Уз мало пара, мало више музике

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Синбад

Уз мало пара, мало више музике

Post by Синбад » 29 Jul 2010, 19:43

Поздрав свима, управо сам се регистровао и надам се да се не љутите због још једне ,,који бас да купим?" теме, али мени је помоћ потребна јер се не разумем, нити знам неког ко се разуме. :)

Скупљам паре већ дуже време, али једва сам скупио 140€ и не могу више да чекам, па сам решио да узмем неки полован бас који касније, ако будем хтео нешто боље (или, недајбоже, не будем хтео више уопште), могу да продам за толико или не много мање. Гледао сам огласе и дошао до избора између овога и Арије СТБ за 100€ (колко сам ја схватио, СТБ је серија а не конкретан модел, али толико знам).

Молим вас за савет, шта се од овога више исплати у односу на цену, или ако имате неки други предлог да ми кажете (не смета ми ни себе да рекламирате :) ) Хвала.

terry mid

Re: Уз мало пара, мало више музике

Post by terry mid » 29 Jul 2010, 20:42

Squier, od ove dve... :ziveli: ...

Синбад

Post by Синбад » 29 Jul 2010, 20:54

terry mid wrote:Squier, od ove dve... :ziveli: ...
Хвала на одговору. :)

Иначе, у обзир можда долазе још и ове две:

http://www.kupujemprodajem.com/bas-gita ... er_id=6155
http://www.kupujemprodajem.com/bas-asto ... ter_id=456

Zoxybass

Post by Zoxybass » 29 Jul 2010, 21:07

Squier :ziveli:
ps.Peavey nisam imao prilike da vidim ali od ove 3 squier

vladishah

Post by vladishah » 29 Jul 2010, 21:21

uzmes squier affinty jazz bass ako nadjes na oglasima, ili p bass

Zoxybass

Post by Zoxybass » 29 Jul 2010, 21:58

Ajd da ne pametujem puno ali ovi Korea squieri su od pravog drveta(ash) i zvuče sasvim fino uz to imaju i dobar hardwer još kad bi se magnet stavio drugi bio bi :kiss:

Bozha

Post by Bozha » 30 Jul 2010, 00:10

Zoxybass wrote:Ajd da ne pametujem puno ali ovi Korea squieri su od pravog drveta(ash) i zvuče sasvim fino uz to imaju i dobar hardwer još kad bi se magnet stavio drugi bio bi :kiss:
Pa nisu. Ima raznih koreanaca. Razocarao sam se kad sam nasao na internetu da ih ima i od sperploce, a radili su ih i od basswooda... Interesovalo me bas zbog tog preca sa maple vratom. Ako je pravo drvo i pristojno radi, stavis mu starinske civije i k'o bombona! :bambi:

groove

Post by groove » 30 Jul 2010, 00:13

Ja b i uzeo Ariu STB JB (ako je ima do 140 eur)... onda Squier pa onda ostalo navedeno.

Zoxybass

Post by Zoxybass » 30 Jul 2010, 00:25

Bozha wrote:
Pa nisu. Ima raznih koreanaca. Razocarao sam se kad sam nasao na internetu da ih ima i od sperploce, a radili su ih i od basswooda... Interesovalo me bas zbog tog preca sa maple vratom. Ako je pravo drvo i pristojno radi, stavis mu starinske civije i k'o bombona! :bambi:

Ok sorry nisam surfovao ali imao sam prilike da vidim i probam par gitara/bassova svi su bili baš teški...Nego nije mi baš jasno sa ovim novim...Agathis telo.E sad ja sam imao jedan iz 2005.standard squier i jedan iz prošle godine.Prvi je bio kao tuč a ovaj novi za jedno 2kg lakši.A tako je i zvučao(nikako).U čemu je tu sad fora kad su od istog drveta,isti instrumenti?!?Bar tako piše u specifikacijama ...

pax404

Post by pax404 » 30 Jul 2010, 00:37

groove wrote:Ja b i uzeo Ariu STB JB (ako je ima do 140 eur)... onda Squier pa onda ostalo navedeno.
:1:

Te Arije sviraju super za te novce.

Bozha

Post by Bozha » 30 Jul 2010, 01:10

Zoxybass wrote:Ok sorry nisam surfovao ali imao sam prilike da vidim i probam par gitara/bassova svi su bili baš teški...Nego nije mi baš jasno sa ovim novim...Agathis telo.E sad ja sam imao jedan iz 2005.standard squier i jedan iz prošle godine.Prvi je bio kao tuč a ovaj novi za jedno 2kg lakši.A tako je i zvučao(nikako).U čemu je tu sad fora kad su od istog drveta,isti instrumenti?!?Bar tako piše u specifikacijama ...
Prva je od malinezanskog, a druga od indonezanskog agatisa? Ili je prva od 4 daske sa trupa, a druga od 8 komada neke grane? A mozda je i bambus?! Gugl kaze, a ja mu verujem vise nego sebi, da je Squier krajem 80ih presao iz Japana u Koreju i tih par godina koristio japanske zalihe delova i materijala i kakav takav standard. Posle toga je krenulo to fuseriranje po sistemu kako ko stigne, ako treba i od kartona. Kako stvari stoje, Kinezi ce vratiti staru slavu sa ovim classic vibe serijama. Valja to kupiti, za 20-30 god. neki ludi klinci ce za to placati kao za original Fender. ;)

Bozha

Post by Bozha » 30 Jul 2010, 01:34

terry mid

Post by terry mid » 30 Jul 2010, 12:03

Samo da ti kazem taj lik mi je mnogo sumnjiv, jer sam ja snjim nesto pricao o prodaji moje...prvo mislim da ima dva profila Mica i Nesa...Lik meni posalje email potpise se kao NEnad a Vlasnik emaila neki Dragan...a zasto mislim da ima dva profila zato sto su ta dva lika prodavali istu gitaru (ista slika isto sve)...tako da cuvaj se tih preprodavaca

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 31 Jul 2010, 20:31

:1:

samo treba pripaziti na kupovini SX bassića, ima stvarno OPAKO DOBRO IZRAĐENIH modela a i nekih loših...
samo probaj prije nego kupiš, i to dobro ;)

Bozha

Post by Bozha » 31 Jul 2010, 23:40

... crni pickguard, vintidj saymour duncan i flat zice i da vidis mrdanja guzice za malo para! :D

Post Reply