GALLIEN KRUEGER

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
parker

GALLIEN KRUEGER

Post by parker » 28 Feb 2010, 21:34

OK, ljudi, prvo da se zahvali na pomoci oko kupovine gitare... :ziveli: za one koji ne znaju, to je ova iz avatara. a sad predstoji par meseci otplate, kao sto to vec i ide u srbiji...
a u roku od dva - tri meseca upusticu se u kupovinu pojacala pa aj da pocnemo malo tu pricu. ono sto mi sad trenutno zaokuplja paznju je:
GK MB-200: http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_mb_200.htm, zajedno sa GK 115MBE: http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_115mbe.htm
ili eventualno kombo varijanta GK MB115: http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_mb115.htm
da kazem i to, svirka ce pretezno da bude rokerska

ima li neko iskustva sa GK, kakvi su utisci? takodje, ima li tu dovoljno snage (200w) da se izadje pred recimo 200 ljudi i da se pristojno cuje? sta mogu u tom smislu da ocekujem?
znam da ce krenuti prica da pogledam nesto polovno u cenovnom rangu, ali ja sam sklon novome, makar jedno po jedno. pa, ako ne ovo predlozite nesto drugo, ali novo...
pozdrav

Stalker
Strelok

Re: GALLIEN KRUEGER

Post by Stalker » 28 Feb 2010, 22:24

op pa ti si srećan čovek, imaš kinte za GK-ov kabinet :D
mali savet: 200W, koliko ima ovaj kabinet, koštaće te ovde za jedno 100 eura više. Ovde bi mogao da nabaviš dobre kabinete od 400 W za 300-400 eura.
što se glava tiče, neosporiv je kvalitet i čistoća tona koji ćeš dobiti od GK-a, al pitanje je pod koju cenu. A i nadam se da ti neće zapasti neka falična - neretko se GKu dešava da se u isporukama u zemlje van amerika, japana, australije i EU nađe pokvarena glava. Jednom se desio slučaj da je ceo 'batch' za 'vanjsko' tržište bio pokvaren, pa su svi kupci dobili jedno veliko ništa. Što se tiče glave, ne znam hoće li ti biti 200W dovoljno, zavisi od kvadrature prostorije sve..
Last edited by Stalker on 28 Feb 2010, 22:26, edited 1 time in total.

groove

Post by groove » 28 Feb 2010, 22:26

GK pojacala su odlicna, kvalitetna pojacala....pred 200 ljudi se obicno izlazi preko razglasa, sto znaci da ti je tih 200w i mnogo vise nego dovoljno jer ce na svirci sluziti kao monitoring tebi i ostatku benda na bini...pozz

parker

Post by parker » 28 Feb 2010, 22:36

Stalker wrote:op pa ti si srećan čovek, imaš kinte za GK-ov kabinet :D
hehe, ja sam ti vise ono, ako treba moze i na hlebu i vodi neko vreme... a posle da se smeskam...
ovo je neki pocetak razmisljanja, videcu gde cu stici...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Feb 2010, 22:39

tako sam i ja mislio, ja bi zaista voleo da imam GK, al mi malo nerealno sad na početku da gi uzmem

parker

Post by parker » 28 Feb 2010, 22:49

ja sam ti u fazonu da ono sto uzmem valja i sad i za 10 godina... posle neka ga uzmu deca i nastave...
i mislim da ako budem eventualno hteo da ga prodam, ili gitaru, moci cu da dobijem dobru cenu

Bozha

Post by Bozha » 01 Mar 2010, 01:31

Ovo su neki noviteti u 'hobi' klasi koje tesko da je ovde neko probao. Ovako odoka, ne bih imao nista protiv 15ce od 200 vati i 17 kila za 400 jura... Cak sta vise...! Sad vidim i 112 iste snage od 13kg za 300e! Taman! :P Ipak, pre nego sto ga stavis u testament, uzmi u obzir da je sve ovo made in prc...

parker

Post by parker » 01 Mar 2010, 05:27

imam neke varijante da mi ga donesu preko grane, iz nemacke, tako da se nadam da ce kvalitet biti kako treba...
valjda je i prc bolji kad je za zapadno trziste... :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Mar 2010, 11:07

Ne bih se mnogo uzdao u to... :(

Ne verujem da su uspeli da isprogramiraju Kineze da rade po posebnom režimu za zapadno tržište i po redovnom za Srbiju... :(
parker wrote:ja sam ti u fazonu da ono sto uzmem valja i sad i za 10 godina...
Ako ti kineski GK traje 10 godina...

:kokice:

U svakom slučaju ako si baš rešio da uzimaš nešto ova dve gore navedene kombinacije, uzmi bar odvojeno glavu i kabinet jer će onda bar nešto da ti radi kada se ovo drugo pokvari... :ziveli:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 01 Mar 2010, 11:39

neretko se GKu dešava da se u isporukama u zemlje van amerika, japana, australije i EU nađe pokvarena glava.
Ne znam odakle ti ova informacija... ja sam koristio GK skoro 10 godina, i garantujem da je to bilo jedno od NAJPOUZDANIJIH pojacala koje sam video... mada ne bi bio moj izbor ponovo, ali je jako kvalitetno... a sto se tice Kine, svi veliki (americki) proizvodjaci svoje proizvode donekle prave u Kini... ili Meksiku, Koreji, Indoneziji. Evo, ja sam kupio pre neki dan SHURE or'ginal, made in mexico... i sve cesce se vidja DESIGNED AND HANDCRAFTED IN USA, ASSEMBLED IN MEXICO...

A za te pare stvarno ne mozes ocekivati neki "U.S. PRIDE"... realno...

Ja bih ti preporucio da pogledas i ovo:
http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt_micro_vr_head.htm
http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt210av.htm

Uz Precisiona nista ne stoji lepse od SVTa... a pljus je jeftin i mali... malo skuplji od GK... al' AMPEG b'ate :metal:

Ja, kad bih znao da me zena nece ubiti na mestu... kupio bih ga sigurno!

Bozha

Post by Bozha » 01 Mar 2010, 12:12

99% opreme na kojoj se odvija ova nasa hitech razmena ideja i misljenja je napravljena u kineskim fabrikama i evo, radi. Pojacalo je u odnosu na server prosto kao kutija sibica. GK ima tamo svoj pogon, u kom se radi po njihovim standardima, nije obican jeftini outsourcing. Iskustva su za sada odlicna. Jedan od vecih problema je sto 210 kombo od 350w i 16kg ume da 'seta' po ravnoj povrsini kada se pojaca. Kao vesmasina na centrifugi! ;)

Image

Parker, jel ima u toj 'varijanti' mesta za jos jedan 115? :mrgreen:

the bassman

Post by the bassman » 01 Mar 2010, 12:59

KirilStipsa wrote:
neretko se GKu dešava da se u isporukama u zemlje van amerika, japana, australije i EU nađe pokvarena glava.
Ne znam odakle ti ova informacija... ja sam koristio GK skoro 10 godina, i garantujem da je to bilo jedno od NAJPOUZDANIJIH pojacala koje sam video... mada ne bi bio moj izbor ponovo, ali je jako kvalitetno... a sto se tice Kine, svi veliki (americki) proizvodjaci svoje proizvode donekle prave u Kini... ili Meksiku, Koreji, Indoneziji. Evo, ja sam kupio pre neki dan SHURE or'ginal, made in mexico... i sve cesce se vidja DESIGNED AND HANDCRAFTED IN USA, ASSEMBLED IN MEXICO...

A za te pare stvarno ne mozes ocekivati neki "U.S. PRIDE"... realno...

Ja bih ti preporucio da pogledas i ovo:
http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt_micro_vr_head.htm
http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt210av.htm

Uz Precisiona nista ne stoji lepse od SVTa... a pljus je jeftin i mali... malo skuplji od GK... al' AMPEG b'ate :metal:

Ja, kad bih znao da me zena nece ubiti na mestu... kupio bih ga sigurno!
Kiril delimo misljenje definitivno! @ Parker:Ne zelim da ti sufliram sta ces kupiti, to je cisto stvar ukusa, ali barem probaj neki Ampeg, po meni je dosta zahvalniji od GK-a. Trenutno i sam trazim neki Cabinet, tako da sam ih u zadnjih mesec dana gomilu isprobao. Cak sta vise i SWR mi je dosta bolji utisak ostavio...stvar ukusa ponavljam.

parker

Post by parker » 01 Mar 2010, 17:19

aj da krenemo iz pocetka...

@sirac-šunka
pa brate, vecina je sad prc made, cak i ono ponesto gde pise japan. mislim da je stvar srece i nesrece sta ce da ti zapadne. ne samo gk vec bilo sta od opreme...
@KirilStipsa
e brate, vec mi je zapala za oko ova ampeg glava, ali prevazilazi me finansijski... jedino da uzmem nju a posle duuuuugo cekanje na kabinet. ima vremena, i to je jedan cilj.
inace i ja balansiram sa zenom, a ti si tu i u boljoj poziciji. ja tek treba da krenem da zaradjujem kroz ovaj moj hobi, recimo na jesen...
@Bozha
kako ce ova varijanta raditi videcemo... prvo mislim da narucim glavu kad dodje trenutak, pa kasnije kabinet. ako bude islo kako treba sto da ne...
@the bassman
kao sto vec rekoh, ovo je neka pocetna ideja, mada jesam prilicno zagrejan za gk. a ampeg bi zaista uzeo rado, ali parice su granica. mozda za godinu dve, ko zna...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Mar 2010, 20:52

parker wrote:aj da krenemo iz pocetka...

@sirac-šunka
pa brate, vecina je sad prc made, cak i ono ponesto gde pise japan. mislim da je stvar srece i nesrece sta ce da ti zapadne. ne samo gk vec bilo sta od opreme...
Pa znam, to i ja pokušavam da naglasim :(

Moje iskustvo je da su ova savremena aktuelna pojačala velikih firmi u najmanju ruku nepouzdana. Kvare se. Drugar je pre nekih 5-6 godina pazario SWR LA15 kombo od 100w, pokvario mu se bukvalno par dana po isteku garantnog roka. Moj Nemesis RS210 se pokvario srećom u garantnom roku. Sve je to naravno Assembled in China Designed in USA ili nešto sl. ali ja više ne bih ponavljao istu grešku kupovine jeftinijeg ili bas pojačala u srednjoj cenovnoj klasi... Čak bih možda i pre kupio nešto jeftinije do 300 evra, nego nešto između 300 i 700... :(

I da stvar bude još gora, nova smd/rohs pojačala se ne popravljaju ili se vrlo teško i uz mnogo sreće popravljaju... Pomenuti LA15 nikada više neće svirati u svojoj originalnoj verziji. Svako ko je pokušao da ga popravi na kraju je digao ruke. Ostao je samo zvučnik pa ceo kombo sad služi kao bas kabinet što je prilično jadno i sramota za onaj natpis SWR. (BTW zbog toga sam i pomenuo da je odvojena varijanta bolja od kombo varijante, na kraju ako se nešto pokvari ostaje druga komponenta da bar nečemu služi.)
Ja sam još i imao sreće i sve se završilo prilično brzo pošto sam ondeo pojačalo na reklamaciju, ali i sada mi se zatrese ruka i srce zalupa kada pojačalo treba malkice više da opičim na nekoj malo glasnijoj svirci...

Iz ovog iskustva ja sam naučio sledeće - middle range made in prc combo bass amplifiers - never again!
Čak sam mnogo pozitivnije iskustvo imao sa Laney RB pojačalima, što se izdržljivosti bar tiče.

Dalje, koliko sam razumeo, ti pazariš na slepo preko nekog iz inostranstva. Veoma rizično! Zainteresovan si za relativno novi proizvod koji se još nije dokazao na tržištu. Opet rizično.

Da me pogrešno ne razumeš, ja bih stvarno voleo da na kraju ispadne taj GK opaka stvar i super kupovina. I verovatno bih promenio mišljenje... Ali, kada bih bar pročitao nakoliko obećavajućih revjua, čuo par pozitivnih iskustava iz prve ruke, ili nešto slično...

Na kraju, stvarno ne znam zašto jebeni GK nema svog zastupnika u Srbiji kad već postoji interesovanje!

Da rezimiram. Po mom iskustvu i iskustvu nekih mojih poznanika savremena prc pojačala se: 1) često kvare,
2) teško ili uopšte ne popravljaju.
Više nego dovoljno da bežim od njih ko od djavola...

S druge strane imamo stara Acoustic, Trace Elliot i sl. bass pojačala koja se s vremena na vreme pojavljuju na oglasima, u pitanju su proizvodi koji su doživeli svoj pun tržišni uspeh i proveru, koja su proizvedena na tradicionalni način i lako se mogu popraviti...

Moja ideja za moj neki budući bass rig jeste da pazarim jednu staru glavu, baš Acoustic ili Trace (možda neki stariji SWR ili sl.), odnesem to kod nekog proverenog majstora (na forumu ih već ima nekoliko) i tako dobijem jednu sasvim pouzdanu i kvalitetnu glavu, za koju ću definitivno moći da kažem da ću je ostaviti u testament svojim unucima. Takve stvari su se već proizvodile u zemljama gde je kontrola kvaliteta značila nešto, a neke su baš i USA ili UK. I što je najbolje od svega, to nije uopšte skupo!

A kasnije, ako stvari krenu kako bih voleo, pazarim nešto novo, savremeno, aktuelno, lightweight, skupo i kvalitetno kao što je MarkBass, TC Electronic, ili možda Genz Benz (koji se zapravo proizvodi u Tajvanu, ali jbg...)

Moj predlog tebi, batali kupovinu na slepo preko inostranstva, pazari nešto "domaće" što mož koliko toliko da se proveri u radnji. I ne mora da bude mnogo skupo, za 250-350 evra ima šta da se nađe. Juri akcije. (Svojevremeno je bio Laney RB7, dakle dve desetke, 300w, za svega nekih 320-340 evra... :!: Fender Rumble koja su se pokazala kao nenormalno izdržljiva pojačala (često se viđaju u klubovima za svirku, ljudi ih iznajmljuju i sl.) isto su bila dosta jeftina tokom ovih praznika...)
Kad već imaš neopravdanu fobiju od oglasa i kupovine polovnjaka...

P.S. Neko je spomenuo da je ceo kontigent GK za strane zemlje ne-Evrope i druge krajeve "u razvoju" poslat pokvaren. Iako je verovatno neka neproverena i nedovljno argumentovana informacija, ne bi me čudilo da se danas nešto približno ovako "slučajno" i moglo dogoditi... Lično sam nekih 20-tak minuta do pola sata isprobavao u radnji GK Backline kombo sa dvanaesticom i ako je to pojačalo bilo skroz ispravno, onda sam ja najbolji basista sveta ^^ ... Jako brzo je proprdavalo i sve vreme je imalo iritantno i ne baš tiho zujanje. Kasnije je to pojačalo kupio jedan lik kojeg je poznavao jedan moj drug i šta se desilo, naravno, nikada nije proradilo kako bi trebalo, bilo je na popravci u garantnom roku par puta i ništa...

P.P.S. Bozha reče da će da se 350w u kombo varijanti od 15tak kila drmaju ko veš mašina na centrifugi, ja o tome ne bih brinuo uopšte. Tih 350w nisu ko što su nekad bili... A sigurno nisu kao što su recimo: http://www.bass.se/2009/hd350.htm#

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 01 Mar 2010, 21:25

pročitao sam na harmony centralu i još ponekim forumima, na kraju sam protičao od lika koji ima vezu u GK-u, i ta veza mu je rekla da je ceo 'batch' RB1001 i RB2001 bio pokvaren, i da nisu mogli da ih vrate (!)

GK kad radi, neće se kvari. Ali ako ga dobiješ poluispravnog, piši gotovo.

Post Reply