squier precision cv

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

parker

squier precision cv

Post by parker » 07 Feb 2010, 22:23

e, ovakva je prica... oko 15, možda 20og doći ću do nekih para i planiram da uzmem bas. razmišljao sam zadnjih mesec dva, sve cekajući pare, i na kraju priča je spala na ovaj precision iz naslova. u mitrosu ga ima za oko 32000, koji dinar više... sad, nisam nešto iskusan a ako potrefim kako treba ovo će mi biti gitara na duže staze... pa, jel ga probao neko iskusniji, kakvi su komentari? u globalu, bas je dosta nahvaljen, recimo na 'talkbass', i retko sam video lošu kritiku... ali... i, da kažem i to, svirka će biti rokerska...

evo, to je ovo:

Image

svako iskustvo ili savet su dobrodošli...

malisha
MF veteran

Re: squier precision cv

Post by malisha » 07 Feb 2010, 22:37

Probao sam ga na kratko. Za to kratko vreme, stekao sam utisak da je fin instrument. Pogotovu ako ces kasnije da zamenish magnete... Ako te zanima Precision, pogledaj i Yamahu BB414. Kosta manje ja mislim, a odlican je za pare...

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 07 Feb 2010, 22:51

To je sjajan Precision... definitivno najbolji Squier do sada. Kvalitet izrade je evidentan, a i setup koji ne verujem da su radili u Mitrosu (nego fabricki) obecava. I mislim da ne treba menjati magnete... ma, ne treba menjati nista. Ako volis Precisiona - TO JE TO! Ja sam, inace, veliki fan Precisiona i mnogi su mi prosli kroz ruke... i imam trenutno 2 amera... pa smatram da sam kompetentan da kazem da je to super bass!

- Ne reklamiram Mitros, al to je ta cena, ako ne i niza - http://www.thomann.de/gb/fender_squier_ ... ass_60.htm

parker

Post by parker » 08 Feb 2010, 00:41

ok ljudi, hvala na brzom odgovoru.
ja sam ga malo već probao, nisam mogao da odolim pa sam išao da ga bar pipnem :) makar i bez para... svideo mi se, onako laički, rekao bi da mi dobro leži. pitanje je najviše u fazonu, pored svih onih nahvaljenih, da mi ne zapadne neki faličan... jer, otkud znam, kao što kažem, nisam nešto posebno iskusan. eto.
gledao sam i tu yamahu, ali iskren da budem mnogo više mi se svideo ovaj squier. yamaha je inace oko 25000, to je popust a koštala je nešto oko 40+ ranije.
Last edited by parker on 08 Feb 2010, 00:46, edited 1 time in total.

parker

Post by parker » 08 Feb 2010, 00:44

hehe, ova sličica u avataru je od pre možda mesec ili tu negde, kad sam pomišljao na jb... ali precision definitivno pobeđuje :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 08 Feb 2010, 01:06

imas na Youtube-u uporedni test ovog skvajera i njemu srodnog fendera. cena mu je sigurno 3x veca, a razlika u zvuku 10%. i kada to kazem, ne mislim 10% losiji vec drugaciji. procackaj malo po netu pa ces i sam da vidis. ako te privlaci taj zvuk i oblik bassa, uzimaj ga bez razmisljanja!

Bozha

Post by Bozha » 08 Feb 2010, 03:14

I pazi se... Jos dan dva na forumu i poceces da sumnjas, javice ti se bar 5 predloga, 3 velike dileme, u svakom jajetu nadjes dlaku, na kraju ces kupiti nesto sto veze nema, samo zato sto si previse racionalisao... Dobar ti je izbor, povedi nekog iskusnijeg da ti ne zapadne skart komad i neces se pokajati.

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 08 Feb 2010, 11:18

Evo ovde imash poredjenje squiera sa fenderima:
http://www.youtube.com/watch?v=x6Cd98DH__U

MetalFunk

Post by MetalFunk » 08 Feb 2010, 12:03

ako mislis na 60' classic vibe, uzimaj, jako fin instrument, svi ga hvale.
pozz
:ziveli:

Cope

Post by Cope » 08 Feb 2010, 13:48

Prec - bas za sve uslove...

parker

Post by parker » 08 Feb 2010, 15:05

dakle, hvala još jednom :D
dan se približava, a malo padam u frku da će se prodati taj jedan koji imaju...
ovaj klip i gomilu drugih sam već gledao, radio sam domaći savesno. čim ga
donesem staviću sliku da se pohvalim :ziveli:

planiram da ga odmah, možda pravo iz prodavnice odnesem na setup, verovatno kod mirka tasića...
to najviše iz razloga da steknem predstavu kakav treba da je instrument kad je tip top

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 08 Feb 2010, 17:55

Vidi, ja sam probao bash taj bass iz Mitrosa... iskreno, nisam ga bas pazljivo zagledao... ali nema tu sta mnogo da se zagleda, sve radi, gitara zvuci super, super je feel... samo da proveris da li su svi srafovi na mestu, da li je sve pricvrsceno... i to je to... za relativno malu lovu dobijes odlicnu gitaru, koja ce ti definitivno raditi celog zivota, ako je budes cuvao. I boja mu je super...

Kazem ti, da nemam vec dva Precisiona, verovatno bih ga kupio odavno...

Sto se tice setup-a, slobodno se i o tome informisi na netu... preca je toliko jednostavan da ces brzo ukopcati, i to raditi sam pri eksperimentisanju... niko ti nece podesiti gitaru kao sto mozes sam prema sebi...

migor8

Post by migor8 » 08 Feb 2010, 20:31

KirilStipsa wrote:Sto se tice setup-a, slobodno se i o tome informisi na netu... preca je toliko jednostavan da ces brzo ukopcati, i to raditi sam pri eksperimentisanju... niko ti nece podesiti gitaru kao sto mozes sam prema sebi...
:1:

parker

Post by parker » 08 Feb 2010, 21:26

pa, dragi moji drugari, našao sam i o tome gomilu nekih linkova, klipova, čak i jedan pdf ovde na ovom forumu.
potrudiću se da i to savladam, kao deo zanata... ali hteo bi i da prvo vidim uživo kako to ide i plus da pod broj 2
dobijem instrument za koji ću znati da je iz njega izvučen maksimum... da imam smernicu. aj živeli :ziveli:

vladishah

Post by vladishah » 09 Feb 2010, 19:11

snimi se malo kad kupis da cujem kako zvuci :)

Post Reply