vidim u kom je fazonu.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Sep 2009, 13:20

Lakland, valjda normalni, zavrsio kod koleze iz mog grada (basista Line Outa).
Neki Peavey bass kabinet koji je prodavao isti lik zavrsio je, po finoj, normalnoj ceni, kod mog basiste. :)

Ne zale se... Hocu da kazem, ok preprodavac, izgleda. :)
E sad, o ovom uratku holandskog majstora ne znam sta bih rekao... :nixweiss:
Last edited by sinisake on 21 Sep 2009, 13:21, edited 1 time in total.

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 21 Sep 2009, 13:20

Bas gitara petozicana/rucni rad Holandskog majstora aka. Viden-a....
hah

jbg...meni bass izgleda lepo...ali nist to dok se ne proba :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 13:31

sinisake wrote:Lakland, valjda normalni, zavrsio kod koleze iz mog grada (basista Line Outa).
Neki Peavey bass kabinet koji je prodavao isti lik zavrsio je, po finoj, normalnoj ceni, kod mog basiste. :)

sinisake nije sve kako izgleda. Nebih da ispadnem dzukac tako da cu reci samo da se debelo zajeI3ao. Zasto you ask? Taj deo cu zadrzati za sebe. Ne zelim da iko kaze bilo sta ruzno o meni i cinjenicama koje sam (za veoma kratko vreme) skapirao. ZajeI3ao se. Tacka.

Sto se tice Laklanda nisu postojala 2 vec 1 koji je skyline serija shatro "isti osecaj kao pravi samo sto eto nije" sto je naravno ekvivalentno chupanju i ozicavanju osrednjih drvenih stepenica za gornji sprat u kuci. Takodje ga je cenio vise nego sto kosta novi. Neupucenost i kupovna nemoc? I think so.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Sep 2009, 13:37

The Mask AE wrote:
sinisake wrote:Lakland, valjda normalni, zavrsio kod koleze iz mog grada (basista Line Outa).

sinisake nije sve kako izgleda. Nebih da ispadnem dzukac tako da cu reci samo da se debelo zajeI3ao. Zasto you ask? Taj deo cu zadrzati za sebe. Ne zelim da iko kaze bilo sta ruzno o meni i cinjenicama koje sam (za veoma kratko vreme) skapirao. ZajeI3ao se. Tacka.

Sto se tice Laklanda nisu postojala 2 vec 1 koji je skyline serija shatro "isti osecaj kao pravi samo sto eto nije" sto je naravno ekvivalentno chupanju i ozicavanju osrednjih drvenih stepenica za gornji sprat u kuci. Takodje ga je cenio vise nego sto kosta novi. Neupucenost i kupovna nemoc? I think so.
Slobodno ti meni kazi sve, ako hoces i na PP. Cudi me da je neko zajebao Djuku, al' eto, desava se i to... :o

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Sep 2009, 14:28

Pa Tricko, ako je on u pitanju, bi trebalo da je ok lik. Snimali si moji drugari u studiju kod Cede (gle nisam jedini) i Tricka. Nisam znao da je u pitanju ta Fodera koju si mi i oni pominjali :o

A sto se tice sumnjivog Lakland-a, ne verujem da su po toj liniji (opet ako je ta u pitanju) potekle neka malverzacije (kakva rec). Tricko je covek koji je proputovao svet i zaradio toliko para od muzike da ja nisam u stanju da ih zamislim. Pritom i jeste odlican muzicar. Svaka glupost i prevara u iznosu od 500 do 1000 evra mi zvuci smesno. Mozda preterano verujem u ljude, ali nesto ovako ne mogu da zamislim.
A koliko se ja secam (ne secam se nego sam sejvovao slike) bio je jedan Skyline:
Image
E sad nisam nasao bas takav model, ali> http://www.thomann.de/gb/lakland_skylin ... 039109fb44
http://www.thomann.de/gb/search_dir.htm ... lla-search
Po thomann-u, evropske cene bi trebalo da se krecu od cca 1300-1600 Evra (ako se secam cena na oglasima je bila 800-900 evra sto je po meni ok), a onda je bio i ovaj, koji je valjda prava stvar:
Image
Image
E sad mozda sam se zaebo, pa ova dva basa nisu dosla od istog prodavca, ali sam zapamtio Jagodinu kao lokaciju...

A ti Ostoja, mislim da preterujes sa tim poredjenjima gitara sa ogradama i stepenistem i to kada je u pitanju svaka gitara koja kosta manje od 2000 evra (u redu je svi smo vec naucili da si svoj Italian custom platio preko ove sume :mrgreen: ) :grummel_2:
Nisam imao prilike da probam, ne znam da li si se ti cimao do Jagodine zbog ovog Skyline-a, ali na vise mesta sam procitao da je u pitanju odlican instrument i da cinjenica o mesti proizvodnje (da l bese Korea ili Indonesia) ne bi trebalo da bude izvor za brigu. Uostalom i cena mu nije neka zanemarljiva, na trzistu postoje dovoljno dugo, pa bi po ekonomskim zakonima trebalo da je u pitanju ozbiljna stvar.

A za ovaj holandski bas bi mogao jos da dodam... pa definitivno je to prevelika cena za nase trziste i za takav bas...

:ziveli:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 14:47

Ok, to je tvoje misljenje. Zbog diskusije smo valjda ovde pa kom obojci tom i dzeri. Ja mislim da ne preterujem, ti mislis da preterujem. Ne zelim da se raspravljam ali ukoliko su sud tvoji postovi onda kapiram da sam mnogo vise u prici. Zasto li sam ja pokrenuo pricu o tezgarosima i gitarama? Ponekad se stvarno divim sebi. Trebao sam prosto da sedim u stolici, da citam i da se smejem koliko je runa tu palo. Prica nije samo o pojedincima vec i o prodavnicama. Dokazi postoje, a i da ne postoje lako se sabere 2+2=4 a ne 13 kako to obicno biva.

Na greskama se uci. Bitno je da se konstatuju greske.

groove

Post by groove » 21 Sep 2009, 14:53

ajd da se pridodam prici kad se vec prica o gitarama sa oglasa,da li je neko smeknuo onog Sadowskog sa kupujem-prodajem...sta mislite jel budzen?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Sep 2009, 14:59

Pa dobro, moguce je da ti nesto znas sto ja ne znam, tj. da si "vise u prici", ja sam bar u postovima izneo sve sto sam znao i zakljucke to kojih sam dosao. Mozda postoji nesto under the surface sto mi promice ili ne mogu ni da zakljucim. Ti si vec pokrenuo pricu, a onda mudro cutis i kazes da znas "jos nesto"...

Ali ok, moguce da ima nesto sto nije za javnost, pa dobro... mada, opet trebalo bi da dodjemo i ovde do nekog zakljucka... makar u onoj temi o preprodavcima i histeriji... ::ranting:: ^^

sl0e

Post by sl0e » 21 Sep 2009, 23:40

Jel ovo do paintjob-a izgleda kao da je 2 piece body ili jeste 2 piece body? :)

moma 61

Post by moma 61 » 22 Sep 2009, 01:09

The Mask AE wrote:Da da Tricko, bivsi luisov basista. Ne znam za ovaj bass holland. Kontaktirao sam lika da vidim u kom je fazonu.
Tricko jeste bivsi louisov basista, i JESTE odlican trgovac,covek zna da proda robu koju nudi, sa normalnom ugradnjom u cenu. Iz Paracina je, a ne iz Jagodine.

Post Reply