Gig Bagovi za bas

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

malisha
MF veteran

Gig Bagovi za bas

Post by malisha » 10 Mar 2010, 22:55

Meni konkretno treba Gig Bag sa sto vishe dzepova! Po mogucstvu da moze da stane omanji pedalboard. Sa cenom ako moze i radnjom u kojoj moze da se kupi :)

Ovo ujedno moze da bude i tema generalno za ocenjivanje i preporuku torbi i kofera, posto ja takvu bash i nisam nashao...

faks
Badmotorfinger

Re: Gig Bagovi za bas

Post by faks » 11 Mar 2010, 00:55

video sam u music trade-u da imaju bas super bag-ove.
ali ovaj sto imam mi je ok. a za sledeci bejs uzimam kofer.

inace meni malo frka da stavljam u dzepove nesto sto bi mi mozda u nekoj situaciji ogrebalo gitaru... npr. pedale..

parker

Post by parker » 11 Mar 2010, 07:03

ima toga dosta, a ja kad sam kupio gitaru uzeo sam ovo:
http://www.curlymusic.co.uk/index.pl?br ... 6&detail=3
zadovoljan sam, a u gig begove nesto nemam poverenja.
ipak je ovo cvrsto pa moze i da zastiti od nekog udarca
i sl, sto obican beg ne moze. ima 1 veliki dzep
oko 7700 u mitrosu, po meni vredi te pare

Image

the bassman

Post by the bassman » 11 Mar 2010, 08:21

Ja licno koristim iskljucivo hard case, kao sto rece Parker dosta su sigurniji, ali ako idete na svirku GSP-om gig bag je majka, sa hard case bi u busu,tramu...imao da se sjebes, pogotovu ako palis u 4,5 sati popodne.

moma 61

Post by moma 61 » 11 Mar 2010, 11:13

the bassman wrote:Ja licno koristim iskljucivo hard case, kao sto rece Parker dosta su sigurniji, ali ako idete na svirku GSP-om gig bag je majka, sa hard case bi u busu,tramu...imao da se sjebes, pogotovu ako palis u 4,5 sati popodne.
Gig bag je zakon! Treba samo malo vise pogledati po radnjama, jer je ponuda velika, a i cene su razlicite, Nedevno sam kupio jedan, dobro postavljen, sa velikim dzepovima, bas je praktican. Kostao je oko 5000 RSD. Mada jos uvek cuvam hard case, koji je sam tezak 15 kg, ali je dobar za avio transport, posto sam video kako postupaju sa prtljgom prilikom utovara u avion, njega cuvam za tu vrstu transporta.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Mar 2010, 12:55

Ja imam baš velike probleme da nađem adekvatno rešenje za secanje basa, originalni kofer za svoj bas imam, ali mi je preteško da ga secam naokolo, a ni u juga ne mož baš da stane komotno. Zapravo, dužina moje gitare u koferu je veća čak i od dužine zadnjeg sedišta Pežoa 206 :hide:
S druge strane imam utisak da mi Proel gig bag kojeg koristim i ne štiti bas kako bi to trebalo... :(
parker wrote:ima toga dosta, a ja kad sam kupio gitaru uzeo sam ovo:

Image
Da li bi mogao da mi ovo nađeš na Mitrosovom sajtu, ja nisam uspeo?
I koliko to deluje glomazno i upotrebljivo u praksi? Je l mož da se kači na leđa ko običan gig bag? Koliko je težak bez gitare, je l ne otpada ruka kad se nosi istom?
Ipak mi se čini da je malo skupo... :hmm:

Beše bili neki fensi gigbegovi u Artistu...

malisha
MF veteran

Post by malisha » 11 Mar 2010, 17:00

Ja imam Proelov Gig bag u kojeg sem basa u siroki dzep trpam Pedalu, kajs, dva kabla, blokche, kutijicu sa trzalicama... I to sve staje, ali bi voleo da mogu da potrpam josh shto shta u njega posto cu verovatno kupovati josh pedala... Takodje, nije mi rajfershlus bash siguran, vec 2put mi se otvorio, i da nije bilo onog kajsha shto drzi vrat... bas bi mi ispao po sred betona. Josh uvek nosim njega, al vreme je za novi.Video sam na talkbass-ovom sajtu neke fine, neshto shto ima dzep za pedaltrain na vratu, i josh normalan dzep dole, video sam isto to, takodje, ali samo sa dzepom za jednu pedalu. Sve mi to deluje okej - samo ne znam koje su :) ::ranting::

parker

Post by parker » 11 Mar 2010, 18:35

sirac-šunka wrote: Image

I koliko to deluje glomazno i upotrebljivo u praksi? Je l mož da se kači na leđa ko običan gig bag? Koliko je težak bez gitare, je l ne otpada ruka kad se nosi istom?
na mitrosovom sajtu ga nisam nasao ni ja, zato sam i stavio ovaj link. probaj telefonom: Stagg HGB-B Soft Black Bass Case
to je tesko nekih 3,5 kile, izmerio kantarom. a u praksi, sta znam... od platna je ali ima neko cvrsto punjenje iznutra,
plus onaj deo koji je iznutra do gitare je kao u standardnim koferima. ima i 2 kaisa da nosis kao ranac da bude lakse a
moze i bez njih. mislim da je gitara solidno zasticena, a nadam se da ce se i platno pokazati trajno... cena... jbg

da, vidim da se neko pozalio na to... moze da stane na zadnje sediste, cak i u reno 4 (provereno)

pax404

Post by pax404 » 11 Mar 2010, 18:48

Ja sam jednom prilikom koristio Proelov case koji je kao ovaj koji je Parker postavio, delovao mi je poprilicno cvrsto, i nije bio tezak. Tada je stao u pezoa 406 na zadnje sediste bez problema, mada je to malo veci auto. Ovaj kofer je imao kaiseve za ledja, kais za nosenje sa strane i rucice za nosenje u ruci. Nije moj, samo sam ga bio pozajmio. Ja imam Proel gig bag, kom je vec onaj skaj na rucici za nosenje otisao, ali sam u principu za te novce zadovoljan. Nisam imao problema sa rajfeslusima, a u dodatni dzep moze da stane boga oca stvari. Verovatno cu u nekom trenutku da nabavim neki case tipa ovog parkerovog staga ili ovog proela, ali otom potom. Takodje mislim da je transport GSPom laksi sa gigbegom nego koferom.

the bassman

Post by the bassman » 12 Mar 2010, 11:09

sirac-šunka wrote:Ja imam baš velike probleme da nađem adekvatno rešenje za secanje basa, originalni kofer za svoj bas imam, ali mi je preteško da ga secam naokolo, a ni u juga ne mož baš da stane komotno. Zapravo, dužina moje gitare u koferu je veća čak i od dužine zadnjeg sedišta Pežoa 206 :hide:
S druge strane imam utisak da mi Proel gig bag kojeg koristim i ne štiti bas kako bi to trebalo... :(
parker wrote:ima toga dosta, a ja kad sam kupio gitaru uzeo sam ovo:

Image

Beše bili neki fensi gigbegovi u Artistu...
Pa onda je jedino resenje da kupis veci auto :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Mar 2010, 11:24

Ili to ili manji bass:
Image

the bassman

Post by the bassman » 12 Mar 2010, 12:01

sirac-šunka wrote:Ili to ili manji bass:
Image
NPR. :)

bleach

Post by bleach » 12 Mar 2010, 12:39

Ja imam fender gig bag,koshtao je 3500 u Mitrosu,veoma sam zadovoljan,za GSP je keva :D
u svakom sluchaju neko voli kofer,neko gig bag.....kako kome odgovara... :D
shto se tiche proela,neshto mi ne deluju sigurno ti njihovi gig bagovi,ima moj gitarista jedan takav,i bash je onako njesra,mogucje da su ovi malo skuplji bolji....moje mishljenje :ziveli:

supersonic

Post by supersonic » 14 Mar 2010, 19:50

Kad je u pitanju instrument - nema to '' ko više voli''. Radi se o isključivom čuvanju instrumenta.I još jedna stvar.Ako npr. imaš neku brand name gitaru od 1000 i kusur evra, nije valjda da nećeš pored tih 1000 i kusur evra da se isprsiš za još 100 € i kupiš kofer pravi ??? Nije fora samo da preneseš gitaru od tačke A do tačke B. Fora je gdje će ti gitara sve vrijeme stojati - ostatak kad ne sviraš.Kofer mora biti dobar.Čvrst i pouzdan. DA ne pušta vlagu da blablalb.

gigbag - jedino privremeno dok se ne kupi pravi kofer. Jer pravi kofer možeš šutirat, može ti ispadat, može svašta, a kad ti jednom ispadne GIGBAG onda ćeš se sjetiti ove priče.A ispašće ti. samo pitanje je vremena.Da li želiš da daješ 30-40 € - za gigbag pa kad ti ispadne da daš za kofer jedno 60-70-80-90-100 € ili da daš 100 € u startu za dobar kofer i da završiš s poslom.

Dobar kon*om, ovaj kofer glavu čuva :) vjeruj mi :) hahah

moma 61

Post by moma 61 » 15 Mar 2010, 18:16

the bassman wrote:
sirac-šunka wrote:Ili to ili manji bass:
Image
NPR. :)
To me podsetilo, kad sam 1996.god. kupovao opel rekord, nisam hteo da platim coveku, dok ne probam da li staje kofer za gitaru na zadnje sediste. A kofer je bas dugacak! Cudio se lik, jer je i opel ogroman auto.. Pozzzzzzz

Post Reply